Platform over design en techniek in de keukenbranche
AEG OP DE KÜCHENMEILE 2023: een duurzame kijk op design en het leveren van topprestaties 

AEG OP DE KÜCHENMEILE 2023: een duurzame kijk op design en het leveren van topprestaties 

Van 17 t/m 21 september vond de Küchenmeile weer plaats, dé toonaangevende beurs op het gebied van keukentrends, design en innovaties. In het Kitchen Center in Löhne toonde AEG zijn meest duurzame assortiment, AEG EcoLine, aangevuld met noviteiten zoals de elegante SaphirMatt kookplaten, de handige MultiChill 0°C koel-vrieskast en de nieuwe ComboHob kookplaten van 70 cm voor nóg meer ontwerpvrijheid in de keuken.

AEG ECOLINE

 Al jaren produceert AEG apparaten zo duurzaam mogelijk zodat de impact op het milieu ook zo beperkt mogelijk blijft. Zo hebben wij de CO2-emissies tijdens productie en transport sinds 2015 met maar liefst 82% teruggebracht en streven wij ernaar om volledig klimaatneutraal te produceren in 2030. Wetenschappelijk1 onderbouwde inzichten geven aan dat 85% van de milieu-impact van een huishoudelijk apparaat ontstaat tijdens het gebruik van dat apparaat. 

Om de consument te helpen te kiezen voor een apparaat dat tijdens het gebruik ook nog zo min mogelijk milieubelastend is, heeft AEG EcoLine ontwikkeld. Dat zijn niet alleen de meest energiezuinige apparaten, ze zijn ook op andere manieren duurzamer. Bijvoorbeeld door het gebruik van gerecycled plastic of minder water. Daarnaast zijn ze voorzien van de laatste technologieën die specifiek zijn afgestemd op gebruiksgemak en zijn gericht op het verminderen van de milieu impact – elke dag weer.

Een greep uit de de AEG EcoLine apparaten die zijn terug te vinden in de keuken en hun duurzame voordelen: 

• AEG EcoLine-ovens waarin mineralen en vitaminen behouden blijven. In de stoommodus verbruiken deze ovens tot 20% minder energie2 en ze hebben een stoomreinigingsfunctie die tot 95% energie bespaart in vergelijking met reiniging d.m.v. pyrolyse3 

•AEG EcoLine koelkasten – AEG’s meest energiezuinige modellen – met binnenbekleding (tot 70%) gemaakt van gerecycled plastic4. Met de GreenZone-technologie blijft bovendien tot 95% van de vitaminen behouden 

• AEG EcoLine vaatwassers helpen de gebruiker om tot 20% energie te besparen dankzij het QuickSelect bedieningspaneel met ECOmeter. De satelliteClean sproeiarmen bieden bovendien een 3x betere sproeidekking zonder meer water te gebruiken en AirDry levert 3x betere droogprestaties zonder extra energieverbruik.

AEG SAPHIRMATT 

AEG introduceert dit najaar de AEG 8000 Bridge XT SaphirMatt kookplaat met krasbestendig glas. Het unieke SaphirMatt keramische glas is bestand tegen dagelijks gebruik en slijtage, zoals pannen die over de kookplaat worden gesleept, zonder dat er krassen op komen. Het is zelfs bestand tegen 4 x minder krassen in vergelijking met een standaard kookplaat van AEG. 

De SaphirMatt is gemakkelijk te onderhouden omdat hij vlek- en vingerafdrukbestendig is en 2 x zo snel schoon te maken is in vergelijking met de standaard kookoppervlakken van AEG. De elegante zwarte matte afwerking voegt een vleugje stijl toe aan elke keuken en is ook 80% minder reflecterend dan een standaard oppervlak. 

De SaphirMatt-kookplaten hebben dezelfde look & feel als de AEG MattBlack-ovens en passen perfect bij de nieuwe matte kleurtrend in keukens.

KOKEN BEGINT IN DE KOELKAST MET MULTICHILL 0°C

Met de nieuwe 9000-serie koel-vrieskast NSC9V181CS MultiChill 0°C begint koken al in de koelkast. Door via de app speciale programma’s te activeren worden ingrediënten alvast voorbereid. De MultiChill 0°C biedt zo flexibiliteit, helpt bij het bereiden van maaltijden en beschermt zorgvuldig de kwaliteit van de levensmiddelen. Het geavanceerde MultiChill 0°C-compartiment kan via de app eenvoudig worden aangepast aan wat erin wordt bewaard, onafhankelijk van de rest van de koelkast. Of het nu gaat om verse vis, vers vlees, fruit, groenten of een overgebleven, vers bereide maaltijd. Daarnaast kan er langzaam in worden ontdooid of gemarineerd. Meer koelruimte nodig? Dan kan de vriezer simpel worden omgetoverd tot extra koelruimte. Model NSC9V181CS is met zijn lage energieverbruik en binnenbekleding gemaakt van tot 70% gerecycled plastic, onderdeel van het AEG EcoLine-assortiment. 

