Platform over design en techniek in de keukenbranche
Schone vaat met een zeer gunstig energielabel
Een gunstig energielabel zonder aan prestaties in te boeten.

Schone vaat met een zeer gunstig energielabel

Over de ‘broodnodige partners in crime’

Na een geslaagde deelname aan Batibouw, waar de focus lag op de uitbouw van de naamsbekendheid van Samsung als witgoedmerk, presenteert de inmiddels steeds bekender wordende fabrikant van keukenapparatuur nu enkele nieuwe vaatwassers. Ook bij de kookplaten zien we nieuwe modellen. ‘We are here to stay!’ zo luidt andermaal het credo.

Handig koken op de nieuwe inductiekookplaat.

Het esthetisch aspect van de keuken is in de voorbije jaren zeer belangrijk geworden, zeker met de samensmelting van keuken en woonkamer tot een groot geheel. Maar de core business in de keuken is en blijft uiteraard het bereiden van de maaltijden. Kookplaten, al dan niet met geïntegreerde afzuiging, en vaatwassers zijn daarbij broodnodige partners in crime. Wat je gebruikt, en dus vuil maakt, tijdens het koken moet ook weer worden afgewassen. 

Samsung Electronics Benelux meldt dan ook dat het voor beide productgroepen met nieuwe modellen op de markt komt. Niemand kan immers nog zonder vaatwasser. Precies om die reden zet het merk in op de ontwikkeling van vaatwassers die een gunstig energielabel voorleggen zonder daarbij ook maar iets in te boeten aan prestaties. Een innovatief design van de inverter motor en een krachtig, eveneens nieuw, WaterJet Clean-systeem slaan de handen in elkaar voor een schone vaat. De intensieve reiniging vanuit iedere hoek wordt bereikt door de roterende dubbele sproeiarmen die beschikken over aparte waterstralen. Ze draaien tegelijkertijd in tegengestelde richting en sproeien water in verschillende richtingen zodat het water ook de moeilijk bereikbare plekjes bereikt. Hardnekkige voedselresten hebben geen schijn van kans. De vaat is dus uiteindelijk écht schoon!

Naast het gunstige energielabel en het zeer lage waterverbruik, vooral in het Eco-programma, valt ook de stille werking op. Een speciaal Extra Silence-programma duurt weliswaar wat langer dan een normaal programma maar produceert 2 dB minder geluid dan het Eco programma. “Je hebt dus rust in huis en een superschone afwas”, zo zegt Maxime Parein, Head of Marketing Home Appliances bij Samsung Benelux. 

Maxime Parein: “We are here to stay!”

Kook op jouw manier 

Met enkele nieuwe 80 centimeter inductiekookplaten, allemaal voorzien van handige features en functies, wil Samsung het bereiden van een maaltijd voor het hele gezin verder een stuk makkelijker maken. Zo maakt de Flex Zone het mogelijk om tegelijkertijd verschillende soorten gerechten te bereiden, of tegelijkertijd te werken met potten en pannen van verschillende formaten. “Bij de 80 centimeter inductiekookplaten van de Serie 6 zijn de verwarmingselementen dichter op elkaar geplaatst voor een gelijkmatige warmteverdeling”, aldus Maxime. 

“We spreken hier over de Flex Zone Plus. Maar ook de Dual Ring en de magnetische draaiknop voor een gemakkelijke bediening en eenvoudige reiniging moeten hier zéker benoemd worden. De bluetooth connectie tussen inductiekookplaat en afzuigkap maakt het mogelijk om beide toestellen gelijktijdig te bedienen.” 

De krachtige waterstralen bereiken ook de moeilijk bereikbare hoekjes van de vaatwasser.

Smart Things**

Gsm, tablet, televisies…. Iedereen kent Samsung zeker van de verschillende multimediaproducten die we dagelijks gebruiken. Maar Samsung zet ook in op de ontwikkeling van SmartThings **, het smart home platform waarmee je de slimme apparaten in de woning, dus ook buiten de keuken,
kunt aansturen.

“Via de app kom je gemakkelijk bij de verschillende oplossingen die gemaakt zijn om een slimmer en aangenamer gezins-­
leven te creëren”, legt Maxime uit. “Gepersonaliseerde recepten, beschikbaar in het Engels en Frans, op basis van de voorkeuren van de bewoners en de ingrediënten in de koelkast, optimale recepten voor de keukentoestellen zoeken en vinden én automatisch de juiste instellingen en programma’s naar die toestellen sturen tot aan het bedienen… het is eigenlijk nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden van dit platform.”

SmartThings Cooking met onder meer gepersonaliseerde recepten. Maxime Parein: “We are here to stay!”

** vereist een draadloos netwerk, een Samsung-account en de Samsung SmartThings-app. De Samsung SmartThings App werkt met Android OS 8.0 (Oreo) of hoger, geoptimaliseerd voor Samsung smartphones. De SmartThings App werkt ook met iOS 13 of hoger voor iPhone smartphones. De SmartThings App is beschikbaar in de App Store en Play Store.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.