Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuwe kantenbewerkingsmachines: 3x minder stroomverbruik
De grotere RAPID RX bij Feijen Sp. uit Bemmel, is onlangs geleverd. De foto toont een retoursysteem.

Nieuwe kantenbewerkingsmachines: 3x minder stroomverbruik

Presentatie en demonstratie op de HoutPro+ 

Natuurlijk kijkt Geert Nefkens van Fravol / GN Kantentechniek – net als iedereen – uit naar de HoutPro+ begin november. Sterker nog, Geert en zijn collega’s hebben er voor gekozen om met een extra grote stand (88m²) goed uit te pakken. “We hebben die ruimte hard nodig”, zegt Geert. “Want, we plaatsen twee kantenbewerkingsmachines op onze stand. Natuurlijk demonstreren we uitgebreid op de stand. Zien is beleven!”

Het kenmerk van de twee machines te weten de ‘FAST’ en de ‘MASTER’ is dat ze vooral snel kunnen schakelen tussen verschillende ordergroottes. “Er is nadruk op de flexibele omgang. Met deze machines ben je in staat om kleine en grote productieprocessen te combineren. Dus, van massa tot maatwerk.”

FAST

Geert vertelt dat de FAST een extra transport retoursysteem heeft. “Deze is daarom geschikt voor eenmansgebruik”, zegt hij. “Natuurlijk is deze volledig NC-gestuurd. Kortom: compleet programmeerbaar. De gebruiker weet precies wat hij doet. Het bedieningstableau is een touchscreen waarmee alles is in te regelen. Je hoeft dus niet meer aan de machine zelf te draaien.”

De FAST en de MASTERS staan op de stand op de beurs. Er zijn live demonstraties!

MASTER

Geert omschrijft de MASTER als een kleiner model ten opzichte van de FAST. “Of zo men wil: een instapmodel van 3,5 meter lengte. Maar deze heeft praktisch alle faciliteiten en mogelijkheden die de grote machine ook heeft.”

Gedurende de beurs zullen de machines continu bemand zijn door een medewerker van Fravol / GN Kantentechniek. Overigens is Geert er ook elke dag. “Natuurlijk is het superleuk om met de markt in gesprek te gaan en tegelijkertijd die inspirerende demonstraties te doen.”

Mede omdat de beurs vijf jaar geleden voor het laatst werd georganiseerd, verwacht Geert een grote toeloop. 

“Dat is wel het gevoel dat ik nu heb. Ik merk ook dat er weer veel behoefte is aan persoonlijk contact dus niemand zal de kans laten liggen om te komen. Hoe de markt zich de komende maanden zal ontwikkelen, is wel wat ongewis. Ik weet niet of we een terughoudendheid mogen verwachten, maar je ziet wel een duidelijker bewustzijn op een aantal onderwerpen, zoals de energiekosten. Daar zal een goede inkoper zeker op letten. Maar juist op dat vlak ben ik dan toch ook weer positief. De MASTER en de FAST hebben een relatief laag stroomverbruik. Ik ken andere machines die drie keer zo veel verbruiken. Wij hebben dus echt wel wat te vertellen op onze stand. Dat rekensommetje laten we graag zien!”

Standnummer Hal 1 – 1335

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.