Platform over design en techniek in de keukenbranche
ADLER presenteert innovatieve producten op interzum en LIGNA
Met de nieuwe Woodboards biedt ADLER op interzum veel inspiratie voor mooie materiaal- en kleurcombinaties. (c) ADLER

ADLER presenteert innovatieve producten op interzum en LIGNA

Moderne looks, innovatieve technologieën en duurzame materialen: in mei presenteert ADLER, de toonaangevende Oostenrijkse verf- en lakproducent, op interzum in Hannover en LIGNA in Keulen weer zijn producten aan de hout- en meubelindustrie. De twee vooraanstaande Duitse vakbeurzen weten elke editie weer veel internationale bezoekers te trekken – waaronder talloze Nederlanders.

De Excimer-technologie is één van de technologieën die op interzum en LIGNA centraal staan. (c) ADLER

interzum: duurzaamheid centraal

Op de meubel- en interieurbouwbeurs interzum in Keulen, van 9 tot en met 12 mei, wordt dit jaar bijzondere aandacht geschonken aan het thema duurzaamheid. Al lang voordat dit begrip in zwang kwam, stond het bij ADLER hoog in het vaandel. In de jaren ’70 ontwikkelde het bedrijf al de eerste lakken op waterbasis – en vandaag de dag is ADLER toonaangevend op het gebied van milieuvriendelijke coatings voor houten oppervlakken. Op stand F020 in hal 05.2 presenteert ADLER zijn green-assortiment, met producten die voldoen aan de allerhoogste eisen op het gebied van milieu, gezondheid, veiligheid en levensduur. Daarbij laat het bedrijf zien hoe mooi en veelzijdig meubeloppervlakken vandaag de dag beschermd en gecombineerd kunnen worden. Te denken valt bijvoorbeeld aan bijzondere effectlakken.

Daarnaast kunnen meubelmakers en interieurbouwers zich op de interzum laten inspireren door de nieuwe Woodboards van ADLER, die samen met architecte Barbara Poberschnigg zijn ontwikkeld. Er is op de stand van ADLER tevens volop aandacht voor de moderne coatingtechnologieën Calandar Coating Inert, Excimer, Digital Printing en Digital Embossing.x

De bewoners van dit huis in Oostenrijk gingen voor een elegante zwarte gevel (Smartvoll Architekten). (c) Smartvoll Architekten-Dimitar Gamizov

LIGNA: nieuwe Crystal Clear-technologie

Van 15 tot en met 19 mei vindt in Hannover de vakbeurs voor houtbewerking LIGNA plaats. Eén van de highlights op de stand van ADLER, stand G08 in hal 17, is de nieuwe Crystal Clear-technologie (CCT). Hiermee kunnen zeer transparante coatingstructuren voor raamkozijnen en voordeuren met een ongekende glans worden gecreëerd, inclusief bescherming tegen uv-straling, vergeling en verbleking – waarbij de natuurlijke uitstraling van het hout behouden blijft.

Op de stand van ADLER is tevens aandacht voor de vijftien nieuwe trendkleuren van de watergedragen lazuur Lignovit Platin met metallic effect. Wat bijvoorbeeld te denken van een gevel in elegant hematietzwart, warm thulietrood of aards mojavegroen – in plaats van grijstinten? Ook is er aandacht voor het nieuwe brandwerende lazuursysteem Pyrolan Expand. Tot slot kunnen geïnteresseerden informatie inwinnen over moderne coatingtechnologieën zoals Calander Coating en Excimer, moderne beitssystemen en de duurzame meubellak Bluefin Terra-Diamond.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.