Platform over design en techniek in de keukenbranche
Slimme netwerken voor de woning van morgen

Slimme netwerken voor de woning van morgen

Slimme netwerken, innovatieve meubeltechnologie en wereldwijde oplossingen: Häfele – internationale specialist voor beslagsystemen, verlichting en elektronische sluitsystemen – presenteerde midden oktober haar nieuwste producten op de SICAM-beurs in Pordenone, Italië. Onder het motto “We make it easy” moet elk nieuw product van Häfele het leven gemakkelijker, rijker en comfortabeler maken.

Ook in 2019 heeft Häfele zijn internationale faam kracht bijgezet. Sommige innovaties, zoals het draadloze netwerk Connect Mesh van Häfele, wonnen dit jaar de Interzum Award, terwijl andere, zoals de meubelgrepen met textielstructuur uit de H19-collectie, de beroemde Red Dot Design Award in ontvangst mochten nemen. 

Het slimme appartement

Op SICAM had Häfele nog twee innovatieve digitale woonmodellen: een digitale keuken en een micro-appartement met digitale netwerkoplossingen. De verlichting en andere slimme systemen in de keuken, slaapkamer en woonkamer hebben een intuïtieve bediening via tablet, smartphone, wandschakelaar of afstandsbediening. 

Häfele Connect verbindt apparaten, systemen en netwerkplatformen die een andere taal spreken. Häfele Connect Chip, het hart van het Häfele Connect Mesh-systeem, en Häfele Connect Hub fungeren als “vertalers”. Zo kan Häfele verlichting draadloos in een netwerk opnemen en externe slimme apparaten en platforms integreren.

Voor meubelbouwers

Häfele ontwerpt en produceert functionele en designgerichte innovaties op maat van de meubelindustrie. Zo zijn er onder meer de Ixconnect meubelverbindingen, Free Flap klepbeslag, DessCode kastuitrustingssystemen en het Loox5 led-verlichtingssysteem.

Loox5 combineert vier generaties led-verlichting tot een eenvoudiger, efficiënter en slimmer systeem voor lineaire verlichting.

De Samsung leds vallen op door hun uitstekende lichtkwaliteit. Met de Ixconnect meubelverbinders maakt Häfele dan weer de volledige montage van meubels en lades zonder gereedschap mogelijk. Bovendien zijn ze eenvoudig integreerbaar in gestandaardiseerde productieprocessen. Nieuw zijn de klauwverbinder CC 8/5/30, een rugwandhouder voor lades en het onderzoek naar een meubelknop, die zich gereedschapsloos moet laten monteren. Dankzij deze oplossingen kan de meubelfabrikant de benodigde boringen met de helft verminderen en de montagetijd halveren.

Het Matrix ladensysteem is een van de innovaties in het gamma.

Prijzenkampioen

Het Free Space klepbeslag won naast de Interzum Award ook een Red Dot Award. Ondanks het compacte design is het beslag opmerkelijk sterk en blijft de opslagruimte in het meubel maximaal behouden. De snelle montage, intuïtieve aanpassingen en unieke openingstechniek garanderen een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Als meubelbouwer kan je met Free Space bovendien je transport, opslag en montage optimaliseren. 

Net als de het DressCode kastuitrustingssysteem, het Matrix ladesysteem en het ingenieuze sokkelsysteem Axilo vergemakkelijkt het de dagelijkse taken in de meubelsector. Axilo won trouwens een Red Dot Award 2019. Het maakt het mogelijk om meubels op een praktische en ergonomische manier te nivelleren. “Het Axilo sokkelsysteem met het intuïtieve gereedschap, maakt eenvoudige en intelligente afstelling mogelijk en het dagelijkse werk van de meubelinstallateur veel gemakkelijker”, aldus de jury.

Elektrische aandrijving voor schuifdeuren

Slido tenslotte sluit het rijtje van innovatieve systemen van Häfele af. Het huismerk staat voor een allesomvattend gamma van oplossingen voor schuifdeuren van hout, glas of met aluminium frame. Een van de nieuwe producten is de Slido Power-Chain, die het mogelijk maakt om de fronten te elektrificeren en een continue verlichting te garanderen. Ook deze is verbonden met de slimme wereld van Häfele Connect.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.