Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een drukte van jewelste

Een drukte van jewelste

Area30 inLöhne, traditiegetrouw een drukte van jewelste op de stand van Naber. De fabrikant van keukentoebehoren stelt er steeds enkele nieuwe oplossingen of uitbreidingen van bestaande producten voor. 

De Duitse fabrikant ziet dat het gebruik van een keukeneiland, al dan niet in combinatie met een downdraft kookveldafzuiging, steeds populairder wordt. “Dit vraagt om innovatieve oplossingen wat betreft de afvoer van deze lucht”, stelt de fabrikant. “Om de prestaties van deze producten te ondersteunen, werken we hard om de afvoerroutes zo kort mogelijk te houden.”

Compair Control geeft aan wanneer het tijd is de filters te reinigen of te vervangen.

Familie-uitbreiding

Een bestaand concept dat verder uitbreidt, dat is Compair. Met Compair Tower is nu een nieuwe buitenunit beschikbaar. De luchtkanalen van dit systeem worden onzichtbaar in de vloer of in de kelder gemonteerd, de wanddoorvoer gebeurt eveneens onder de grond. De Compair Tower is het enige zichtbare item en kan vlakbij de muur of verder in de tuin worden geplaatst. Een condensafvoer op het laagste punt van de buisbocht voorkomt ophoping van vocht.

Eveneens nieuw binnen de Compair-familie: Compair Control, een uitbreiding van het GreenFlow-systeem. Compair Control herinnert keukengebruikers eraan om de filters tijdig te reinigen of te vervangen. De indicator berekent het correcte tijdstip om dit te doen op basis van de filterbelasting.

Naber: “Varco 1 en 2 bundelen het licht zoals in een trechter en verlichten zo heel precies het werkgebied.”

Smart home

Meer en meer systemen kunnen met elkaar worden verbonden wat leidt tot een smart home. Dankzij een speciale bridge die gebruikmaakt van de draadloze standaard ZigBee is het mogelijk de Lumica Lic ledverlichting van Naber in een smart home-systeem te integreren. Meer zelfs, de bediening kan gebeuren via spraakopdrachten. Een slimme luidspreker fungeert als interface tussen de verlichting en de spraakbesturing. 

“Bovendien kunnen ook enkele pendelarmaturen worden geïntegreerd in een smart home-netwerk”, geeft de fabrikant aan. “Deze armaturen hoeven daarbij niet eens bestuurd te worden door ons Lic Led-systeem. De integratie gebeurt eveneens via ZigBee.” Nieuw in het verlichtingsgamma van Naber: Varco 1 en 2 (armaturen voor onderbouw, voor een precieze verlichting van het werkgebied) en Varco 3 (een pendelarmatuur). “Met deze drie modellen ontstaat een samenhangende esthetiek in de keuken en in de eetkamer.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.