Platform over design en techniek in de keukenbranche
Eigentijds keukengemak speelt de hoofdrol bij ETNA primeurs

Eigentijds keukengemak speelt de hoofdrol bij ETNA primeurs

ETNA vertaalde de nieuwste trends op het gebied van design, technologie en kookwensen naar haar vernieuwde programma keukenapparaten. Van de matzwarte ovenlijn en de connected vaatwassers tot de trendy afzuigkappen: ieder nieuw product vertelt een verhaal waar eigentijds keukengemak als een rode draad doorheen loopt. 

Matzwarte ovenlijn met Pyrolyse en SteamAssist 

Laat het bakseizoen maar beginnen! ETNA maakt het nog leuker en gemakkelijker om thuis brood, pizza en ovenschotels te maken. De ovenlijn in chic matzwart bestaat uit zes inbouwmodellen. Topmodel is de OPS916MZ, een multifunctionele oven met pyrolyse reinigingsfunctie. Door verhitting tot 500°C verandert het vuil in as, waardoor het gemakkelijk schoon te vegen is. De ovens warmen in slechts vijf minuten op tot 200°C, 30% sneller dan traditioneel voorverwarmen. De OS916MZ en OPS916MZ hebben een SteamAssist functie, waarbij tijdens het bakproces stoom wordt toegevoegd. Brood kan zo op hoge temperatuur gebakken worden zonder te verbranden, maar krijgt wel een knapperig korstje. Zin in een perfecte pizza? De nieuwe ETNA ovens benaderen met hun 300°C programma de prestaties van de traditionele houtoven. In een paar minuutjes maak je een pizza met de lekkerste bodem klaar. De matzwarte lijn kent een compacte oven met magnetronfunctie. Deze CM914MZ heeft een 1000W inverter magnetron en een ruime inhoud van 51 liter. Perfect om te Mixen & Matchen met de andere ovens uit de lijn. De topmodellen van deze lijn zijn voorzien van SoftClose en GentleOpen en een uitgebreid bedieningspaneel met centrale draai/drukknop waarin temperatuur, ovenprogramma’s en de extra functies worden weergegeven.

Nieuwe lijn vaatwassers: flexibiliteit en top prestaties 

ETNA brengt dit najaar een nieuwe lijn vaatwassers: zeven inbouwmodellen én een vrijstaand model in geborsteld zwart. Alle modellen zijn voorzien van handige functies zoals instelbare automatische deuropening, volledig uitschuifbare onderkorven voor extra gemak tijdens het inladen, in hoogte verstelbare middenkorven (zélfs met belading) én bestekbakjes of lades die je ultieme flexibiliteit geven. Diverse modellen uit de lijn blinken uit op hun eigen manier. De ETNA VW244HN en VW942HN hebben een XL inbouwhoogte van 86 cm waardoor er meer ruimte is voor grote borden. De VW842N en de VW942HN zijn voorzien van een luxe sleepdeursysteem, waardoor ze ideaal op hoogte in te bouwen zijn.  In de ETNA VW839N en VW939N komen alle nieuwe functies samen. Zo hebben deze modellen een intensieve zone voor zwaar bevuilde vaat en FanDry voor een perfect droogresultaat dankzij een ventilator in de deur. Dankzij de koolborstelloze motor is de vaatwasser stiller en energiezuiniger. De vrijstaande VWV440ZWA heeft daarnaast ook een Autodose functie. Je vult de vaatwasser eens per maand met vloeibaar vaatwasmiddel en deze stemt de hoeveelheid automatisch af op het wasprogramma. 

Inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging met vele installatiemogelijkheden 

Omdat ze onverminderd populair blijven in de Nederlandse keuken, komt ETNA met twee nieuwe inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging in 70 en 80 cm. De nieuwe kookplaten zijn voorzien van een automatische afzuigfunctie, interne motor en filterbox die eenvoudig van bovenaf uitneembaar en schoon te maken is. De Light & Slide bediening op de strak vormgegeven inductiekookplaat complementeert het moderne design. Handig aan deze modellen is dat ze over vele installatiemogelijkheden beschikken met afvoer naar buiten of recirculatie. Kies je voor recirculatie met koolstoffilters dan kunnen deze direct in de afzuigunit geplaatst worden waardoor je geen extra kanalen of accessoires nodig hebt. Uiteraard behoren een plasmafilter of fijnstoffilter ook tot de mogelijkheden. Beide modellen zijn voorzien van koppelbare octazones en handige functies zoals warmhouden, pauzeren en automatisch verwarmen. 

