Platform over design en techniek in de keukenbranche
Voorop in de strijd tegen voedselverspilling
Campagnebeeld ‘Respect Food’ ideologie van Grundig.

Voorop in de strijd tegen voedselverspilling

De contradictie is enorm en tegelijk schrijnend. Ondanks het feit dat op onze aarde voldoende voedsel wordt geproduceerd om elke mond te voeden, gaat ongeveer één op negen mensen met honger slapen. Voedselverspilling is één van de grote oorzaken. Grundig vestigt al jaren de aandacht op deze problematiek.

Honger uit de wereld helpen staat op nummer 2 in het United Nations 2030 Sustainable Development Goals-programma. Grundig beseft dat voedselverspilling één van de grootste oorzaken van de hongerproblematiek is en weet ook dat de strijd tegen voedselverspilling in de keuken begint. ‘Respect Food’ is de niet mis te verstane missie van de fabrikant en een jarenlang partnership met ‘Food For Soul’, een uniek project van sterrenchef Massimo Bottura, vestigt continu en wereldwijd de aandacht op voedselverspilling.

Massimo Bottura, sterrenchef en oprichter van ‘Food For Soul’.

Concreet project tegen voedselverspilling

Food For Soul zag het levenslicht in 2015. Tijdens de Expo Milan 2015 bouwde de organisatie met de Refettorio Ambrosiano een soepkeuken in een verlaten theater. Tegelijk nodigde Bottura meer dan 60 internationale chefs uit om gerechten te komen klaarmaken met het voedseloverschot van de wereldexpo. Na afloop van de wereldtentoonstelling rekende Bottura uit dat meer dan 15 ton voedsel werd bespaard. De Refettorio Ambrosiano is vandaag nog steeds geopend. Meer zelfs, in de jaren nadien ontstonden op verschillende plekken wereldwijd vergelijkbare projecten, onder meer in Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen 2016. Grundig is al vanaf het begin partner van Food For Soul.

De AeroFresh-technologie zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling door de hele koelkast heen.

Langdurige versheid

Grundig doet natuurlijk meer dan alleen projecten tegen voedselverspilling steunen. Door het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen biedt de fabrikant concrete features aan die voedsel langer vers houden. “Denk maar aan onze Aero­­Fresh-technologie die zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling door de hele koelkast heen”, legt de fabrikant uit. “Op alle schappen van de koelkast kun je dus ingrediënten leggen, wij zorgen voor een langere versheid ervan. Het FullFresh+ compartiment helpt fruit en groenten langer vers te houden door een constante temperatuur en luchtvochtigheid te behouden. Dit zijn slechts twee van onze ontwikkelingen die, volledig in lijn met onze Respect Food filosofie, helpen om voedselverspilling tegen te gaan.”

In de FullFresh+ lade blijven groenten en fruit langer vers.

Internationale erkenning

Elk jaar worden de iF Design Awards uitgereikt door het iF International Forum Design. Inzendingen die meedingen naar de prijs, ook wel de Oscar van de designwereld genoemd, komen van over de hele wereld. Wie deze prestigieuze prijs in de wacht sleept, weet dat een internationale jury het winnende product of concept als één van de beste heeft ingeschat. Onder meer de GR77KN5603V koel-vriescombinatie sleepte zo’n award in de wacht. “Bij het ontwerpen van hun apparaten houden ze bij Grundig rekening met drie belangrijke factoren, namelijk esthetiek, duurzaamheid en kwaliteit”, horen we van de jury. “Ze produceren keer op keer uitstekende huishoudelijke apparaten zonder afbreuk te doen aan deze kernwaarden. Met de AeroFresh-technologie passen ze een technologie toe die gebruikmaakt van een geavanceerd koelsysteem om temperatuurschommelingen
in de koelkast te minimaliseren en voedsel beter te bewaren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.