Platform over design en techniek in de keukenbranche
Prominente plek voor duurzame producten 

Prominente plek voor duurzame producten 

Zweeds keukenmerk weer beschikbaar in keukenretail

De groene loper buiten bij de hoofdingang tijdens de huisshow van AEG was geen verrassing. Tijdens de septemberbeurzen vestigde deze organisatie al veel aandacht op haar duurzame portefeuille. De EcoLine-apparaten zijn nu zichtbaarder dan ooit en dit werd tijdens de huisshow ‘Impact for a Fact’ nog eens bekrachtigd. Extra nieuws kwam uit Zweden met de terugkeer van Electrolux.

De Huisshow van AEG legde de aandacht op de EcoLine-apparaten.

Feiten…dat is waar het om draaide tijdens de huisshow van AEG. Aantonen wat het product duurzaam maakt en waarom het binnen de productselectie van EcoLine past. Consumer Activation Manager Marsha van der Laan-Vis gaf in slechts enkele zinnen weer welke plannen haar organisatie heeft. “Met de AEG EcoLine-range wordt het duidelijker voor de consument welke duurzame keuzes gemaakt kunnen worden. De selectie die wij maken, zijn de duurzaamste modellen die
wij bieden binnen iedere productgroep.”

De SaphirMatt-inductiekookplaten zijn een zeer welkome toevoeging.

Uit onderzoek van AEG is namelijk gebleken dat consumenten duurzame producten steeds belangrijker beginnen te vinden. Maar liefst 93% van de consumenten wil duurzamer leven, waarvan 88% hulp zoekt bij het maken van milieuvriendelijke keuzes. De AEG EcoLine-range biedt, zoals AEG voor ogen had, hiervoor een overzichtelijke oplossing.

Betere producten en toch duurzamer

Een productgroep die al enkele jaren duurzame aandacht krijgt binnen AEG is koelen en vriezen. De range EcoLine omvat alle inbouw koel-vriescombinaties vanaf energie­label D. Voordeel is dat, dankzij de opgedane ervaringen bij AEG, duurzaamheid en productontwikkeling hand in hand gaan. Voorbeelden hiervan zijn GreenZone+ en Cooling 360°C, die voedingswaren langer vers houden en op die manier duurzaam met ons eten omgaan. Het interieur van deze range is van gerecycled kunststof. 

Minimaliseren van temperatuurschommelingen

Soms zijn er innovaties die niet alleen betere omstandigheden creëren, maar ook mooier zijn. Dit is in onze ogen bij de roestvrij­stalen-achterwand van koelkasten het geval. Hierdoor krijgt de koelruimte het niet alleen beter voor elkaar om schommelende temperaturen te voorkomen, maar de kast oogt ook meteen een stuk meer chique. Dit is onder andere gebruikt bij de AEG NSC9V181CS. Deze 9000-serie koelvriescombinatie geniet van een C-label en is geheel voorbereid op de wensen van de hedendaagse consument, dus duurzaam én slim. Via de smartphone is de temperatuur te regelen, maar tevens kunnen gebruikers programma’s selecteren via de app. In de MultiChill 0º-lade kan men hiermee de temperatuur aanpassen.

De MaxiSpace-koelkasten van AEG zijn tegenwoordig prima in te bouwen.

Voor liefhebbers van een ruimere, maar tevens duurzame koelvriescombinatie komt AEG met een nieuwe MaxiSpace. Eind 2023 kwam AEG met een versie met energielabel D. In september 2024 komt de nieuwe Maxi­Space zelfs met energielabel C op de markt. Op dit model wachten veel retailers waarschijnlijk met smart. Keukenkastleveranciers komen namelijk met standaardkasten van 75cm breed, de maat van de MaxiSpace. Dit was eerder niet mogelijk. Verder toonde AEG nog afwasmachines (met energielabel
A tot en met C) en inductiekookplaten binnen range van EcoLine. De AEG EcoLine-ovens zijn voorzien van een stoomreinigingsoptie, die maar liefst 95% minder energie verbruikt in vergelijking met pyrolytische reiniging. 

Het beste van twee werelden

Matzwart en krasvast; de AEG SaphirMatt-inductiekookplaten biedt hierin het beste van twee werelden. Reeds furore gemaakt tijdens de Küchenmeile, maar te uniek om niet nóg een keer te tonen. Ook Marsha is blij met deze toevoeging: “De populaire matzwarte afwerking die we veel zien in apparatuur van AEG gaan we dit jaar ook terugzien in de nieuwe SaphirMatt-kookplaten. Het unieke SaphirMatt keramische glas is ontworpen om bestand te zijn tegen dagelijks gebruik en slijtage, zoals het slepen van pannen over de kookplaat, zonder dat er krassen ontstaan.”

Terugkeer van een oude bekende

Naast alle nieuwe producten was er ook organisatorisch nieuws te melden voor Electrolux Home Products Nederland. Het merk Electrolux zal weer beschikbaar komen voor de keuken­retail en de plek van Zanussi overnemen. Dit laatste merk wordt in 2024 uitgefaseerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.