Platform over design en techniek in de keukenbranche
Onbekend is onbemind: revolutionair sokkelafstelsysteem

Onbekend is onbemind: revolutionair sokkelafstelsysteem

Axilo is een product van Häfele dat al sinds 2017 bestaat. Een mooie oplossing voor alle maatmeubels op sokkels en bijzonder interessant voor de installateurs ervan. Niet in het minst voor keukenbouwers. “Het is makkelijk, ergonomisch en tijdbesparend, maar nog veel te weinig gekend”, klinkt het bij de Duitse fabrikant van meubelbeslag en elektronische sluitsystemen.

Meubels nivelleren, als keukenbouwer kijk je misschien al op tegen dit tijdrovende, omslachtige en fysiek belastende werkje. Het duurt meestal uren eer je een volledige keuken waterpas krijgt. Niet als het van Häfele afhangt. Zij maken het net makkelijk en comfortabel. “Onze verstelbare sokkelvoeten zijn geen gloednieuwe uitvinding. Onze aanpak is dat wel”, vertelt marketingmanager Frederic Versluys. “Axilo is een ergonomisch sokkelafstelsysteem om meubels van elk type te nivelleren. We focussen ons vooral op keukenbouwers en keukenkasten, maar je gebruikt het in principe voor elk meubel dat op een sokkel staat. Dus ook voor bureaus, kleerkasten of dressoirs.”

Nu we je nieuwsgierigheid getriggerd hebben, leggen we ook graag uit wat Axilo precies is. Het zijn sokkelvoeten in verschillende hoogtes die moeiteloos versteld kunnen worden. En die hoogtes gaan best laag: van 35 tot 220 millimeter. En als de trend zich voortzet, worden de plinthoogtes in de toekomst nog lager. “Bij meubels valt het verstellen van de kasten nog mee. Maar een keukenkast is veel dieper en dat maakt het nivelleren ervan een hels karwei”, zegt Frederic. “Je moet je steeds bukken, dan weer rechtstaan, alles nakijken met de waterpas en dan weer bijstellen. Met Axilo gebeurt de nivellering in slechts een paar handelingen. Op de sokkel past afstelgereedschap met een tandwielsysteem. Het is het verlengde van jouw arm. Met de accuschroefmachine pas je de hoogte vervolgens aan tot alles waterpas staat. De hele tijd hou je de waterpas in de gaten, op ooghoogte. Dat is niet alleen makkelijk, je wint er ook heel wat tijd mee.”

hafele_axilo_ultralage_sokkelvoet-kopieren

Het sokkelvoetje kan ook geleverd worden met een geïntegreerde bevestiging, ideaal voor lage plinten.
| Het Axilo-systeem is uniek en gepatenteerd door Häfele. | Deze geluidsisolatie vermindert de overdracht van geluid van elektrische apparaten naar de vloer. Ideaal in bijvoorbeeld appartementsgebouwen.

 

Efficiëntie voor de keukenbouwer

Het Axilo-systeem is uniek en gepatenteerd door Häfele. “Er bestaan gelijkaardige systemen, maar die zijn niet zo efficiënt als het onze. Door het ‘Made in Germany’-label zijn onze klanten honderd procent zeker van de kwaliteit. We ontwikkelden dit product specifiek op vraag van de eindgebruikers. Dat is exact wat Häfele doet: meedenken met stielmannen die de producten dagelijks gebruiken”, licht Frederic toe. “Zij besparen met Axilo vijftig procent van hun tijd en betalen geen meerkosten op het product.”

De sokkelvoet van Axilo beschikt bovendien over een grote draagkracht, wat ook de mogelijkheden vergroot. Nu is er ook een ABS-inzetstuk beschikbaar waardoor men een ongevuld corpus tot 110 kilogram kan nivelleren, in plaats van slechts 80 kilogram. Dat inzetstuk verlaagt de wrijvingsweerstand en beschermt zo het tandwiel, maar ook kwetsbare vloeroppervlakken.

Daarnaast heeft Häfele afstandsschijven die onvoorziene situaties in een handomdraai oplossen. En voor lage plinten bedacht de Duitse fabrikant een all-in-one oplossing. Het sokkelvoetje kan namelijk ook geleverd worden met een geïntegreerde bevestiging. In het atelier wordt deze sokkel dan al meteen gemonteerd op het corpus. De installateur moet enkel ter plaatse nog nivelleren met het afstelgereedschap. “En, zoals gezegd, dat kan vanop ooghoogte met behulp van een waterpas en een schroefmachine. Zo dragen we ons steentje bij aan comfortabel, efficiënt en ergonomisch werken”, besluit Frederic Versluys.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.