Ook de nieuwe 8000-serie koel-vrieskasten NSC8M191DS en NSC8M181DC behoren tot de EcoLine-selectie. Deze modellen zijn voorzien van een roestvrijstalen achterwand. Dit zorgt niet alleen voor een premium look maar houdt ook de koude beter vast. Dankzij de luchtgaten in de achterwand wordt koude lucht 360° gecirculeerd wat resulteert in een 30% betere temperatuurverdeling vergeleken met standaard koelkasten. Voedsel wordt zo beter beschermd en blijft langer vers. Ook bij deze koel-vrieskasten is de binnenbekleding gemaakt van tot 70% gerecycled plastic. Vanaf de 7000-serie zijn de AEG koel-vrieskasten voorzien van een GreenZone- of GreenZone+-lade. Dankzij de ideale vochtigheid in deze afgesloten lade drogen groente en fruit niet uit maar worden ook niet te vochtig. Voortijdig bederf wordt zo voorkomen en tot 95% van de vitaminen blijft na 11 dagen behouden. De GreenZone+ lade wordt automatisch ingesteld met behulp van een speciaal membraan, bij de GreenZone-lade dient dit handmatig te gebeuren.

MEER VRIJHEID BIJ HET ONTWERPEN VAN DE KEUKEN

De populaire én praktische ComboHob (afzuigkap en inductiekookplaat ineen) – is er nu ook in 70 cm. Deze nieuwe kookplaat geeft je alle vrijheid voor creativiteit bij het ontwerpen van een keuken zonder de beperking van de plaats van afzuigkap en de afmetingen van de pannen. AEG introduceert drie nieuwe modellen voorzien van de handige brugfunctie, waarbij twee zones kunnen worden gecombineerd tot één grote, en met een gemakkelijke, interactieve bediening. En dankzij de praktische Auto Breeze-functie worden geurtjes na het koken automatisch verwijderd. Extra voordeel: dit model kan worden ingebouwd in een 60 cm brede keukenkast. 

Nieuwe kookplaten met ComboHob functie 

NCH74B01FB zwart met facet geslepen zijkanten, geschikt voor standaard inbouw en recirculatie 

NCH74B01CB zwart, geschikt voor vlakbouw of standaard inbouw en recirculatie

NDH74B02CB zwart, geschikt voor vlakbouw of standaard inbouw en afvoer naar buiten 

AEG PREMIUM SCHUIFSCHARNIEREN

De oplossing voor bijzondere installatietechnieken 

In premium keukens wordt steeds vaker afgeweken van standaard materialen en installatietechnieken om creatieve ideeën en oplossingen op maat te realiseren. Fronten zonder handgreep, hogere werkbladen zwaardere materialen of een extra frontpaneel in twee delen zijn al lang geen uitzondering meer. Het gewicht van de deurpanelen bij deze realisaties stelt bijzondere eisen aan de deurscharnieren. Speciaal voor deze situaties introduceert AEG twee nieuwe vaatwassers, FHK74707P en FHK74706P, met premium schuifscharnieren met een maximale draagkracht tot 15 kg*. Deze ProClean™-modellen met XXL capaciteit vallen in energie-efficiëntieklasse C en zijn voorzien van QuickSelect bediening met ECO-meter, een satellietsproeiarm en ComfortRails in de bovenkorf. Model FHK74707P beschikt daarnaast nog over een MaxiFlex-besteklade. 

STEAMCRISP COMBINEERT HETELUCHT MET STOOM 

De nieuwe ProBlackLine SteamCrisp-oven BSK772281B beschikt over verschillende functies waarbij stoom gedurende het gehele bakproces aan de hetelucht wordt toegevoegd. Dit is uitermate geschikt voor het bereiden van vleesgerechten en het bakken van brood. De combinatie van hetelucht en stoom zorgt namelijk voor een krokante, goudbruine korst, terwijl de binnenkant sappig en mals (vlees) en luchtig (brood) blijft. Maar ook groenten worden knapperig én blijven sappig.

Een andere belangrijke functie is het regenereren met stoom. Regenereren is een manier om al gegaarde gerechten opnieuw op te warmen of warm te houden zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. Door het gebruik van stoom droogt een gerecht niet uit en is het net zo smakelijk als wanneer het net is bereid. Ook voor ontdooien is het gebruik van stoom een uitstekende keuze. De oven is daarnaast voorzien van een kerntemperatuursensor en combineert de voordelen van stoom met het gemak van de Pyroluxe® Plus zelfreiniging. 

De AEG BSK772281B wordt standaard geleverd met een Easy2Clean-bakplaat en is beschikbaar vanaf november 2023.

KOOKPLATEN MET KOOKASSISTENTIE 

SenseBoil&Fry®

Aanbakken en overkoken zijn precies die zaken die enthousiaste koks te allen tijde willen voorkomen. Iedereen kent het namelijk wel; de eerste pannenkoeken mislukken altijd want de olie is nog niet warm genoeg of juist te heet. En even niet opletten en het water kookt over. Binnen het bestaande assortiment kon men al een keuze maken voor een kookplaat met respectievelijk de SenseFry® of de SenseBoil®-functie. Bij de vier nieuwe, 80 cm brede, inductiekookplaten combineert AEG beide nu in één model: SenseBoil&Fry®. De kookplaten zijn uitgerust met slimme sensoren die automatisch de juiste temperatuur handhaven en overkoken voorkomen. Of het nu gaat om het bakken van eieren of het maken van een stoofpot. 

