Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een wijnkast voor jong en oud

Een wijnkast voor jong en oud

Vandaag vinden we een wijnkast in de keuken geen bijzonderheid meer. Zowel jong als oud, wijnkenner of absolute leek, vinden hun gading in het uitgebreide aanbod. Nochtans, toen wijnkasten op de markt kwamen, waren het wel curiositeiten.

De firma Grenache, genoemd naar de blauwe wijndruif, is al 35 jaar invoerder van wijnkasten in België. De liefde voor de wijn is duidelijk aanwezig bij oprichters Patrick De Ridder en Karine Achten, de kennis evenzeer. 

“Vandaag voeren we een heel uitgebreid gamma aan wijnkasten in, van verschillende fabrikanten”, aldus De Ridder. “Toen we ongeveer 35 jaar geleden begonnen, waren we de eerste om wijnkasten te verkopen. Het begin van een boeiende tijd, waarin we als het ware de mensen moesten leren dat een wijnkelder niet de enige manier was om een wijn goed te bewaren. Mensen zagen toen een wijnkast als een toestel voor horecazaken, niet voor particulieren. Dat is vandaag helemaal anders. Jong en oud, kenner of leek, verzamelaar of occasionele drinker, voor elk type klant is er wel een wijnkast beschikbaar.”

Wijnkasten zijn geen curiositeit meer, ze zijn geëvolueerd naar mainstream inbouwtoestellen.

Een oplossing voor iedereen

De jarenlange samenwerking met de fabrikanten, vaak zelfs van bij het begin van hun bestaan, laat toe dat Grenache uitgebreid feedback kan geven bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Een hele reeks nieuwe of recente ontwikkelingen kwamen er dankzij feedback van de markt. Denk maar aan de greeploze wijnkasten, of de ingebouwde stille ventilatie via de deur. 

“De ventilatie via de deur is echt een topontwikkeling”, benadrukt De Ridder. “Omdat deze toestellen voortaan hun eigen ventilatie hebben, dienen er geen ontsierende roosters meer onderaan noch bovenaan in de kolomkast voorzien te worden. Dankzij deze vernieuwende technologie kunnen we nu ook onder het werkblad wijnkasten echt inbouwen waardoor de attractiviteit van het product nog hoger ligt. We maken ons sterk dat we voor elk type gebruiker en elk doel een gepaste oplossing uit voorraad kunnen leveren. Verschillende temperatuur- en bewaarzones – want rode wijn serveer je beter op een andere temperatuur dan witte wijn, verschillende formaten aangezien het gebruik en de eventuele collectie nooit dezelfde is, … We kijken bovendien al uit naar de komende editie van Batibouw, van 29 februari tot en met 8 maart. Onze veertiende deelname op rij, nu met een nieuwe en veel grotere standplaats 11413 waar we tal van nieuwigheden zullen tonen.”

Geïnstalleerd zoals een wijnkast, de Plantcube van Agrilution.

(Geen) groene vingers

Nieuw bij Grenache: de Plantcube van het Duitse Agrilution. Geen wijnkast deze keer, wel een ecosysteem, of een verticaal landbouwsysteem zoals de fabrikant het toestel zelf omschrijft, dat er voor zorgt dat groentjes, kruiden en microgreens op een ideale manier kunnen groeien. Indoor welteverstaan, de Plantcube wordt immers op exact dezelfde wijze als een wijnkast verwerkt in een keuken. Groene vingers zijn absoluut niet nodig.

De Plantcube is dusdanig voorzien dat van de gebruikers slechts een minimum aan handelingen wordt gevraagd. Kies de gewenste variëteit en plaats de bijbehorende zaadmat in de Plantcube. De geïntegreerde technologieën zorgen voor de optimale omstandigheden zodat een mooie oogst in het vooruitzicht ligt. Lampen van Osram zorgen voor de juiste verlichting, een automatisch bewateringssysteem zorgt voor voldoende water en voedingsstoffen terwijl een sensorgestuurd klimaatsysteem de perfecte lentedag in de Plantcube nabootst. 

De Agrilution app neemt de teugels in handen en begeleidt de gebruiker doorheen het proces. Afhankelijk van de gekozen groente of kruid kan na één tot vier weken geoogst worden, ongeacht het weertype buiten. “Geen pesticiden, geen enorme ecologische voetafdruk want de oogst gebeurt net naast de keukentafel, voedzamer, … alleen maar voordelen”, besluit Grenache. Agrilution stelde de Plantcube uitgebreid voor tijdens de voorbije editie van Area30. Ook op Batibouw 2020 krijgt de Plantcube zijn stek op de stand van Grenache. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.