De 7-serie Performance inductielijn

De ETNA Performance 7-serie staat voor topprestaties, ultiem gebruiksgemak en slim design. Alle vijf de kookzones hebben 10 kookstanden inclusief boostfunctie. De modellen hebben maar liefst drie zones met 3600 Watt waardoor je in no-time een grote pan met water aan de kook brengt. Naast een warmhoud- en pauzefunctie per zone, heeft deze serie ook de nieuwe LowTemp-functie. Dankzij deze functie kun je de temperatuur nauwkeuriger instellen wanneer je op lage temperaturen kookt. Door de octazones aan de linkerzijde te koppelen, kan een XL kookoppervlak gecreëerd worden voor bijvoorbeeld een grillplaat. De 80 cm brede variant kent twee uitvoeringen: zwart glas of de opvallende gematteerde Design Special. Deze 7-serie modellen zijn voorzien van centrale slider bediening en zijn geschikt voor een 2-fase aansluiting. 

ETNA connected apparaten voor een persoonlijk tintje 

De keuken is meer dan ooit een plek voor verbinding, dat geldt ook voor de keukenapparatuur van ETNA. ETNA lanceert connected vaatwassers (twee inbouwmodellen en twee vrijstaande modellen) en twee plafondunits, welke je eenvoudig bedient met behulp van de ETNA connect app. Via de app stel je persoonlijke voorkeuren en pushberichten in, zodat je meteen je gewenste programma of stand kan kiezen. Is het glansspoelmiddel op of moeten de filters van de afzuigkap vervangen worden? Dan krijg je een seintje via de app. Ook voor service gerelateerde zaken zorgt de ETNA connect app voor alle support. 

Trendy design afzuigkappen: diagonaal en eigentijds 

De ETNA AD690ZT (90 cm) en AD890ZT (90 cm) in diagonaal design mogen gezien worden. De afzuigkappen vallen op door hun design. De AD690ZT is uitgevoerd in matzwart met een zwart glazen front en afgeronde hoeken. De AD890ZT is voorzien van een dubbele glasplaat, waarvan de bovenste uitgevoerd is in matzwart, waardoor deze diagonale afzuigkap een uniek design heeft. Dit model is voorzien van energielabel A+. Beide modellen zijn geschikt voor afvoer naar buiten en recirculatie. Handig, het derde vetfilter aan de onderzijde van de afzuigkappen vangt de eerste dampen af en leidt deze de juiste kant op. Hierdoor is het niet nodig de glasplaat aan de voorzijde tijdens gebruik open te zetten. 

Inbouw koelen en vriezen: nog completer dan voorheen 

De nieuwe line-up van inbouw koel/vriescombinaties bestaat uit zes modellen die grotendeels eerdere versies vervangen. Zo hebben de meeste modellen een beter energielabel, zijn uitgerust met LowFrost of No-Frost en hebben een elektronische thermosstaat. De KCD6178NF is helemaal nieuw in het ETNA assortiment. Deze luxe koel/vriescombinatie heeft een No-Frost functie zodat de vriezer nooit meer ontdooid hoeft te worden. Het koelgedeelte heeft een groentelade met speciale vochtigheidsregeling waardoor groenten langer houdbaar blijven. De afwerking en indeling van de KCD6178NF zijn top. Zo hebben zowel de glazen legplateaus als de vriezerlades een subtiele RVS afwerking. Het vriesgedeelte heeft naast drie ruime lades een SimpleSlide lade bovenin. 

Tot slot introduceert ETNA twee inbouw vriezers: de VS6102NF (102 cm hoog) en de VS6178NF (178 cm hoog). Deze modellen hebben energielabel E, zijn voorzien van No-Frost en elektronische thermosstaat. Beide modellen kunnen gecombineerd worden met een inbouw koeler uit het ETNA assortiment voor een Side-by-Side opstelling. Dankzij de FastFreeze functie, open deur/temperatuurwaarschuwing, led-verlichting en praktische indeling zijn beide modellen een goede toevoeging aan ETNA’s inbouw vriezen assortiment. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.