Platform over design en techniek in de keukenbranche
Inductie: niet alleen thuis in de strakke keuken
Sinds 1922 specialiseert de Italiaanse familie Po zich in het vormgeven van zuiver roestvrij staal.

Inductie: niet alleen thuis in de strakke keuken

Elke klant zijn eigen stijl. Dat betekent dat niet alleen de strakke, hypermoderne keuken tot het gamma moet behoren, maar dat je ook oplossingen met meer charme en karakter naar voren moeten kunnen schuiven. Een hoogwaardig fornuis uit roestvrij staal, bijvoorbeeld, dat ondanks zijn ambachtelijke uiterlijk toch de meest hedendaagse kooktechnieken combineert.

Vanuit Carpi, een plaatsje in de Italiaanse Reggio Emilia-Romagna, niet ver van Modena en Bologna, draagt fabrikant Steel Cucine al sinds 1999 die ambitie uit. Het familiebedrijf steunt hiervoor evenwel al op honderd jaar expertise. In 1922 begon Angelo Po zich te specialiseren in het verwerken van roestvrij staal: eerst voor de creatie van handgemaakte kachels, later voor de fabricage van hoogwaardige apparatuur voor restaurants. Een ervaring in het ambachtelijk vormgeven van zuiver roestvrij staal die, in combinatie met de passie voor schoonheid en functionaliteit, kenmerkend is voor het huidige Steel Cucine.

Inductiekoken met karakter

Vanuit de thuisbasis in Italië produceert Steel Cucine fornuizen en alle overige apparatuur voor in de keuken. Daarbij mikt het op zowel binnen- als buitenkeukens met een uitgekiend premium programma. Laat je echter niet misleiden door het ambachtelijke uiterlijk van de roestvrijstalen fornuizen. Achter de façade schuilt een knap staaltje moderne kooktechnologie. Zo behoren ook inductiekookplaten en -fornuizen tot het gamma. Zij combineren de hoge energie-efficiëntie en ultrasnelle reactietijd van de inductietechnologie met het karakter van honderd jaar roestvrij staal in hart en nieren.

Ambachtelijke charme gaat hand in hand met moderne kooktechnologie.

Extra bedieningsgemak

Net zoals sommige gebruikers struikelen over het hypermoderne uiterlijk van de meeste inductiekookplaten, vormt ook de bediening nogal eens een heikel punt. De gebruikelijke tiptoetsen zijn dan wel mooi in theorie, vette vingers of een vuile kookplaat kunnen het bedieningsgemak in de praktijk danig verstoren. Steel Cucine kiest daarom heel bewust voor draaiknoppen. Een knipoog naar de klassieke gasfornuizen, maar net zozeer een keuze in functie van gebruiksgemak. 

Met de knoppen worden in totaal vijf inductiezones bediend, waarvan twee flexzones. Elk van die zones heeft dertien standen, waarvan er drie voorgeprogrammeerd zijn op 42°C, 74°C en 92°C. Ook de inbouwinductiekookplaten van Steel Cucine worden op deze manier bediend. Daar zijn de knoppen namelijk mooi vooraan op het kastfront geplaatst, zodat ook wie geen volledig fornuis plaatst kan genieten van de charme van honderd jaar Made in Italy.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.