Platform over design en techniek in de keukenbranche
Meubels ‘for everyone’
Dankzij Amperos is een mooie ladeverlichting mogelijk.

Meubels ‘for everyone’

Dé plaats om kennis te maken met de laatste nieuwigheden? Een internationale vakbeurs. Voor de meubelindustrie is Interzum één van de vaste afspraken op de kalender. Ook de Oostenrijkse fabrikant Blum trok naar Keulen (D) met onder de arm de nieuwste innovaties. Een stand met drie leefwerelden werd opgebouwd om het brede productassortiment aan een geïnteresseerd publiek te tonen.

Blum weet dat verschillende levensstijlen, budgetten en beschikbare oppervlaktes meer dan ooit de keuze bepalen op het vlak van keuken- en woonkamermeubels. “Daarom creëerden we die drie leefwerelden en koppelden we er het motto ‘For Everyone’ aan vast”, motiveert Blum de opbouw van de stand. “Het centraal uitgangspunt is steeds een optimaal ruimtegebruik. In een klein appartementje is dan bijvoorbeeld de plintoplossing Space Step zeer handig. Dat is enerzijds een opstapje om makkelijk spullen in de bovenkasten op te bergen maar bevat anderzijds ook extra opbergruimte achter de plint. Het Revego-vouwschuifdeursysteem verbergt in een handomdraai de chaos die kleine kinderen wel eens veroorzaken. Kortom, inspirerende ideeën en praktische toepassingen in overvloed.”

Elektriciteit in meubels

Breng je elektriciteit tot in een meubel, dan verhoog je de mogelijk­heden van het meubel aanzienlijk. Deze boodschap ondersteunt Blum met de voorstelling van Amperos, een oplossing waarmee zonder elektrische kennis toch stroom eenvoudig tot in de meubels kan worden gebracht. “Zoals we van Blum kennen, is ook Amperos een gemakkelijk en vooral veilige oplossing”, aldus Karen Coomans van Van Hoecke, verdeler van de oplossingen van Blum in de Benelux. “Verwerking, montage en ingebruikname zijn eenvoudig ontworpen. Alles wordt veilig en zonder zichtbare kabels in de lades geïnstalleerd. Apparaten opladen terwijl ze opgeborgen liggen, sfeer- of werkverlichting toevoegen… het kan dankzij Amperos.”

Met Amperos won Blum trouwens tijdens Interzum 2023 de ‘Best of the Best’-award.

Kleinere klapdeursystemen

Het beproefde Aventos-klapdeursysteem krijgt met Aventos top een kleinere variant erbij. “En eigenlijk kennen we het principe al van bij Aventos HK top”, geeft Coomans aan. “Nu zijn de andere Aventos- systemen ook aan de beurt. Dankzij de kleine inbouwgrootte en het hedendaags design van de afdekkap integreren de beslagelementen perfect in ieder corpus. Aventos geeft de gebruiker een volledige bewegingsvrijheid, een optimale toegang en een ergonomische gebruiks­ervaring. De verschillende types bieden gebruikers dan ook een mooi scala aan mogelijkheden om het front te laten vouwen, openklappen, zwenken of liften. De nieuwe top-familie kan bovendien uitgerust worden met de elektrische openingsondersteuning Servo-drive waardoor de kast ook te openen is met een lichte tik tegen het front. Sluiten gebeurt dan even eenvoudig dankzij de geïntegreerde schakelaar.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.