Platform over design en techniek in de keukenbranche
Deins niet terug voor kleur

Deins niet terug voor kleur

Onder invloed van moderne materialen en tech­nologieën sloop kleur de voorbije jaren weer de keuken in. Al zijn heus niet alleen de werkbladen in laminaat of keramiek in bonte kleuren verkrijgbaar. Ook in natuursteen is er volgens Carl Serry, zaakvoerder van Ligne Pierre, een enorme markt aan exotische soorten en kleuren opengegaan. Zij gooien ondertussen hoge ogen.

lignepierre_white_beauty-2-kopieren

“In moderne woningen wordt het keuken­werkblad wel eens als accent opgevat”, weet Serry. “Een oppervlak uit groen marmer of rode travertijn valt in zo’n sobere omgeving meteen op. Maar ook minder uitgesproken kleuren zoals grijze, bruine en gelige tinten natuursteen doen het goed. Rode draad is dat ze door hun kleur en unieke tekening warmte verlenen aan het strakke interieur.”

Exotische natuursteen

Gekleurde natuursteen werd in het verleden nochtans uit de keuken geweerd. “De structuur van deze materialen is vaak niet bijzonder homogeen, waardoor het lange tijd moeilijk was om er kwalitatief plaat­materiaal uit te vervaardigen. Een uitgebreide behan­deling met resine zorgt er vandaag echter voor dat steeds meer exotische natuursteensoorten nu wel stevig genoeg zijn voor keukentoepassingen. Net als andere natuursteen behoeven ze uiteraard de nodige nazorg en zijn kleine imperfecties inherent aan het materiaal, maar dat is deel van hun charme.”

lignepierre_wasbak_grey-emperador-kopieren

Uniek maatwerk: een wasbak in de Turkse marmer Grey Emperador.

 

Of toch keramiek?

Ondertussen zet ook de keramische markt in op meer kleuren en betere imitaties. “Zij doen de originelen in natuursteen wel degelijk eer aan,” stelt Serry, “en waar nodig raden we graag een keramisch alternatief aan. Sommige exotische natuursteensoorten, zoals Sahara Noir, blijven namelijk te fragiel voor een intensieve toepassing als keukenwerkblad. Dan is het beter om voor een imitatie in keramiek te kiezen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.