Platform over design en techniek in de keukenbranche
Zullen we in Nederland ook het perfecte aperitivo-momentje invoeren?
De wijnklimaatkast chic geïntegreerd in de keuken. Uiteraard greeploos.

Zullen we in Nederland ook het perfecte aperitivo-momentje invoeren?

Wist u dat het in Italië de gewoonte is om na een lange werkdag een momentje in te lassen om even te ontspannen voordat met de voorbereidingen van het diner wordt begonnen? Hoe dat dan gebeurt? Wel… er wordt gekozen voor een lichte snack – om een bodempje te leggen – én er wordt een goed glas wijn geschonken. De Italianen beschouwen dit als hét perfecte aperitivo-momentje. Een idee: zullen we dat in Nederland ook invoeren?

Het aperitivo moment is immers de ultieme gelegenheid om thuis weer even écht samen te zijn;  iedereen komt aan het eind van de dag thuis van werk en dan even samen genieten van het goede leven (inclusief een goed gesprek!) én de rijke smaken die de wereld van wijn te bieden heeft. Het hebben van een wijnklimaatkast is daarom een must: deze draagt bij aan dat ‘onvergetelijke’ samenzijn door ervoor te zorgen dat elke druppel wijn letterlijk op z’n best wordt geschonken! De magie van wijn blijft in stand. Zo simpel is het eigenlijk! 

Door het glazen front altijd zicht op de juiste wijn om het aperitivo-momentje meteen te kunnen beginnen!

Nuovo! 

De nieuwe greeploze wijnklimaatkasten van Boretti – de Nuovo!-serie – komen dan in beeld. En niet onterecht: ze zijn uniek. Want, ze kunnen naadloos geïntegreerd worden zonder gebruik te maken van een blende. De bestaande collectie wijnklimaatkasten is intussen uitgebreid met vier nieuwe varianten: één in zwart en één in mat antraciet, beide verkrijgbaar mét of zonder greep. De nieuwe modellen met vaste glazen fronten zijn ‘plug & play’ en spreken een breder publiek aan.

Uitstekende integratie in greeploze keukens 

De wijnklimaatkast zonder greep heeft een deurhoogte van 745 mm en sluit exact aan bij de rastermaat X13, waar veel keukenkastenfabrikanten mee werken. Daarnaast is het mogelijk om de greeplijst door te laten lopen boven de wijnklimaatkast en de plint door te laten lopen aan de onderkant. Er is geen blende nodig om het passend te maken. De wijnkastdeur is dan ook, net als bij normale kastdeur, te openen aan de bovenzijde. Boretti is de eerste in de markt, die deze praktische oplossing met een standaard glazen front aanbiedt. Bij Boretti spreken ze zelf terecht van een primeur! Deze nieuwe wijnklimaatkast is overigens ook verkrijgbaar mét greep. Bij deze variant loopt de deur langer door, waardoor deze uitstekend te integreren is in de totale look-and-feel van de keuken. 

Goede wijn behoort altijd binnen handbereik te zijn.

Perfect gekoelde wijnen

Door de wijnen te serveren op precies de juiste temperatuur, wordt de beleving éxtra speciaal. En dankzij de combinatie van Italiaans design en geavanceerde technologie kunnen wijnen perfect bewaard en gekoeld worden, zodat elke fles zijn volle potentieel bereikt. De wijnklimaatkast beschikt over twee temperatuurzones, geschikt voor witte, rode en mousserende wijnen. De kast is verkrijgbaar in zwart glas en chique mat antraciet glas, is geschikt voor maar liefst 35 flessen, heeft dimbare ledverlichting, houten legplateaus op alle geleiders en een koolstoffilter voor optimale luchtkwaliteit. Met perfect gekoelde wijnen binnen handbereik, zou iedere wijnliefhebber dus een wijnklimaatkast moeten hebben. Het is een bewuste keuze voor het integreren van een ware eyecatcher in de keuken, die een duidelijk statement maakt: liefde voor wijn! En daardoor ook liefde voor een goed gesprek aan het eind van een lange werkdag! Juist ja, het perfecte aperitivo-momentje!

De nieuwe wijnklimaatkasten zijn leverbaar vanaf begin 2024. Ga naar Boretti.com voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.