Platform over design en techniek in de keukenbranche
Duurzaamheid begint in de keuken
De GR7700-apparaten vallen onder meer op dankzij de displays met hoogwaardige chroom- en roestvrijstalen elementen.

Duurzaamheid begint in de keuken

Het epicentrum van ons dagelijks leven bevindt zich in de keuken. Hier gonst het van de bedrijvigheid. Logisch dat we bij de keuze van de keukenapparatuur geen compromissen willen sluiten rond kwaliteit, esthetiek en duurzaamheid. “Met onze nieuwe inbouwserie is dat ook niet nodig”, klinkt het bij Grundig.    

Zondagmiddag 19 september, iets na 16 uur, Gut Böckel tijdens de Küchenmeile. Grundig maakte hier de komst wereldkundig van een compleet nieuwe inbouwfamilie, van een slimme inductiekookplaat tot een energiebesparende vaatwasser, die dankzij de verschillende series inspeelt op de verschillende behoeften van de consumenten. “Eén ding is zeker: alle toestellen overtuigen door een hoogwaardig design, de aanwezigheid van de modernste technologieën en de verregaande aandacht wat betreft duurzaamheid”, klinkt het trots tijdens de officiële voorstelling.         

De nieuwe inbouwserie van Grundig combineert een strak design met duurzame functies.

De consument staat centraal 

De verschillende doelgroepen waarop Grundig zich met de nieuwe inbouwserie richt hebben één ding gemeen: ze willen geen compromis sluiten op het gebied van kwaliteit, esthetiek en duurzaamheid. Anderzijds zijn er wel verschillen wat betreft de beleving en het gebruik van de toestellen. Grundig beantwoordt aan deze opgave met de lijnen GR5500, GR7700 en GR9900. “Gebruiksvriendelijkheid staat voorop bij de producten van de GR5500-lijn”, leren we tijdens de productvoorstelling. “Een gemakkelijke reiniging en onderhoud worden bovendien ondersteund door ergonomische en flexibele oplossingen. Bij de GR7700-apparaten komen daar de connectiviteit via HomeWhiz, geautomatiseerde oplossingen dankzij nieuwe sensortechnologieën, displays met hoogwaardige chroom- en roestvrijstalen elementen en een meer intuïtieve gebruikersbegeleiding bij. De GR9900-serie is het topsegment. In deze toestellen zorgen de aanwezige technologieën voor het meest nauwkeurige resultaat. De bredere TFT-schermen staan garant voor een moeiteloze bediening.”     

Gerecycleerde materialen     

Design, technologie en duurzaamheid. Het zijn de drie principes die bij de productontwikkeling hoog in het vaandel stonden en staan. De nieuwe inbouwapparaten leggen uitstekende cijfers voor qua energie- en waterefficiëntie, maken gebruik van onderdelen van gerecycleerde kunststoffen of biokunststoffen en ook grondstofbesparende technologieën. “De duurzaamheid zit consequent in de toestellen verwerkt”, benadrukt de fabrikant. “We maken gebruik van gerecycleerde visnetten om bepaalde onderdelen van de ovens te maken. Gerecycleerde kunststoffen worden dan weer gebruikt om onderdelen van vaatwassers te maken terwijl gerecycleerde PET-flessen voor trommelbehuizingen van wasmachines en droogkasten gebruikt worden.”

GR9900 met een breder TFT-scherm voor een moeiteloze bediening.

Voor milieu en mens  

Naast design en duurzaamheid komen ook innovatieve technologieën op de voorgrond die koken en afwassen handig maken. De FlexiCook-inductiekookplaat kreeg een uitgebreide FlexiCook-zone die zich flexibel laat combineren tot kookzones van verschillende grootte en deze grootte past zich bovendien automatisch aan het kookgerei aan. In de ovens verdeelt de SmartAero Pro-functie de luchtstroom op homogene wijze met behulp van een innovatieve BLDC-motor en dat garandeert een nog nauwkeurigere temperatuurregeling. 

“En ook bij het afwassen komen enkele handige technologieën goed van pas”, horen we. “De SuperDry-functie zorgt voor een snelle en perfecte droging zonder watervlekken terwijl de FastTrack-functie de reiniging van normaal vervuild vaatwerk in slechts 45 minuten regelt. Bovendien doseert ProDose automatisch het was- en naglansmiddel waardoor overdosering voltooid verleden tijd is.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.