Platform over design en techniek in de keukenbranche
Innovatie spotten in historische setting
De Hob Extractors van Beko, sterke kook- én afzuigprestaties.

Innovatie spotten in historische setting

Wil je nieuwe apparaten ontdekken? Ga dan naar een vakbeurs. De internationale keukenvakbeurs Küchenmeile is bij uitstek hét platform om noviteiten te spotten. Het R&D-departement van Beko draait op volle toeren en dat zal de fabrikant vol trots tonen op het historisch landgoed Gut Böckel.

Twee verschillende gerechten in één oven, zelfs met andere temperatuur en bereidingstijd? Het kan dankzij Split & Cook.

Het witgoedmerk Beko zet volop in op de combinatie van design en slimme technologieën waarbij het duurzaamheid steevast als belangrijke pijler in de gaten houdt. Het dagelijks leven makkelijker en gezonder maken en tegelijk een oogje in het zeil houden wat betreft energie-efficiëntie van de apparaten, daarmee scoort het witgoedmerk steevast een voltreffer. “Denk maar aan de ovens met AeroPerfect-technologie”, geeft de fabrikant aan. “Die technologie zorgt voor een optimale warmteverdeling waardoor bereidingen sneller klaar zijn én gelijkmatiger garen.”

Drie in één

Een grote ovenruimte is tof, maar niet altijd nodig. Het gebeurt immers wel eens dat je een maaltijd moet klaarmaken voor slechts één of twee personen. Beko ontwikkelde met de Split & Cook-technologie dé logische oplossing om deze situatie aan te pakken. Een scheidingselement deelt de oven letterlijk in twee. Zo kan de bovenste helft, de onderste helft of de hele oven worden gebruikt. Drie ovens in één dus. Split & Cook maakt ook het gelijktijdig bereiden van twee gerechten mogelijk en dit zonder dat de smaken zich vermengen. Dit kan zelfs met een andere bereidingstijd of een andere temperatuur tussen de beide helften, tot wel 80°C is mogelijk. Een kleine maaltijd bereiden? Gebruik dan alleen de onderste helft van de oven. Het levert je een energiebesparing van wel 40% op.

Een nieuwe energiezuinige inbouwkoelkast breidt de familie verder uit.

Meer doen met minder

Koken en afzuiging in één kookplaat, het is vandaag wellicht de populairste keuze geworden. En dat is ook Beko niet ontgaan. De fabrikant zet volop in op de ontwikkeling van de zogenaamde Hob Extractors en biedt dan ook enkele modellen aan die zowel qua koken als afzuiging sterk presteren. “De maaltijden zijn perfect gekookt én de prestaties van de afzuigkap zijn zeer sterk”, klinkt het bij Beko. “Tijdens het koken zuigt de afzuigmodule al vieze geurtjes en oliedruppels op wat de schoonmaak achteraf alleen maar eenvoudiger maakt. Bovendien zorgen we voor extra ruimte in de keuken aangezien een hangende afzuigkap echt niet meer nodig is. Ideaal voor keukens met een minimalistisch design.”

Weg met F

Een nieuwe 70 cm inbouwkoelkast vervoegt de rangen in het energiezuinige koel- en vries­assortiment van Beko. Het stappenplan om energieverslindende apparaten te verbannen nadert immers een volgende mijlpaal en dat klinkt Beko, dat zeer sterk inzet op duurzaamheid en energie-efficiëntie, als muziek in de oren. “Vanaf 1 maart 2024 is het verboden om toestellen met een F-score te verkopen”, aldus Beko. “Met de nieuwe 70 cm inbouwkoelkast komen we nu al met een alternatief dat merkbaar beter scoort én de gebruikers volop handige features en functies aanbiedt om ingrediënten langer te bewaren én langer vers te houden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.