Een verdere uitbreiding van het inbouwassortiment keukenapparatuur. Daar pakte Beko mee uit tijdens de Küchenmeile. Eén van de mooi gerestaureerde gebouwen van het landgoed Gut Böckel ontving het gekende merk van huishoudelijke apparatuur met open armen.
Beko steekt haar doelstelling niet onder stoelen of banken. Het merk wil met haar toestellen een gezonder leven mogelijk maken én betaalbaar zijn en blijven voor iedereen. Bij elk van de gepresenteerde toestellen, nieuw of al wat ouder, maakt Beko gebruik van innovatieve geavanceerde technologieën om richting die doelstelling te werken.
“Een gezond leven begint vaak in de keuken”, weet de fabrikant. “Van het boodschappen doen tot het afgewerkte gerecht op het bord is het dan ook belangrijk dat alles zo vers mogelijk blijft én dat de voedingsstoffen bewaard blijven. De vier koel-vriescombinaties die we vandaag presenteren beschikken dan ook allemaal over die technologieën om dat bewerkstelligen. Voedsel blijft dus langer vers en dankzij de speciale vitaminebeschermingsfuncties zit het ook daar snor. De modellen verschillen enkel in hun afmetingen zodat er voor elk wat wils te vinden is.” Beko maakt in alle nieuwe koel-vriescombinaties gebruik van lucht om het voedsel langer vers te houden. De AeroFlow-technologie verdeelt de koude lucht zacht en gelijkmatig zodat deze niet rechtstreeks op voedsel gericht is. Zo vermijdt de fabrikant meteen ook temperatuurverschillen tussen de afzonderlijke zones.
Om de voedingsstoffen langer te behouden vertrouwt Beko-model B5RCNE366HXB op de HarvestFresh-functie. De zon is hierbij de inspiratiebron. De ontwikkelaars van de fabrikant creëerden immers een vitaminebeschermende technologie, speciaal voor groenten en fruit, die de 24-uurs dag-nachtcyclus in de koelkast nabootst. De levensduur van groeten en fruit verlengt op die manier en vitamines A en C blijven langer behouden. Bijkomend positief effect: doordat voedsel langer houdbaar is, verkleint de kans nog meer om voedsel te moeten weggooien.
Het voedsel blijft langer vers dankzij de technologieën in de koel-vriescombinaties. Maar met die ingrediënten moet natuurlijk gekookt worden. En ook daar snelt Beko ter hulp, onder meer met een nieuwe oven die voorzien is van de Split&Cook-technologie. Dit houdt in dat de kookruimte van de oven wordt gehalveerd en dat er dus twee verschillende maaltijden tegelijkertijd kunnen worden bereid. De temperatuur tussen de twee kookcompartimenten kan tot 80°C verschillen. “Twee niveaus, elk met aparte ventilatoren, timers en temperatuurregelingen, zonder dat de smaken zich vermengen”, somt de fabrikant op. “Het is niet alleen praktisch maar ook energiebesparend als slechts de helft van de oven moet worden verwarmd.”