Platform over design en techniek in de keukenbranche
Prestigieuze designprijs beloont Belgische specialist voor innovatieve keukenverlichting

Prestigieuze designprijs beloont Belgische specialist voor innovatieve keukenverlichting

Prachtige toekenning van de Red Dot Design Award

Goed nieuws voor Novy, fabrikant en leverancier van stijlvolle verlichtingselementen voor de keuken. Al jaren zet het bedrijf in op het creëren van meer sfeer in de keuken (logisch ook, deze is immers veel meer een zichtbaarder onderdeel geworden van de woning!) en dit passievolle engagement is nu beloond met een Red Dot Design Award voor de Novy Shelf Pro, een elegante en praktische wandplank met hypermoderne ledverlichting.

“We zijn uiteraard vereerd met deze internationale designprijs”, stelt Olivier Lambert, marketingdirecteur bij Novy. “De overname van de Nederlandse verlichtingsproducent Jansen & De Bont in 2022 toonde al aan dat we steeds meer belang hechten aan verlichting als een onderscheidend element. Want een slim gebruik van functioneel licht gecombineerd met sfeerlicht is nu eenmaal essentieel voor wie optimaal van de keuken wil genieten.”

Strakke vormgeving

De jury van de Red Dot Awards waardeerde de consequent doorgevoerde strakke vormgeving, het slimme kleurgebruik en de herkenbare stijlelementen van de Novy Shelf Pro. Zij zorgen voor eenheid in de keukenverlichting en samenhang met de afzuigkap en kookplaat. De Novy Shelf Pro is gemaakt van gezandstraald en geanodiseerd aluminium, wat resulteert in een elegante, matzwarte afwerking.

Unieke bediening met gesture control

Ook de unieke bediening van het licht viel in de smaak. Olivier vertelt hierover: “Onder de noemer ‘gesture control’ kan met simpele handgebaren de breedte van de lichtbundel aangepast worden, maar kunnen ook kleuren gekozen worden, of kan men kiezen tussen sfeerlicht of functionele verlichting. Die keuze is uiteraard afhankelijk van wat er op dát moment in de keuken gebeurt: is het een gezellig samenzijn met de familie of vrienden of moet er even goed bijgelicht worden om te zien of het eten al gaar is?”

Volgens Olivier geeft een moderne keuken de gebruikers een rustgevend gevoel. “Novy Shelf Pro levert hier een grote bijdrage aan. Het minimalistische ontwerp vormt een mooi silhouet aan de muur. Naast extra ruimte voor accessoires biedt Novy Shelf Pro het optimale licht op het werkblad dankzij de geïntegreerde verlichting. Novy bewijst hiermee dat functionaliteit, design en technologie hand in hand kunnen gaan.”

De Novy Shelf Pro wordt sinds dit jaar in Kuurne (B) geproduceerd. Consumentenprijs tussen € 1.299 en € 1.799 inclusief btw.

Made in Belgium
Novy, opgericht in 1907, is dé specialist in afzuigkappen, kookplaten en verlichting. Design, kwaliteit, vakmanschap en innovatie kenmerken de producten van dit Belgische bedrijf. De ontwikkeling en productie gebeuren nog steeds in Kuurne, West-Vlaanderen (B). Op dit moment zijn er bij Novy zo’n driehonderd medewerkers werkzaam en is het bedrijf marktleider op het gebied van afzuigkappen in België. Maar Novy is gekend tot ver buiten de landsgrenzen. Het merk heeft eigen filialen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, UK en distributeurs in Oostenrijk, Italië, Spanje, Tsjechië, Polen, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Litouwen, Estland en Israël. De geconsolideerde groepsomzet in 2022 bedraagt € 100 miljoen (CAGR 8-9%). De jaarlijkse productie is meer dan 100.000 afzuigkappen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.