Niet alleen keukens maar ook werkbladen én keukenachterwanden verdienen bij het inmeten ongekende precisie. Dus: tot op de millimeter nauwkeurig. “Intussen zijn we elke dag met een team van acht specialisten onderweg, die door het hele land met onze geavanceerde 3D-apparatuur inmeten bij particulieren”, zegt Dirk. “Ik denk dat steeds meer keukenspeciaalzaken ons daar intussen van kennen. We hebben ook al goede samenwerkingen opgezet.”
Over het algemeen zie je dat dure werkbladen na montage van de keuken worden ingemeten door de leverancier zelf. “Wij kunnen die zorg (en het risico!) uit handen nemen”, zegt Dirk. “Met onze meetgegevens, die we destilleren uit onze zeer geavanceerde 3D-apparatuur, maken we dan de tekeningen voor de productie. Nu is het vaak zo dat na het meten de maten verwerkt moeten worden in de tekenprogramma´s voordat de bladen geproduceerd kunnen worden. We hebben nu echter een nieuwe service ontwikkeld: na het opmeten geven wij de productiematen door. De tekening is dan sneller productieklaar. Natuurlijk nemen we alles mee: het zeepbakje, de plek van de Quooker, de afwasbak… alles tot in detail én tot op de
millimeter nauwkeurig.”
Dirk vertelt dat Pos Service Group die 3D-laseropmeting voor keukenplanners in eigen beheer heeft ontwikkeld. “Met deze technologie zorgen wij er dus voor dat we letterlijk de meest nauwkeurige opmeting doorsturen naar elke keukenplanner of werkbladenfabrikant. Die kan dan de data eenvoudig in de eigen software uploaden. Het meten van schuine wanden, het verschil in niveau in hoeken, een zeepbakje links óf rechts, kan nét het verschil maken of iets wel of niet klopt.”
Regeren is dus vooruitzien, zo stelt Dirk. “We zijn al meer dan dertig jaar actief in Nederland maar pas sinds vijf jaar maken we gebruik van deze unieke 3D-lasertechnologie. Vooral in de laatste twee jaar merken we dat onze bekendheid is toegenomen. Het begint goed rond te zingen. Dat kan ook haast niet anders, want niet alleen de consumenten maar ook de monteurs van de keukenspeciaalzaken zien en ervaren dat ze minder tot geen gedoe meer hebben.”
Op de vraag of Dirk en zijn collega’s kunnen garanderen dat het opmeten altijd foutloos gaat, is Dirk meteen helder. “Oké, eerlijk is eerlijk. Natuurlijk is het instellen van die laser in de basis mensenwerk. Maar, wij garanderen echter wel dat de meetresultaten correct zijn. Mocht het om wat voor reden dan ook niet goed zijn gegaan, dan zijn de kosten voor ons. Tegelijkertijd durf ik hier te stellen dat dit nog nooit is voorgekomen.”