Platform over design en techniek in de keukenbranche
Stappen maken dankzij 3D tekenprogramma
Een render van CLLTV, aangemaakt in PaletteCAD.

Stappen maken dankzij 3D tekenprogramma

PaletteCAD is een naam die vrijwel iedere interieurbouwer kent. Het 3D-tekenprogramma helpt professionals om beter en sneller te ontwerpen. Dit is niet alleen het verhaal van het bedrijf, maar de ervaring van gebruikers die al jarenlang met de software werken.

Gebruikers vertellen over interieurbouwsoftware

In 2013 kwam Van Diessen Keukens uit Veldhoven op een beurs in aanraking met PaletteCAD.
Steven Michielse: “Mijn collega heeft het bij ons geïntroduceerd. Daarvoor deden we in de fabriek alles met de hand, zoals het maken van lijsten of het uittekenen daarvan. Voor het ontwerpen van keukens werkten we al met een tekenprogramma, maar er was geen koppeling met de machines in de fabriek.” 

Van Diessen Keukens heeft de productie bijna verdubbeld.

Productie bijna verdubbeld

Toen Van Diessen met PaletteCAD ging werken betekende dit een grote stap in het automatiseren van de werkzaamheden. “In het programma tekenen we de keukens, we gebruiken het voor de verkoop en daarnaast stuurt de software de gegevens naar de machines.” Daardoor kon de keukenfabrikant sterk groeien. “Voorheen maakten wij ongeveer 12 keukens in de week. Dat was wel het maximale dat we konden we produceren. Dankzij PaletteCAD kunnen we in onze fabriek met beperkte afmetingen nu veel meer doen, omdat het denkwerk en de aansturing vanuit het kantoor gebeuren. Het productieproces is veel sneller. We maken momenteel gemiddeld 23 keukens per week, bijna het dubbele. We zijn dus heel tevreden.” 

Michielse vervolgt. “Om PaletteCAD optimaal te gebruiken is een goede catalogus belangrijk. Hier hebben we veel tijd in gestoken. Dit scheelt veel fouten, omdat niet meer met de hand gemeten wordt. Inmiddels werken 12 tekenaars en drie verkopers met de software. Zij werken in twee fases, de verkoopfase en de controle.” In de PaletteCAD catalogus kunnen standaardkasten eenvoudig worden opgeslagen, om telkens weer te gebruiken. “Het speciaalwerk én maatwerk dat wij doen kost wat meer tijd, maar in PaletteCAD is het eenvoudig om maten aan te passen. PaletteCAD is voor ons dus echt een blijvertje, waar we ons bedrijf op ingericht hebben.”

Van productie naar eigen ontwerpafdeling

Verdam Interieurmakers, onderdeel van CLLTV, specialiseert zich in exclusieve designs en maatwerk interieurs. Eigenaar Ron Walenberg: “Wij werken al zeven of acht jaar met PaletteCAD. De laatste twee jaar zijn er steeds meer gebruikers bijgekomen, omdat we nu ook een eigen ontwerpafdeling hebben. Vroeger werkten we veel voor projectontwikkelaars en aannemers, we maakten maatwerk en moesten veel reizen. Vanuit de behoefte om meer in onze eigen regio te gaan werken zijn we gestart met onze eigen ontwerpafdeling, mede mogelijk gemaakt door PaletteCAD.” 

Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid. “Inmiddels zijn acht mensen iedere dag bezig met tekenen. We zijn 100% blij met PaletteCAD, ook vanwege de mooie renders die het softwareprogramma maakt. Wij hebben geen showroom, maar verkopen onze ontwerpen allemaal met onze renders. Zij zijn levensecht en maken het ook mogelijk om door de ruimte te bewegen.” Walenberg vervolgt: “Scholieren moeten vaak even wennen aan de andere manier van tekenen in PaletteCAD, maar leren dit snel aan. Om het je makkelijker te maken is het belangrijk om de bibliotheek steeds te blijven vullen. Hier neem ik regelmatig de tijd voor, maar die tijd win je weer terug door de efficiëntie van het programma.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.