Platform over design en techniek in de keukenbranche
’s werelds zuinigste diepvrieskast in B.

’s werelds zuinigste diepvrieskast in B.

De best mogelijke classificatie op het gebied van energie-efficiëntie is voor veel consumenten een belangrijk criterium bij het nemen van een aankoopbeslissing, vooral als het gaat om huishoudelijke apparaten. De hoge energieprijzen zijn de drijvende kracht achter dit koopgedrag. Liebherr voldoet aan de eisen met innovatieve ontwikkelingen en twee diepvriezers in energie-efficiëntieklasse B.

Stijgende energieprijzen en een groter bewustzijn van duurzaamheid bepalen de discussies onder consumenten – ook als het gaat om de productkeuze voor huishoudelijke apparaten. Als specialist op het gebied van koelen en vriezen stelt Liebherr-Hausgeräte herhaaldelijk de norm voor energie-efficiëntie en duurzaamheid met vooruitstrevende en revolutionaire ontwikkelingen. Twee isolatietechnologieën zijn hiervoor exemplarisch: conventionele isolatie met hoogwaardige Silica vacuümisolatiepanelen en de nieuwe BluRoX-technologie met een vacuüm in combinatie met fijngemalen lavasteen, het zogenaamde perliet. Op basis van deze twee technologieën is Liebherr momenteel de enige fabrikant die twee diepvriezers aanbiedt in de momenteel hoogste energie-efficiëntieklasse voor dit segment, B.

Beide technologieën laten stabiele isolatieprestaties op de lange termijn zien. Beide methoden houden hun isolerende eigenschappen jarenlang op een hoog niveau. Voor consumenten betekent dit dat het stroomverbruik vrijwel de gehele levensduur laag blijft.

De conventionele isolatie bestaat uit polyurethaanschuim waarin Silica vacuümisolatiepanelen zijn geïntegreerd. Deze technologie verbetert het isolatie-effect tot een factor zes vergeleken met pure isolatie met polyurethaanschuim. De absoluut beste energieprestatie met conventionele isolatie levert diepvrieskast FNb 4655 uit de Prime serie. De FNb 4655 met een hoogte van 145 cm is uitgerust met NoFrost, biedt vijf laden met geïntegreerde geleiders, EasyTwist Ice, SpaceBox, Hevelhandgreep, FrostProtect, LED-verlichting en vele andere eigenschappen.

De door Liebherr-Hausgeräte ontwikkelde revolutionaire BluRoX-technologie maakt gebruik van een zuiver volledig vacuümlichaam met het dragermateriaal perliet in plaats van isolatieschuim. Perliet, een fijngemalen lavasteen, heeft een zeer lage thermische geleidbaarheid vanwege de kristallijne microstructuur. Met een apparaat dat volledig is uitgerust met vacuüm-perliettechnologie is het resultaat ongeveer 25 procent meer capaciteit vergeleken met koelkasten en diepvriezers met dezelfde buitenafmetingen. Bovendien is de grondstof perliet in vrijwel onbeperkte hoeveelheden verkrijgbaar. Vergeleken met de productie van conventionele isolatiematerialen uit polyurethaan op aardoliebasis vereist het hele proces van het winnen van de lavasteen tot het gebruik ervan als isolatiemateriaal minder hulpbronnen. Perliet kan aan het einde van de levensduur van een BluRoX-koelkast of -vriezer worden verwijderd en zonder noemenswaardige herverwerking opnieuw worden gebruikt. Omdat de BluRoX-isolatie niet aan de omliggende componenten wordt verlijmd, kunnen de buitenschil en de binnencontainer bovendien eenvoudig worden gerecycled en hergebruikt. Het eerste model met de gepatenteerde BluRoX-technologie is de FNb 5056: Bij dit eerste BluRox-apparaat is de deur gemaakt met BluRoX, terwijl de wanden van het hybride model nog steeds geïsoleerd zijn met conventionele schuimisolatie met vacuümpanelen. Uitgebreide functies zoals NoFrost, EasyOpen en EasyTwist Ice maken deel uit van de uitrusting.

De FNb 5056 met BluRoX technologie wordt begin 2024 verwacht. De FNb 4655 Prime is per direct leverbaar en heeft een adviesprijs van € 1.499.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.