Platform over design en techniek in de keukenbranche
Plasmafilters voor luchtzuivering in huis
Plasmafilters zoals de aira® zorgen voor een algehele luchtzuivering in huis.

Plasmafilters voor luchtzuivering in huis

Meer dan alleen kookafzuiging

Mensen spenderen tegenwoordig aanzienlijk meer tijd binnenshuis, wat het belang van goede luchtkwaliteit benadrukt voor comfort en gezondheid. Avitana GmbH, gevestigd in Herford in Oost-Westfalen, ontwikkelt en produceert plasmafilters van Duitse makelij voor schone en gezonde lucht in keukens, woonkamers en kantoren. Onder het motto “circulerende lucht voor het milieu” zuiveren de plasmafilters de lucht in de ruimte aantoonbaar van diverse geuren, bacteriën, pollen en virussen, waarmee ze bijdragen aan een gezond binnenklimaat.

Het QUADRO-filter is geschikt voor inductiekookplaatafzuiging.

Harry van den Boogaard die het agentschap beheert in Nederland en België ziet ook steeds meer doorontwikkeling plaatsvinden. “De aira® plasmafiltersystemen van Avitana zijn ontworpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren en passen op alle gangbare afzuigkappen. Milieuvriendelijkheid staat centraal in ons ontwerp, waarbij alle onderdelen recyclebaar zijn of al gemaakt zijn van gerecycled materiaal.”

Voor de schuine afzuigkap gebruikt Avitana de PLANO.

Frisse lucht

De aira®-plasmafilters ontdoen de lucht tot wel 98% van alle geuren en elimineren daarbij virussen, pollen, bacteriën en allergenen, zonder ozon vrij te geven. Wetenschappelijke tests en certificeringen van gerenommeerde instituten bevestigen de effectiviteit en gezondheidsvriendelijkheid van deze filters. Harry: “Door dit soort filters zijn afzuig­systemen energiezuiniger geworden. De verwarmde lucht hoeft niet meer naar buiten te worden geblazen, maar wordt eerst gezuiverd en blijft vervolgens in de woning.”

Inductiekookplaatafzuiging

Voor de meeste afzuigkappen gebruikt men de RONDO, voor inductiekookplaataf­zuiging de QUADRO en PLANO voor schuine afzuigkappen. Harry: “Elk plasmafilter van aira® biedt diverse voordelen, waaronder een indrukwekkende capaciteit variërend van 350 tot 1.200 kubieke meter per uur. Deze filters kunnen aangepast worden aan specifieke behoeften, waardoor ze perfect passen bij diverse installaties.”

Veel afzuigkappen gebruiken de RONDO.

Eenvoudige montage

Gebruiksvriendelijkheid staat voorop bij aira®-filters. Ze zijn eenvoudig te monteren dankzij het plug-and-play ontwerp en kunnen zelfs achteraf worden aangepast voor bestaande afzuigkappen. Met hun lage gewicht en compacte afmetingen zijn ze praktisch in elke ruimte te integreren, zowel horizontaal als verticaal. 

“Het gebruik van aira®-filters draagt niet alleen bij aan een verbetering van de kwaliteit van leven en wonen, maar ook aan kostenbesparingen op de lange termijn. Ze verwijderen tot 98% van alle geuren en zijn effectief in het filteren van vervuilde lucht.” Daarnaast zijn ze onderhoudsvrij, energiezuinig en voorzien van een zelfreinigend systeem, wat bijdraagt aan hun duurzaamheid en lange levensduur.

Harry vervolgt: “Met een garantie van vijf jaar en het gebruik van hoogwaardige filtermaterialen, wordt de Duitse kwaliteit onderschreven. Met slechts een simpele handeling transformeert iedereen moeiteloos zijn of haar recirculatie-afzuigunit tot een doeltreffende afzuigoplossing. Plasmatechnologie, oorspronkelijk ontworpen voor geurzuivering in de voedingsindustrie, biedt als extra voordeel dat het gelijktijdig de lucht zuivert. De eindproducten van dit proces zijn enkel zuurstof, waterdamp en CO2.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.