Het CookSmart touch display zorgt ervoor dat koken nog eenvoudiger wordt. Selecteer een gerecht, volg de aanwijzingen op en de kookplaat doet de rest. Het is zelfs mogelijk om favorieten op te slaan én de gebruiker krijgt bovendien tips om energiezuiniger te koken. Hierdoor en dankzij de slimme, gebruiksvriendelijke en energiebesparende SenseBoil®- en SenseFry®-functies maken deze nieuwe kookplaten deel uit van het AEG EcoLine assortiment. 

Alle voordelen op een rij: 

SENSEFRY® 

  • Snelle opwarmtijd (2-3 min) en efficiënter energiegebruik 
  • Drie bakniveaus en temperaturen voor perfecte resultaten 
  • Constante controle van de temperatuur van de pan 
  • Geen oververhitting van de pan, dit voorkomt schade en olie/ vet worden niet te heet 

SENSEBOIL® 

  • Automatische aanpassing aan de juiste temperatuur 
  • Voorkomt overkoken 
  • Efficiënter energiegebruik 

AEG SenseBoil&Fry® modellen 

NIG84B30IB CookSmart TFT touch display, 4 zones, brugfunctie, XL zone, Hob2Hood®, powerboost, vlakbouw 

NII84B30FB 4 zones, brugfunctie, Hob2Hood®, powerboost, facet geslepen zijkanten links en rechts 

NIK85M30FB 5 zones, brugfunctie, Hob2Hood®, powerboost, facet geslepen zijkanten links en rechts 

NIK85M30IB Als NIK85M30FB maar in vlakbouw uitvoering 

NIG84B30IB CookSmart TFT touch display, 4 zones, brugfunctie, XL zone, Hob2Hood®, powerboost, vlakbouw 

AFZUIGKAP VOOR ELKE WOONWENS

Niet iedereen is op zoek naar een afzuigkap die een opvallend statement maakt in het keukeninterieur. De nieuwe, 90 cm brede, EcoLine-afzuigunits van AEG ontdoen de keuken daarom (bijna) onzichtbaar van dampen en geurtjes. Ze kunnen worden ingebouwd boven de kookplaat, in een bovenkast of schouw. De onderkant gaat moeiteloos op in de omgeving en met een afzuigkracht tot 750 m3/h doen ze perfect hun werk. Deze zuinige modellen (energie-efficiëntieklasse A) zijn voorzien van handige tiptoetsbediening en energiebesparende led-verlichting. Dankzij de praktische Hob2Hood®-functie treden ze vanzelf in werking als PERSBERICHT ALPHEN AAN DEN RIJN SEPTEMBER 2023 

de kookplaat wordt ingeschakeld zodat de gebruiker de handen vrij heeft voor het bereiden van de lekkerste gerechten. De nieuwe afzuigunits zijn leverbaar in zwart (GDE689HB) en roestvrij staal (GDE689HM). Bepalend voor de sfeer in huis zijn de onder meer de lichtbronnen. En de behoefte aan de hoeveelheid licht en welke lichtwarmte varieert per moment. Omdat steeds meer keukens onderdeel zijn van de woonkamer introduceert AEG Perfect Illumination in de 8000- en 9000-serie afzuigkappen. Met Perfect Illumination kan de kleurtemperatuur eenvoudig worden aangepast, met verschillende standen tussen de 2700-5000 Kelvin. Met perfect zicht tijdens het koken in de Cool Mode en een aangename sfeer tijdens het diner als de Warm Mode wordt geselecteerd. Alle 8000- en 9000-serie afzuigkappen zijn bovendien voorzien van SilenceTech, een technologie die er voor zorgt dat de afzuigkap geruisloos zijn werk doet, tijdens het koken of daarna. Mocht dat nog niet stil genoeg zijn, dan zijn biedt de Silentium Kit soelaas. Deze geluid reducerende demper is als accessoire verkrijgbaar en kan het geluidsniveau in de recirculatiemodus terugbrengen met maximaal 5 dB(A). De demper is beschikbaar in twee verschillende formaten. De M8CKSL28 is 28 cm hoog en de M8CKSL07 7 cm. De dempers kunnen aan elkaar worden gekoppeld voor een perfecte oplossing op maat. Ze zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2023. 

AEG. Part of the Electrolux Group Al meer dan 100 jaar maakt Electrolux het leven voor miljoenen mensen mooier, plezieriger en duurzamer op het gebied van lekker koken, zorg voor kleding én huis en welzijn. Als toonaangevende leverancier van huishoudelijke apparaten plaatsen we de consument centraal bij alles wat we doen. Via onze merken AEG, Electrolux en Zanussi, verkopen we jaarlijks ruim 60 miljoen producten in 120 markten. In 2022 had de Electrolux Group een omzet van 135 miljard SEK en had 51.000 mensen in dienst. electroluxgroup.com 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.