Platform over design en techniek in de keukenbranche
Innovaties op elk gebied
Beko pakt ook bij de ovens uit met een nieuwe innovatieronde.

Innovaties op elk gebied

Wat doe je als apparatenfabrikant wanneer helder en duidelijk in je missie staat dat je het leven van de consument gemakkelijker en gezonder wil maken? Juist, dan ben je actief in alle geledingen van de keuken qua toestellen én zet je alles op alles om innovatieve technologieën te ontwikkelen die het gebruiksgemak ervan ten goede komen. Beko pakt vandaag uit met een verdere innovatieronde.

Je droomkeuken creëer je niet zomaar even snel. Apparatenfabrikant Beko weet dat er veel moeite bij komt kijken voor een consument om de juiste puzzel te leggen qua keukenapparatuur. “Maar we helpen je graag een heel eind op weg”, aldus de fabrikant. Beko is immers ijverig aan het werk om in elke productgroep innovatieve apparaten op de markt te zetten. “Niet zomaar innoveren om te innoveren”, klinkt het. “Wel innoveren
om samen te kunnen genieten én om je eigen gezondheid en die van onze planeet te beschermen.” We zoomen in dit artikel in op recent geïntroduceerde innovaties bij de ovens en de Beko inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigkap.

Sneller en gelijkmatiger

Dat koken met stoom de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft genomen, dat heeft ook Beko goed opgemerkt. Meer zelfs, ze integreerden enkele functies in de ovens die het koken met stoom ondersteunen. Met SteamAssist en SteamAid blijven de gerechten krokant aan de buitenkant en heerlijk sappig vanbinnen. Daarnaast ontwikkelde Beko de AeroPerfect-technologie waarvoor het de inspiratie haalde uit de luchtvaart­sector. “Hoe zorgen we ervoor dat bereidingen tot 27% sneller klaar zijn en tot 40% gelijkmatiger garen?”, stelt de fabrikant zichzelf de vraag. “Het is een ingenieus samenspel van een nieuwe binnenkant van de oven, een krachtige ventilator die met een stevig aantal omwentelingen per minuut de warmte door de oven stuwt en het gebruik van drie weerstanden om dit effectiever te laten gebeuren.

Het hoeft niet altijd XXL te zijn

Een oven met een grote capaciteit, dat klinkt als muziek in de oren. Maar het gebeurt ook wel eens dat bij het bereiden van een maaltijd helemaal niet zo veel ruimte nodig is. Beko komt nu met de Split & Cook-technologie die deze situatie aanpakt. “Door middel van een scheidingselement kan je de ovenruimte in tweeën delen”, legt de fabrikant uit. “Het is dan mogelijk om alleen de bovenste helft, alleen de onderste helft of allebei de helften afzonderlijk van elkaar te gebruiken. Drie ovens in één dus. Twee gerechten tegelijkertijd bereiden kan dus perfect, zelfs wanneer de gerechten andere bereidingstijden hebben en zelfs wanneer er een verschil in temperatuur is tussen de beide helften. Dat verschil kan tot wel 80°C bedragen. Een kleine maaltijd bereiden? Gebruik dan alleen de onderste helft. Het levert een energiebesparing van wel 40% op.”

Meer met minder

Kookplaten met geïntegreerde afzuiging, het is mainstream ondertussen. En ook Beko heeft een oplossing in deze categorie. “Belangrijk bij de ontwikkeling hiervan was het behouden van de prestaties van zowel het kookveld als van de afzuigkap”, benadrukt Beko. “De afzuigmodule zit mooi in het midden van de kookplaat en zuigt vieze geurtjes en ook oliedruppels meteen na het ontstaan weg. Maar ook het koken blijft topprioriteit en met vier flexibele kookzones krijgt de (hobby)kok waar voor zijn geld. Vier kookzones nodig? Of twee normale en één grotere? Onze inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging is geschikt voor de bereiding van echt elke maaltijd. En ook de bediening is een fluitje van een cent dankzij de intuïtieve en gebruiksvriendelijke Direct Access Sliders op de kookplaat zelf.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.