Platform over design en techniek in de keukenbranche
Optimale prestaties voor elke wasemkap

Optimale prestaties voor elke wasemkap

Met het nieuwe kanaalsysteem COMPAIR PRIME flow® doet Naber de keukenventilatie naar een nieuwe dimensie overgaan. De innovatie is maximaal efficiënt en zo snel, veilig en eenvoudig gemonteerd als geen enkel ander systeem op de markt.

Bij de wasemkap komt het erop aan, wat erachter steekt. Klassieke wandkap of Downdraft in het vrijstaande keukeneiland – dat is eender: zonder een optimale transmissie van de aangezogen lucht kunnen de apparaten hun voordelen niet uitspelen. De meegenomen luchthoeveelheid neemt af en zowel geurtjes, vet, fijn stof als vochtigheid worden slechts onvoldoende afgevoerd. Het manco moet tijdens de werking met hoge prestatieniveaus gecompenseerd worden. Dat betekent meer lawaai, hoger stroomverbruik en slechter comfort.

Kwantumsprong bij aerodynamica

COMPAIR PRIME flow® van Naber biedt hier de oplossing: de bochten en vormstukken zijn met behulp van 3D-stromingssimulaties vormgegeven. De bionische vorm van de behuizingen en de driedimensionaal gevormde geleide-elementen herleiden de luchtweerstand tot een minimum. Het gladde materiaal, traploze overgangen en ingebouwde turbulatoren aan de geleide-elementen verhinderen het ontstaan van een stromingsafscheurkant. Het resultaat: optimale efficiëntiewaarden, een stille werking, een maximale omsluiting van de wasem en daardoor een hoog wooncomfort.

Doodeenvoudig en flexibel gemonteerd

Niet minder dan een revolutie is de eenvoudige montage. Dankzij de nieuwe universele verbinders met geïntegreerde dubbele afdichtingen worden kanalen en vormstukken eenvoudig bijeengestoken. Dat is stabiel, is permanent luchtdicht en duurt slechts seconden. Het tot nu toe gebruikelijk, onbetrouwbaar afdichten met plakband valt weg. Ook kunnen er vooraf complete modules gemonteerd worden in plaats van moeizaam in of op de keukenkast te werk te gaan.

Uniek is de ingebouwde, flexibele plaatsing. Iedere universele verbinder beschikt over een beweeglijke zone. Daardoor kan het verloop van het luchtkanaal eenvoudig met de hand maximaal 15 graden in elke richting gewijzigd worden. Uitsteeksels van muren, meubelpoten en niet exact gepositioneerde kernboringen zijn daardoor geen probleem meer. Samen met de innovatie muurdoorvoerunit incl. ruwbouwset voor de zonder gereedschap uitvoerbare, perfect dichte montage tijdens de ruwbouwfase doet dat enorm veel montagetijd besparen.

Uitmuntend design voor ieder model

COMPAIR PRIME flow® werd bij de Red Dot Award: Product Design 2023 als “Winner” onderscheiden en kreeg bij de German Innovation Award 2023 de onderscheiding “Special Mention”. Als vlak en ook als rond kanaal met een compleet programma aan vormstukken beschikbaar, lost dit product haast elke inbouwsituatie op. De aansluiting is op alle wasemkappen wereldwijd met aansluiting van een vlak kanaal van 222 x 89 mm of een rond kanaal van 150 mm mogelijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.