Platform over design en techniek in de keukenbranche
Geavanceerde technologie in een strak en karaktervol design

Geavanceerde technologie in een strak en karaktervol design

Eurocucina staat voor de deur en dat is voor elke Italiaanse fabrikant hét belangrijkste event van het jaar. Steel Cucine is van plan er weer flink uit te pakken met innovaties op het vlak van fornuizen. Ter voorbereiding kijken we even terug, twee jaar terug om precies te zijn. Want toen kwam Steel Cucine met de Steel Mistral.

Steel Cucine gaat er prat op dat elk fornuis met de hand, en dus op maat, wordt gemaakt in haar fabriek in Carpi. Christian Borsboom van Steel Cucine: “Elk fornuis wordt met de hand gemaakt door één persoon. Dat is zo voor de Mistral maar ook voor de fornuizen uit de Ascot-, Genesi-, Enfasi- en de Oxford-reeks. Elk zijn stijl. Wat de behoefte en smaak ook is, er is een Steel-product dat er bij past.”

Steel Mistral, drie revolutionaire producten in één apparaat.

Integratie van downdraft

Eurocucina, twee jaar geleden. Steel Cucine kondigde een wereldprimeur aan en dat bleek de Steel Mistral te zijn. Christian: “Het eerste fornuis dat ook kookveldafzuiging integreerde. Een geïntegreerd afzuigsysteem zuigt de kookdampen en geuren weg direct bij de bron en bewaart zo een schoner en frisser keukenklimaat tijdens het koken. De kookplaat beschikt trouwens over vier krachtige FLEXzone inductiezones die de mogelijkheid bieden om verschillende pannen van verschillende groottes tegelijkertijd te gebruiken. En ook de regenereerbare koolstoffilters zijn handig. Je kunt ze schoonmaken en opnieuw gebruiken. Maar ook afvoer naar buiten of de aansluiting van een plasmafilter is mogelijk.”

De Fissler Phi pan, speciaal ontwikkeld voor kookveldafzuiging. Steel Cucine en Fissler zijn commerciële partners en organiseren op regelmatige basis acties.

Oventechnologie is top

Maar ook in het ovengedeelte van het fornuis huist spitstechnologie. Christian: “Onze gepatenteerde Innvent-techniek zorgt voor een betere luchtverdeling in de oven en dat resulteert in een fantastisch bakresultaat. We koppelen de kernthermometer aan het TFT-scherm om zo nog nauwkeuriger de temperatuur van de gerechten op te volgen. Het maximaal temperatuurbereik bedraagt 315 graden Celsius wat de oven ideaal maakt om verse pizza’s en desembrood te bereiden. De bediening van de oven gebeurt met de massief stalen bedieningsknoppen. In combinatie met het full color TFT-scherm krijg je zo een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring.”

Vanaf dag één productie met de hand én op maat.

Innovatiehoogmis

“Wie innovatie wil spotten, boekt het best nog snel een ticket naar Milaan”, nodigt Christian uit. “Eurocucina is er immers weer, het summum van de keukensector waar het allernieuwste op het gebied van hoogwaardige keukens, de laatste keukentrends en de nieuwste keukensnufjes wordt gepresenteerd. Zet Steel Cucine zeker op je to-do-lijstje, want het belooft de moeite waard te zijn. Je vindt ons in de beursgebouwen van Milaan van 16 tot en met 21 april.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.