Platform over design en techniek in de keukenbranche
‘Droomkeukens voor elke woning’
Het Cantera-front en het werkblad van sandstone lava grey gaan mooi hand in hand.

‘Droomkeukens voor elke woning’

De drang naar individualiteit domineert vandaag het plannen van een (nieuwe) keuken. Een brede waaier aan mogelijke materialen is één van de vertalingen die Nolte maakt om aan die individualiteit te kunnen voldoen. “De budgetten van de potentiële klanten zijn nooit identiek en daarom komen we nu ook met prachtige reproducties van ‘echte’ materialen”, aldus Frank Mom van Nolte. Het is slechts één van de vele nieuwtjes die het Nolte Forum rijk was.

Nolte beantwoordt de vraag naar meer natuur in de keuken met onder meer de nieuwe kleur Ventura Oak in de populaire frontenreeks Artwood.

De term Hausmesse past Nolte als gegoten. De fabrikant uit Löhne (D) bouwde haar eigen showroom, het Nolte Forum, ondertussen uit tot een oppervlakte van meer dan 7.000 m². Voldoende ruimte dus om de talrijke nieuwe keukenopstellingen te plaatsen én aandacht te geven aan de woonkamer en de badkamer én opleidingslokalen te voorzien. Ook werd er een gezellige stek ingericht waar, bij een hapje en een drankje, kon worden nagepraat over al dat Nolte-lekkers. Het beursmotto ‘Uit liefde voor’ kan aldus op verschillende manier worden geïnterpreteerd: de liefde van de fabrikant voor innovatief design, natuurlijke materialen en elegante kleuren, de liefde van de fabrikanten voor de bezoekende keukenprofessional, de liefde voor de keukensector in het algemeen…

Kookeiland en home office in één.

Steen in de keuken

Cantera is één van de tien nieuwe fronten die het levenslicht zagen bij Nolte. “Wie graag een steenlook heeft in de keuken krijgt er met Cantera een optie bij”, verklaart Mom. “De kleur en de ruwe textuur van Cantera, opgebouwd uit hoofdzakelijk dolomiet- en kwartspoeder, geven extra cachet aan de keuken. De komst van vijf nieuwe werkbladen met een kleur die perfect aansluit bij de nieuwe fronten leidt tot een mooie consistentie. In het Nolte Forum toonden we een opstelling met kleur sandstone lava grey waarbij we tegelijkertijd een ideetje voorstellen om in de achterzijde van het kookeiland een kleine home office te integreren. Dat hoeven immers niet altijd ‘gewoon’ kasten te zijn.”

Lichtgekleurde fineerafwerking met groeven, hot en trending bij Nolteneo.

De natuur in de keuken

Het is een onmiskenbare trend dat we meer en meer natuurlijke materialen in de woning, en dus ook in de keuken, willen integreren. “De Artwood frontenreeks is populair in ons assortiment”, vertelt Mom. “Met Ventura Oak brengen we nu een nieuwe kleur die momenteel zeer populair is als vloer. De combinatie met Fine Lack fronten in het wit zorgen voor een lichte en luchtige keuken.”

Ook bij Nolteneo, de premiumlijn van Nolte, zijn er toevoegingen in het frontenassortiment en ook daar valt de invloed van de natuurlijke materialen op. In die mate dat maar liefst drie eigen fronten worden toegevoegd. We hadden al de neoLODGE in zwartgebladerd eik en daar komt nu ook een versie in bleke diamanteik bij. Deze lichtgekleurde gegroefde fineerafwerking definieert de strakke uitstraling die deze keuken zijn unieke karakter geeft.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.