Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een bewogen jaar
MHK en Dreieich, onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Een bewogen jaar

Het is het jaar dat afscheid genomen wordt van stichter Hans Strothoff en het jaar dat Jeroen Geldhof algemeen directeur MHK Belgium werd.

Tekst Tom Rampelbergh   Beeld MHK

Met Hans Strothoff verliest MHK een man die onmiskenbaar zijn stempel gedrukt heeft op de keukensector, in Duitsland maar ook internationaal. In 1980, Strothoff is dan pas 30, richt hij de MHK Verbundgruppe, de huidige MHK Group AG, op. Hij blijft voorzitter van de Raad van Bestuur tot zijn dood op 11 augustus 2020.

Hans Strothoff.

Een vat vol ideeën

Vijf jaar voor de oprichting van de MHK Verbundgruppe richtte Strothoff zijn eigen keukenstudio op. Het begin van een lange carrière in de keukensector. Strothoff was een onder­nemer pur sang die zeer geënga­geerd aan de slag ging en met een schat aan ideeën langzaam maar zeker de MHK Group ontwikkelde tot één van de toonaangevendste Europese full-service samenwerkings­organi­saties. Middelgrote en ambach­telijke onder­nemingen in tal van sectoren, niet alleen de keukenbranche, profi­teerden van deze samenwerking. De cijfers ogen indrukwekkend. In 2019 realiseerden de meer dan 3.200 partners van de groep een omzet van 6,642 miljard euro. Deze partners zijn actief in de keuken- en woonbranche maar ook op vlak van sanitair/verwarming/klimaat­beheersing en bouw/­renovatie. Aan het brein van Strothoff ontsproten succesvolle marketingconcepten zoals bijvoorbeeld de succesvolle franchiseformule REDDY Keukens. Ook dienstverlenende bedrijven, met onder meer softwareaanbieder CARAT, traden tot de groep toe.

Jeroen Geldhof, sinds april dit jaar aan het hoofd van MHK Belgium.

Heimat

Wie MHK zegt, zegt meteen ook Dreieich. Het is hier dat Strothoff aan zijn MHK-verhaal begint en waar de hoofdzetel van de groep zich nog steeds bevindt. Strothoff, MHK en Dreieich zijn nauw verbonden met elkaar, duidelijk onderstreept in 2014 wanneer Strothoff de vereniging ‘Zukunft Dreieich – Integration und Nachhaltigkeit’ opricht, vertaald is dat ‘Dreieich in de toekomst – integratie en duurzaamheid’. Het doel van de vereniging is duidelijk: de woon- en leefkwaliteit in de stad Dreieich verbeteren. Tijdens de laatste maanden van zijn leven bereidde Strothoff minutieus de toekomst van MHK voor. De onderneming werd omgevormd tot een stichting, financieel en juridisch werd een structuur voorbereid zodat de toekomst gegarandeerd is, het maatschappelijk doel van de stichting werd duidelijk vastgelegd en een Raad van Bestuur werd samengesteld met een blik op de toekomst en respect voor het verleden en met de heer Heilos als voorzitter. De toekomst is verzekerd.

Een nieuwe REDDY-vestiging in Geel, geopend tijdens de lockdown.

Ervaring aan het roer

In eigen land, volop in de lockdown begin dit jaar, nam Jeroen Geldhof het roer van MHK Belgium in handen. “Ik werd gecontacteerd door de Raad van Bestuur en na enkele gesprekken bleek de match er overduidelijk te zijn”, aldus Geldhof. “Ik was vroeger aan de slag bij Novy en breng dus de nodige ervaring, meer dan elf jaar om precies te zijn, mee naar MHK. Zowel MHK als ikzelf zijn doordrongen van het leveren van kwaliteit. Iets half doen staat niet in onze woordenboek. Ik wil graag inzetten op het ontwikkelen van een hybride model waarbij consumenten online geïnformeerd worden over alle mogelijkheden qua keukenplanning en dan beter voorbereid en geïnformeerd de stap naar de showroom van een keukenhandelaar zetten. De fysieke showroom blijft centraal voor de zelfstandige keukenhandelaar. Hier beleeft, voelt, ziet en raakt de potentiële klant de mogelijke materialen aan. Hier spreekt de zelfstandige keukenhandelaar vol passie over zijn product en wordt de finale beslissing genomen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.