Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een keukenkraan  moet functioneel zijn, maar het design bepaalt het échte succes
De Selsiuz Cone kraan

Een keukenkraan moet functioneel zijn, maar het design bepaalt het échte succes

Als bij een kokendwaterkraan in de keuken praktische functionaliteit én een meer dan opvallend design op creatieve wijze aan elkaar zijn gekoppeld, dan is dat met zekerheid een vruchtbaar resultaat van de unieke samenwerking tussen producent Dekker Zevenhuizen en Osiris Hertman Studio uit Haarlem. De door Dekker en Osiris ontwikkelde Selsiuz kranen winnen dan ook steeds meer terrein in Nederland.

“Zoals het vaak gaat, is deze samenwerking ook ontstaan omdat we elkaar toevallig ontmoetten,” zegt Ben van Elk, Marketing­manager bij Dekker Zevenhuizen. “Wij leerden Osiris Hertman én zijn gevoel voor stijl en design kennen tijdens de opnamen van een televisieprogramma waar wij als sponsor bij waren betrokken. Voordat je het weet, wissel je in de wandelgangen niet alleen visitekaartjes uit maar ook ideeën. Daarna ontstond al vrij snel de vraag of Osiris Hertman voor onze Selsiuz collectie een kraan kon ontwerpen.”

De Selsiuz Cone kraan

Oog voor ontwikkelingen

Osiris Hertman ging aan de slag en het eindresultaat bleek én blijkt een schot in de roos. Hertman zélf is niet alleen blij met de samenwerking maar koestert vooral ook de ambitie van Dekker Zevenhuizen. “Het is een Nederlands bedrijf maar er heerst tegelijkertijd een internationale uitstraling.  Men heeft oog voor de ontwikkelingen in de markt en daardoor kunnen we in onze samenwerking goed inspelen op waar werkelijk behoefte aan is. Vanzelfsprekend ben ik trots op wat we tot nu hebben bereikt en ik kijk uit naar de introductie van de eerste gezamenlijke collectie in 2021.” Ben van Elk: “De eerste reacties uit de markt op deze topdesign kranen met behoud van praktische én innovatieve functionaliteit, zijn veelbelovend. Ik ben er van overtuigd dat we hiermee de trendbewuste consument volop inspireren.”

Benchmark

De altijd naar nieuwe snufjes zoekende trendbewuste consument wordt in ieder geval op zijn wenken bediend. De Selsiuz by Osiris Hertman design kokendwaterkranen zijn zelfs hard op weg om de benchmark te worden op het keukenblad of aanrecht. De kranen zijn namelijk onderscheidend in gebruik, in vorm en in de mogelijkheden van afwerking. De functieknoppen met de kleuren groen, blauw en rood zijn slim verwerkt in het werkblad en de keuze voor kokend water, bruisend gekoeld water en/of gekoeld water is daardoor eenvoudig gemaakt. Het design van de kranen zélf blijkt één van de succesfactoren. Simpelweg door de unieke eenvoud. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.