Platform over design en techniek in de keukenbranche
Het juiste licht, in en onder de kast
Flinterdun zonder consessies te doen aan lichtkwaliteit.

Het juiste licht, in en onder de kast

Verlichting in de keuken moet functioneel top zijn. Anderzijds, en dat geldt uiteraard voor de armaturen die zichtbaar zijn, is een aantrekkelijk visueel plaatje eveneens een must. Hera zet op beide eigenschappen in én doet dit zelfs voor die verlichtingsarmaturen die niet (altijd) in beeld zijn.

Hera, de Duitse verlichtingsfabrikant uit Enger die inzet op de ontwikkeling en productie van functionele verlichtingsmodules, heeft al een hele tijd begrepen dat zowel de verlichtingsprestaties van een armatuur alsook het design ervan een grote rol spelen. Daarom schenkt Hera bijzonder veel aandacht aan beide aspecten bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen. Zo krijgt de nieuwe U-PAD F een flinterdunne vormgeving mee zodat het verlichtingsapparaat nauwelijks of niet opvalt. “Ideaal wanneer je weet dat de U-PAD F een armatuur is die je onder de keukenkast bevestigd en dus moet zorgen voor voldoende licht van uitstekende kwaliteit op het werkblad”, licht Michael Hoekstra van Hera toe.

De bevestiging van de sensor kan eenvoudig gebeuren via een meegeleverde kleefband.

Flexibel zonder aanraking

Slechts 8 mm opbouwhoogte. Zo dun is de nieuwe U-PAD F van Hera die zowel voor pure werkbladverlichting als voor sfeerverlichting, bij dimming natuurlijk, kan zorgen. De mogelijkheid om, individueel, te kiezen tussen 3000K en 4000K voegt deze flexibiliteit toe. Een handenvrije bediening via een IR-sensor doet er qua flexibiliteit nog een schepje bovenop. Aan- en uitschakelen gebeurt middels een simpele beweging van de handen. “Houd je de hand wat langer voor de IR-sensor dan activeer je de traploze dimfunctie”, legt Hoekstra uit. De aanwezige geheugenfunctie herstelt de vorige dimstand bij eventueel loskoppelen van het lichtnet.

De nieuwe U-PAD F onderbouwarmatuur van Hera is visueel aantrekkelijk én functioneel.

Aan en uit met behulp van een sensor

Hoekstra: “Het makkelijkste, en ook belangrijk om te weten, wat betreft verlichting in de keukenkast is toch dat deze brandt als de kast geopend wordt én dat ze zeker ook uit is wanneer de kast weer dicht is. Met onze infrarood gestuurde 24V ledverlichtingsmodules ben je daar zeker van! Een infraroodsensor reageert immers op een simpele beweging (functie 1) of bij het openen of sluiten van de kast (functie 2). Bij de eerste optie gaat het licht aan wanneer de sensor een beweging detecteert en weer uit bij een volgende beweging. Functie 2 betekent dat de geïntegreerde sensor de verlichting automatisch zal aanschakelen van zodra iemand de kastdeur opent. Wordt de deur weer gesloten, dan schakelt de verlichting weer uit. Het principe van een koelkast zeg maar.” De sensor wordt bevestigd met een meegeleverde kleefband of door een gaatje van 14,5 mm te boren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.