Platform over design en techniek in de keukenbranche
‘Waarde toevoegen aan de keten door ook montageservice op te nemen bij verkoop van showroomkeukens’
Collega John van de klantenservice.

‘Waarde toevoegen aan de keten door ook montageservice op te nemen bij verkoop van showroomkeukens’

Slimme uitbreiding van de services met drie pakketten

Samen met de keukenspeciaalzaak gaat Onlinekeukenveiling voor een zo hoog mogelijke opbrengst van de showroomkeukens. Om dit te bereiken biedt Onlinekeukenveiling sinds kort ook montage aan. Het is een extra service, volledig gericht op het realiseren van een zo hoog mogelijke opbrengst voor de keukenspeciaalzaak. We praten bij met Leon van Wijk, mede-eigenaar van Onlinekeukenveiling in het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch.

Drempel verlagen

Bij aankoop van een keuken op de website van Onlinekeukenveiling kun je sinds kort kiezen voor extra services. Er zijn namelijk drie pakketten. Met het Bronze Package wordt er een leidingadviesschema gemaakt van de keuken. Met het Silver Package komt er naast het leidingadviesschema nog demontage (in de keukenvakzaak) en bezorging van de showroomkeuken bij. Met het Gold Package gaat het bedrijf zelfs nog een stapje verder door het inmeten, het monteren en aansluiten van de keuken toe te voegen. Op deze manier wordt de drempel voor het aanschaffen van een showroomkeuken verlaagd en de kans op een goede verkoop vergroot.

Een goede check op de installatietekening.

Toegevoegde waarde

“Uit eigen onderzoek bleek dat veel bezoekers op de website afhaken en niet kopen omdat de montageservice ontbrak. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd en op ingespeeld”, aldus Leon van Wijk. Met ervaren krachten op de binnendienst heeft het bedrijf bovendien veel specialistische kennis in huis. “Dat is wel echt nodig, want het monteren van een showroomkeuken kan soms iets ingewikkelder zijn dan het monteren van een nieuwe keuken”, voegt Leon van Wijk toe. Op deze manier speelt Onlinekeukenveiling in op de vraag vanuit de markt. Én… niet onbelangrijk: er wordt waarde toegevoegd aan de keten! 

Bouwen aan een platform

Naast de verkoop van showroomkeukens is Onlinekeukenveiling ook bekend van de in- en verkoop van gebruikte keukens. Elke dag bieden wel acht tot tien mensen hun tweedehands keuken aan via de website. De oude eigenaren worden geholpen door professionele demontage van de keuken en nieuwe eigenaren kopen met een gerust hart bij een gerenommeerde partij. Leon van Wijk: “Het is een niche in de markt, maar deze zit wel enorm in de lift. Het is fijn om ook te zien dat goede kwaliteit keukens niet klakkeloos in de container belanden.” 

Medewerkers Sietse en Milan laden de bus uit.

Grensverleggend

Sinds april 2023 bedient het bedrijf ook actief de Belgische keukenvakzaken. Het aantrekken van Nino Brodelet, een bekende binnen de Belgische keukenmarkt, was een schot in de roos. Steeds meer ondernemers horen van het concept en ervaren het gemak van verkoop via Onlinekeukenveiling. “We verwachten in België een verdubbeling van de omzet in 2024 ten opzichte van 2023”, zegt Leon. 

Vele handen maken licht werk; het werkblad wordt op de onderkasten gelegd.

De volgende stap

Op de vraag wat de volgende stap is, antwoordt hij met een glimlach; “Die houd ik nog even voor me! We hebben nu onze energie en focus vooral nodig om deze dienstverleningen goed te laten verlopen.” De uitbreidingen met deze nieuwe services mag de dienstverlening richting keukenspeciaalzaken immers niet belemmeren. “Ondanks alle nieuwe ontwikkelingen die we in gang zetten, blijft de relatie met de keukenondernemer uiteraard voor ons het belangrijkste”, zo concludeert Leon tot slot. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.