Platform over design en techniek in de keukenbranche
Maximaal efficiënt. Maximaal eenvoudig. Maximaal duurzaam.

Maximaal efficiënt. Maximaal eenvoudig. Maximaal duurzaam.

Naber slaagt in een kwantumsprong: de in keukenaccessoires gespecialiseerde fabrikant tilt met COMPAIR PRIME flow® de keukenventilatie op een nieuw niveau. Het luchtkanaalsysteem brengt kookdamp zo efficiënt mogelijk in beweging. Gelijktijdig revolutioneert het nieuwe luchtkanaalsysteem de montage.

Grote tijdsbesparing bij de montage

“Wij hebben de ventilatietechniek achter de wasemkap een zeer groot stuk verder gedacht”, verheugt zich directeur Lasse Naber. “Onze ontwikkelingsafdeling heeft elk detail onder de loep genomen, dingen in vraag gesteld, van de modernste simulatiesoftware gebruikgemaakt en decennialange problemen bij de montage opgelost”. COMPAIR PRIME flow® wordt volledig zonder gereedschap, pakkingsmateriaal en zonder plakband gemonteerd en is toch perfect luchtdicht. “Het maakt ons zeer blij, de branche het optimum aan ventilatietechniek, dat vandaag de dag realiseerbaar is, voor te stellen”, zegt Lasse Naber.

Efficiënter gaat niet

“Meer energie kan men niet besparen”, zegt dr.-ing. Alfred Bruns, hoofd van de ontwikkelingsafdeling bij Naber. Wat hij bedoelt, zijn de nieuw vormgegeven vlakke of ronde buisbochten en aansluitstukken van COMPAIR PRIME flow®. Ze zijn met de modernste 3D-stromingssimulaties op een minimale luchtweerstand en maximale efficiëntie afgestemd. Daarvoor verantwoordelijk zijn de bionisch naar het voorbeeld van de natuur vormgegeven behuizingen en de nu gekromd en, afhankelijk van de radius, individueel vormgegeven leischoepen in de bochten. Samen met turbulatoren, kleine verhogingen zoals bij een vleugel van een vliegtuig, voeren ze ook grote hoeveelheden lucht schoon en zonder stromingsafscheurkanten af. Het resultaat: een duidelijk betere luchttransportcapaciteit ook bij kleine ventilatortrappen, een aanzienlijk geringere geluidsontwikkeling en een duidelijk lager energieverbruik van het wasemkapsysteem. Niet in de laatste plaats is COMPAIR PRIME flow® op toekomstige, door de gebouwtechniek aan de efficiëntie en luchtdichtheid gestelde eisen voorbereid.

Vergrendelen, klikken, klaar

Kern van het systeem is de universele verbinder. Hij verbindt vormstukken en ook buisstukken gewoonweg door ze bijeen te steken. De flexibele 2-lippenafdichting staat garant voor een luchtdichte zitting, vergrendelelementen positioneren de onderdelen veilig in elkaar. Het klikken is de akoestische bevestiging dat alles veilig past. Zo zijn modules snel te monteren. Het traditioneel moeizaam afplakken van de verbindingspunten met plakband valt weg en moeilijke inbouwsituaties krijgt men eenvoudig en sneller onder de knie. Bovendien heeft elke verbinder een flexibele zone. Deze compensator maakt richtingsveranderingen van 15 graden in elke richting mogelijk en wordt daarmee de probleemoplosser bij de montage.

Muurdoorvoerunit slim gemonteerd

Hoeveel ervaring en praktische kennis van de mondiale marktleider er in COMPAIR PRIME flow® steekt, tonen ook de muurdoorvoerunits. De doorlaten door de buitenwand zijn compleet met een montageset voor de ruwbouw verkrijgbaar. De afzonderlijk verpakte set wordt door de metselaar of oor een dienstenleverancier bij de bouw van het gebouw voorzien en met twee stoppen van hardschuim afgesloten. Deze stoppen beschikken over uitlijnhulpmiddelen voor de exacte montage en een bepleisteringskant voor het veilig bepleisteren zowel binnen als buiten. Een nieuw ontwikkelde wandaansluithuls sluit de spleet tussen metselwerk en ventilatiebuis luchtdicht af – eveneens zonder gereedschap en zonder pakkingsmateriaal. De keukenmonteur steekt na het verwijderen van de stoppen dan alleen met een klik de aansluitstomp op en schuift de energiebesparende Naber THERMOBOX en één van de beide, roestvrij stalen designjaloezieën langs buiten in de buis. Dankzij vooraf gemonteerde, omlopende afdichtingen is het geheel ook aan de buitenzijde lijvend lucht- en regendicht.

Fit voor de toekomst

COMPAIR PRIME flow® is geschikt voor alle wasemkapsystemen: luchtafvoer, ventilatie en de populaire kookplaatafzuigingen of Downdraft-ventilatoren. Voor de geleiding van stroom- en gegevenskabels beschikken de vlakke en ronde kanalen over gleuven voor een optioneel kabelkanaal dat gewoon ingeschoven wordt. Voor de vlakke kanalen is er bovendien een steunbrug beschikbaar die de belastbare plaatsing in de vloeropbouw mogelijk maakt, bijvoorbeeld bij een vrijstaand keukeneiland. Aanvullend dient de qua materiaal geoptimaliseerde steunbrug als kabelkanaal.

“Last, but not least”

Niet in de laatste plaats is het richtinggevende luchtkanaalsysteem uiterst duurzaam. Door een ecologisch productdesign en een sociaal verantwoorde productie neemt de duurzaamheid in vergelijking met concurrerende producten duidelijk toe.

Alle informatie over COMPAIR PRIME flow® en over de keukenventilatie in zijn geheel op www.compair-flow.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.