Platform over design en techniek in de keukenbranche
Mooi van buiten én van binnen
Hotbath Cobber is ook als inbouw te verkrijgen.

Mooi van buiten én van binnen

Pure ambacht en dat is te zien

De tijd dat er niet meer over de kraan wordt gesproken bij het aanschaffen van een nieuwe keuken of badkamer is gelukkig nagenoeg voorbij. Dit is ook zeer goed te begrijpen, als men de ontwikkelingen in de kranenbranche nauwgezet volgt. Hotbath is daar een goed voorbeeld van. Deze kraan zijn niet alleen mooi van buiten, maar zijn schoonheid zit ook van binnen.

Hotbath Fellow heeft extra functies, zoals handdouche en duo spray.

Hotbath is een Nederlands bedrijf en bestaat uit een internationaal team van specialisten op het gebied van kraantechniek, kraan- ontwerp en kraanproductie. Met deze zin doen we Hotbath eigenlijk zelfs nog tekort, want de liefde voor kranen is in alles terug te vinden. Hotbath is altijd op zoek naar de beste partners om eindgebruikers de beste kraan te kunnen bieden. Zo worden de kranen in Italië vervaardigd en dat zie je. Geborsteld staal? Dat doen ze daar nog met de hand. Het ambacht van de kranen van Hotbath spat er vanaf.

Tien jaar garantie

Maar hoe zit het dan met het binnenwerk? Marketing Manager Marjanne van Sambeek van Hotbath legt uit. “Juist vanwege de kwaliteit bieden we tien jaar garantie. Dit kan onder andere dankzij de kwalitatief, hoogwaardige en gepatenteerde binnenwerken van het Duitse Flühs. Maar we kiezen ook met dezelfde kwaliteitsredenen voor Italië als productieland. Daar zijn namelijk de beste specialisten te vinden.” Dit levert uiteindelijk een aantal USP’s op voor Hotbath. Voorbeeld hiervan is het revolutionaire 3+3 inbouwsysteem, waardoor de kranen op drie manieren kunnen worden gemonteerd. Links, rechts of in het midden? De keus is aan de consument. Van Sambeek: “Daarnaast zijn bijna al onze kranen voorzien van het Flower Power-systeem. Dit systeem zorgt voor het zuinig omgaan met warm water. In de neutrale stand geven deze kranen koud water. Bij andere éénhendel-kranen slaat de cv-ketel of andere warmtebron steeds aan en dat kost energie. De meeste Hotbath-kranen geven pas na het verdraaien van de hendel gemengd of warm water.”

Kleurrijke kraan

Als we Van Sambeek vragen naar de meest populaire producten, noemt ze vrijwel direct de Cobber-kranen op. “Cobber is populair, omdat deze serie tijdloos is en bij iedere stijl past. Tegenwoordig zien we dat design wordt doorgetrokken in het hele huis en daar leent de Cobber zich uitstekend voor met verschillende finishes en 13 kleuren. De Cobber is de meest kleurrijke kraan.”

Elegante vorm

Voor een strakkere, haast architectonische vorm kunnen liefhebbers van het hogere segment kiezen voor de ArchieFlag-kraan.
Van Sambeek: “Deze serie is meer dan hoogwaardig te noemen dankzij het gebruik van de allerbeste materialen. Daarnaast introduceert ArchieFlag drie finishes met PVD-coating. Deze zorgt ervoor dat de kraan een stuk bestendiger wordt tegen krassen van buitenaf en beter beschermd is tegen corrosie.”

ArchieFlag heeft PVD-coating, wat de kraan onder andere beschermt tegen corrosie.

Speciale keukenkraan

Als we kijken naar de keukenkranen van Hotbath en de kwaliteit hiervan, dan past de Fellow-kraan uitstekend bij het Nederlandse bedrijf. Van Sambeek: “Deze kraan is speciaal voor de keuken ontworpen. Met tal van finishes kan iedereen de kraan kiezen die het beste bij het design van hun huis past. Voor een paar kranen kan zelfs gekozen worden uit 13 kleuren. Daarnaast biedt deze kraan ook allerlei extra functies, zoals een uittrekbare handdouche en een duo spray” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.