Platform over design en techniek in de keukenbranche
Échte innovatie in het voordeel van de klant
De fornuizen van Elementi di Cucina geven extra stijl aan de keuken.

Échte innovatie in het voordeel van de klant

Inductiefornuis aan te sluiten op twee groepen

In Nederland is er een aantal bedrijven dat niet alleen goed is in sales, maar ook innoverend is door hun eigen technische kennis. Hierdoor lukt het ‘ons Nederlanders’ nog altijd om mooie, maar vooral unieke producten op de markt te brengen. Eén van die bedrijven is Elementi di Cucina van de broers Marc en Han ter Braak uit Enschede.

De groene Elementi di Cucina is de kleur van het jaar.

De broers Han en Marc ter Braak van Kitchen Retail Concepts zijn eigenaar van Elementi di Cucina. Het duo staat al jaren bekend om hun fornuizenkennis en runt een fornuizenwinkel in Enschede. In 2018, toen gasfornuizen steeds meer tegenstanders kregen, zijn ze gestart met inductiefornuizen Elementi di Cucina. Vanaf dag één was duidelijk dat hun gezamenlijke fornuizenkennis een USP is voor de branche. Marc: “Onze naam klinkt Italiaans, maar Elementi di Cucina is een 100% Nederlands bedrijf met eigen ontwerp, ontwikkeling en assemblage. De gebruikte materialen zijn minder chemisch en worden zoveel mogelijk lokaal en in ieder geval uit Europa betrokken. Hiermee besparen we 50 procent CO2 ten opzichte van andere hoogovens. Desondanks garanderen we kwaliteit die gepaard gaat met minder transportbewegingen om zo onze voetafdruk te verkleinen. Er zijn zo meerdere partijen betrokken bij Elementi di Cucina en dat doen we graag, omdat we nog altijd een innoverend en vooruitstrevend land zijn ten opzichte van andere landen.”

Elementi di Cucina-fornuizen zijn ook beschikbaar met geïntegreerde afzuiging.

Veranderde markt

Han ter Braak is technisch opgeleid en met zijn kennis van fornuizen wilde hij de kookliefhebbers een goed alternatief bieden toen de fornuizenmarkt veranderde. “De échte kracht van onze nieuwe NuovaCucina fornuizenlijn zit ‘onder de motorkap’” Han, zoals gezegd technisch geschoold, legt het vervolgens verder uit. “Wij wilden aantonen dat we niet zomaar wéér een fabrikant zijn met inductiefornuizen, maar dat wij een goed werkend inductiefornuis bieden dat innoverend is en het wow-effect uitstraalt. Dat is gelukt door onder andere een 3-fasenaansluiting te kunnen voorkomen. NuovaCucina kan namelijk op slechts twee groepen aangesloten worden en dit gaat niet ten koste van het normale kookgemak.” Deze innovatie van Elementi di Cucina zorgt er voor dat keukens met beperkte elektrische capaciteit een passende keus geboden kan worden. Tevens is dit ook kostenefficiënter, als de gebruiker erachter komt dat er veel extra werkzaamheden bij komen kijken.

Het plasmafilter van Elementi di Cucina komt zeer goed uit de test.

Vier kleuren te kiezen 

Op dit moment kan de gebruiker kiezen uit vier verschillende kleuren. Het gewilde matzwart, maar ook wit, rvs en pine green (dé kleur van dit jaar). NuovaCucina is ook te verkrijgen met geïntegreerde afzuiging en smart-touch oven van 89 liter. Deze 89 liter oven heeft het een A+ label. Dit komt door de goede isolatie vanwege de dikkere mantel. De werking van deze oven is zo zuinig en snel dat Elementi di Cucina geen dubbele oven-fornuizen hoeft in te bouwen. De oven heeft een duidelijke interface en is in 11 talen in te stellen. Het fornuis zelf geeft een wow-effect en heeft knopbediening, wat in onze ogen bij de uitstraling van een fornuis hoort. Maar touchbediening met hetzelfde apparaat is ook mogelijk. Daarnaast maakt het gebruik van een plasmafilter. Han: “Deze CleanAir Green-plasmafilters zijn niet alleen als beste getest door VDE, OlfaSense, het Duitse TÜV en andere gezondheids- en plasma-instituten, maar ook gecertificeerd om de lucht in de keuken te zuiveren en de gezondheid te beschermen.”

Interesse? Neem dan contact op met Anton Seggelinck of Bert Voordes van Hanant Benelux via [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.