Platform over design en techniek in de keukenbranche
Ook een keukenblad is anno 2024 volledig circulair
Obsidiana Volcano Cloud Keukenblad met een Selsiuz-kraan.

Ook een keukenblad is anno 2024 volledig circulair

‘Producten met een eeuwig leven…’

Al jarenlang wordt bij Dekker Zevenhuizen niet alleen gekeken naar het duurzaamheidsniveau van elk productieproces maar ook naar het groene karakter van de eindproducten zélf. In 2012 bracht Dekker het gepatenteerde Greengridz op de markt, het duurzame alternatief voor multiplex. Nu zijn daar twee duurzame hightech materialen aan toegevoegd die wat betreft de eigenschappen vergelijkbaar zijn met composietsteen. Ben van Elk, verantwoordelijk voor de marketing, zegt: “Obsidiana en Cosmolite zijn nieuwe keukenwerkbladen gemaakt van respectievelijk gerecycled glas of gerecyclede mineralen. Bovendien kunnen ze 100% worden hergebruikt.”

Cosmolite Meteor Ice Keukenblad met Selsiuz kraan en een spoelbak van Lanesto Inox.

Deze opvallende innovaties zullen de interieur- of keukenontwerper beslist aanspreken want de eindgebruiker –de consument– vraagt hier intussen ook om. Het thema ‘duurzaamheid’ is daar immers definitief geland en dus moest er wel een groen antwoord komen. En dat is er nu. Met dank aan Dekker Zevenhuizen. Het keukenblad anno nu is volledig circulair.

Composiet dat voor 100% bestaat uit gerecycled glas en hars

“Dit nieuwe hightech materiaal bestaat voor 100% uit gerecycled glas en hars. Van het samengeperste materiaal worden blokken gemaakt en platen gezaagd die aansluitend bewerkt kunnen worden tot een keukenblad”,  zegt Ben. “Niet één keer maar eindeloos. Ontelbare keren dus. Want, dit composiet kan onbeperkt worden hergebruikt. Duurzamer kun je het niet krijgen.”

Ben vertelt dat Obsidiana leverbaar is in een plaatdikte van 12 mm en in 6 levendige kleuren. “Deze zes kleuren hebben rustige patronen. Ze zullen de bewuste kiezer met smaak beslist aanspreken: Volcano Cloud, Volcano Grey, Volcano Light, Volcano Pierre Bleue, Volcano Pearl en Volcano Dark.”

Cosmolite Grey Argo Keukenblad met Selsiuz-kraan en Lanesto Copper PITT-cooking.

Composiet dat voor 100% bestaat uit mineralen en hars

Als Ben wordt gevraagd of ‘industrieel afval ook mooi kan zijn’, dan is zijn antwoord helder. “Het is een volmondig ‘Ja’”,  zegt hij. “Als we kijken naar de nieuwe Cosmolite collectie: deze bestaat voor 100% uit mineralen van industrieel afval afkomstig uit de steenindustrie, en hars. Het heeft exact dezelfde eigenschappen als traditioneel composietsteen maar is 100% recyclebaar. Ook hier geldt dus: dit is duurzaamheid in optima forma.” En, het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Ben legt uit dat van het basismateriaal één voor één de platen worden geperst. “Daardoor ontstaan er mooie, lang geaderde patronen. Deze platen bewerken wij tot keukenbladen. Net als bij Obsidiana hebben we dan dus een keukenblad in handen dat na gebruik gerecycled kan worden. Afval behoort definitief tot het verleden.”

Cosmolite is leverbaar in 12 mm en beschikbaar in acht beton- en marmerlook kleuren. “Het kleurenpalet bestaat uit acht varianten die uiteenlopen van licht tot donker en van rustig tot geaderd. Wat mij betreft is dit een must-have voor iedere consument die duurzaamheid ook –net als wij– een belangrijk thema vinden. En, dat je daar letterlijk in de praktijk mee aan de slag gaat.”

Obsidiana Volcano Dark Keukenblad.

Over Greengridz® – Het duurzame keukenwerkblad

Greengridz® is een innovatief, bekroond en gepatenteerd kernmateriaal voor keukenwerkbladen dat gelamineerd kan worden met TopLaminate®, DecorTop® of FENIX®. Greengridz® is beter bestand tegen stoten en water dan multiplex. Het is bovendien stabieler en lichter én ook nog eens betaalbaarder. Voor de productie van Greengridz® zijn minder grondstoffen nodig in vergelijking met de productie van traditionele werkbladen. De ecologische voetafdruk is kleiner. Ook het productieproces is groen: het product is FSC en Carb-2 gecertificeerd. Omdat Greengridz® licht van gewicht is, is er minder brandstof nodig om het te vervoeren. Dit leidt tot een lagere CO2-emissie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.