Platform over design en techniek in de keukenbranche
‘De koelkast is het belangrijkste apparaat in de keuken’
Edelstaal side-by-side SBSes 8496 PremiumPlus.

‘De koelkast is het belangrijkste apparaat in de keuken’

Een fashion statement is zó gemaakt!

Er is één apparaat in de keuken waar je per definitie niet zonder kunt én het is ook nog eens een apparaat dat áltijd aan staat. Juist ja we hebben het over de koelkast. Immers, de oven staat het grootste deel van de dag gewoon ‘off’. Ook de afwasmachine draait nooit 24/7. En, de afzuigkap benutten we ook alleen maar op afroep. Sebastiaan Allaert, product-/marketingspecialist bij Liebherr in Uithoorn, zegt: “De consument zou eigenlijk zijn keuken moeten inrichten op basis van het belangrijkste startpunt: de koelkast.”

Edelstaal side-by-side SBSes 8496 PremiumPlus.

Deze is dan ook – volgens Sebastiaan – het meest relevante apparaat in de keuken, maar veel mensen kijken er nog niet op die wijze tegenaan. “Een koelkast heeft eigenlijk in de basis ook niet zo veel beleving. Goed, iedereen begrijpt het nut en maakt er graag gebruik van, maar kán er wel een ‘fashion statement’ mee worden gemaakt? Velen denken van niet hoewel wij – bij Liebherr – gelukkig wel een omslag in de markt zien. Veel consumenten zien vaker in dat een koelkast iets mag zeggen of iets mag zijn omdat het in de afgelopen jaren ook een eyecatcher werd. Simpelweg omdat de keuken steeds meer een onderdeel van de woning is geworden. Zichtbaarheid dus. Tja, het oog wil dan ook wat.”  En dan, wandelend door de showroom van Liebherr in Uithoorn, zegt Sebastiaan al lachend: “Precies op dit moment – zo rondkijkend – weet ik met welke apparatuur je dat ‘fashion statement’ kunt maken.”

Van inbouw tot stand-alone

“Het is dus wat mij betreft begrijpelijk dat je bij ons gamma aan koelkasten uitkomt. Van inbouw tot stand-alone, waarbij ik meteen aanteken dat de verkoop van ‘vrijstaand’ in de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft genomen. Een keuken hoeft niet altijd inbouw te zijn. Hoe dat komt? Wel, consumenten willen uiteindelijk meer die eigen stempel op de look & feel van de keuken drukken. Design wordt een keuze.”

LightTower.

Koelkasten die niets te wensen overlaten

Sebastiaan stipt in het bijzonder de Interior Fit Side-by-Side combinaties aan. “Het belangrijkste kenmerk van deze koelkasten, die een soort van Amerikaanse look hebben? Twee grote deuren naast elkaar die je opent. Achter de linkerdeur bijvoorbeeld het vriesgedeelte. Achter de rechterdeur het koelgedeelte. Maar dat is het niet alleen. De technologie aan de binnenkant is ongekend. Van BioFresh met HydroBreeze tot aan led-plafondverlichting, een IceMaker met vaste wateraansluiting, een LightTower, PowerCooling-systeem, DuoCooling en een flessenplateau boven de BioFresh-Safes. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de connectiviteit. De koelkast denkt mee, waar hij maar kan! Het zijn koelkasten die niets te wensen overlaten.”

Onmisbaar apparaat

Als Sebastiaan wordt gevraagd hoe de toekomst van de keuken er uit ziet, dan is hij ook meteen helder met zijn antwoord: “Keukenapparatuur wordt steeds autonomer. Denk ook aan bijvoorbeeld meer spraakgestuurde opties. Je gaat als gebruiker adviezen krijgen van je koelkast. Ja, er is veel méér achter die twee deuren. Het bevestigt onze constatering: de koelkast is het belangrijkste, niet te missen apparaat in je keuken. En, als het even kan… een Liebherr.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.