Platform over design en techniek in de keukenbranche
ETNA Energy Heroes stelen de (huis)show

ETNA Energy Heroes stelen de (huis)show

Keukenmerk presenteert meer dan 60 noviteiten

ETNA pakt flink uit tijdens de Huisshow ’23 en presenteert meer dan 60 noviteiten. Kwaliteit en betaalbaarheid gaan, zoals altijd, hand in hand met design en energievriendelijkheid. Dit jaar gaat ETNA een stapje verder en introduceert de ETNA Energy Heroes. Een ETNA Energy Hero is een model dat energiezuinig is in vergelijking tot dezelfde soort producten en binnen de line-up van het merk, maar is ook een échte ETNA: kwalitatief én betaalbaar.

In ieder segment zijn er ETNA Energy Heroes te ontdekken. Zoals de VW743HNC inbouw vaatwasser met energieklasse A, ETNA connect, XL-inbouwhoogte en vele luxe specificaties waaronder een tijdsprojectie op de vloer. Maar ook de AKV678ZWA Side-by-Side koelkast met energielabel C is met recht een Energy Hero te noemen. Op het gebied van inbouw koelen introduceert ETNA nieuwe D-energielabel modellen die tot de Energy Heroes gerekend mogen worden. In de categorie afzuigkappen zijn de nieuwe 90 cm brede slimline blokmodellen in RVS en matzwart met energielabel A++ de ETNA Energy Heroes.

Inductiekookplaat: voor iedere fase wat wils

ETNA lanceert 5-serie inductiekookplaten in 60, 70 en 90 cm breed. Opvallend is de KI560KZT, een 2-fase kookplaat met knopbediening. Dit model heeft ook een zusje, de KIS560KZT, een 1-fase Plug & Cook variant. De KIF562ZT en KIF572ZT zijn beiden geschikt voor 2-fase en voorzien van sliders per zone die horizontaal gepositioneerd zijn voor extra veel panruimte. Onderscheidend aan deze modellen zijn de dubbele flexzones; zowel de zones aan de linker- als aan de rechterzijde kunnen gekoppeld worden. Het 90 cm model, de KIF590ZT, heeft tussen de koppelbare linker- en rechterzones een krachtige 3000W zone in het midden en heeft de kenmerkende 3 sliders bediening.

Ovens en magnetrons: ultiem gebruiksgemak en veel keuze in design

ETNA lanceert een nieuwe matzwarte ovenlijn bestaande uit een multifunctionele oven (OM670MZ), een Pyrolyse model (OP670MZ) voor schoonmaakgemak en een 60 cm oven met magnetronfunctie (MO670MZ) die te combineren zijn met de nieuwe CM650MZ oven met magnetronfunctie. Om verder in te spelen op het groeiende Pyrolyse segment komt ETNA met een model binnen de bekende Black Titanium-lijn: de luxe OP670Ti met Pyrolyse-functie voor schoonmaken met temperaturen tot 500°C.

ETNA presenteert deze huisshow ook instapmodellen ovens met magnetron die gezien mogen worden. De CM250 modellen zijn verkrijgbaar in RVS, zwart (ZT), matzwart (MZ) en Black Titanium (Ti). Deze 50 liter modellen hebben een magnetronvermogen van 800 watt en een turbo-hetelucht oven tot 250°C. De modellen hebben een klein display met touch control en een centrale slider.

Vaatwassers: luxer maar energievriendelijker dan ooit

Zowel bij de inbouw- als vrijstaande vaatwassers lanceert ETNA een aantal modellen met energielabel A en Bdie beschikbaar zijn in standaard en XL-inbouwhoogte voor 15 en 16 couverts. Binnenverlichting, resttijdindicatie op de vloer en extra functies maken van deze vaatwassers echte topmodellen. Als sneak preview toont ETNA tijdens de huisshow ook haar eerste inbouw vaatwasser met AutoDose. Dit model heeft energielabel B, luxe specificaties en FanDry voor een perfect droogresultaat. Naast deze energiezuinige apparaten brengt ETNA ook meerdere inbouwmodellen met energielabel D en C.

In het segment vrijstaande vaatwassers focust ETNA dit najaar op het complementeren van het assortiment. Zo zijn er nieuwkomers in de kleur zwart, de VWV144ZWA met energieklasse D en 44 dB(A), en de VWV142ZWA, met energieklasse C en 42 dB(A). Ook nieuw is en uitgevoerd in zwart is de VWV240CZWA, een B-energielabel model met 40 dB(A), een koolborstelloze motor en ETNA connect. De ETNA Energy Hero van de vrijstaande vaatwassers is de VWV243RVS, een model met energielabel A, ruimte voor 16 couverts, flexibele besteklade en verschillende luxe specificaties voor extra gebruiksgemak.

Inductiefornuizen met oven: traditionele look, moderne techniek

Voor wie de uitstraling van het klassieke fornuis met oven verkiest boven de strakke designs, maar wél op inductie wil koken, kan bij  ETNA zijn hart ophalen. Dit najaar worden er twee 90 cm inductiefornuizen, de FI590ZWA en de FI590RVS, toegevoegd aan de line-up. Dit 3-fase inductiefornuis telt vijf zones, waarbij de middelste zone veel vermogen biedt met 3500 watt. Het inductiegedeelte bedien je door middel van draaiknoppen. De multifunctionele oven is ruim met een inhoud van 105 liter, heeft vijf inschuifhoogtes met zijrekjes en een maximale oventemperatuur van 270°C. De fornuizen zijn voorzien van een opbergvak en in hoogte instelbaar tussen de 87,5 en 93 cm.

Afzuigkappen: krachtig design

De afzuigkap wordt steeds meer een eyecatcher in de moderne keuken. ETNA introduceert de stoere RAW370ZWA, een wandmodel Retro recirculatie afzuigkap met afstandsbediening en led-verlichting. Dit model heeft een afzuigcapaciteit van 408 m³/h in recirculatie en 611 m³/h in vrij blazend vermogen en wordt geleverd inclusief recirculatiefilter.

De nieuwe AB791 90 cm brede slimline blokmodellen in RVS en matzwart met energielabel A++, zijn met recht ETNA Energy Heroes te noemen. Deze krachtige afzuigkappen hebben een capaciteit van 274m3/h in de laagste stand, tot maar liefst 632m3/h in boost stand. Het glazen frontpaneel, de verlichte bedieningsknoppen en dimbare led-strip zorgen voor extra gebruiksgemak en versterken de moderne uitstraling. Tot slot vallen deze afzuigkappen op doordat ze veel hoofdruimte bieden dankzij de diepte van slechts 39,3 cm.

Inbouw koelen en vriezen: promotie in energieklasse

De ETNA enkeldeurs inbouw koelen segment van 88 tot 178 cm krijgen dit najaar een promotie naar energieklasse E en D. De modellen zijn voorzien van een elektronische thermostaat voor een stabiele temperatuur in de koelkast, hebben een groentelade met luchtvochtigheidsregeling en prettige functies als SuperCool en/of FastFreeze. Om de line-up compleet te maken zijn er deur-op-deur en sleepdeur modellen beschikbaar. De D-label modellen behoren tot de ETNA Energy Heroes.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.