Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Een kwantumsprongqua keukenventilatie

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | Naber

21 april 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Hoe verbeter je een systeem dat reeds uitblinkt qua prestaties en montagegemak? Door elk detail onder de loep te nemen, alles in vraag te stellen en gebruik te maken van de modernste simulatiesoftware. De ingenieurs van Naber zorgden ervoor dat het keukenventilatiesysteem COMPAIR PRIME flow® nog betere prestaties kan tonen.

Een flexibele zone laat richtingsveranderingen van 15° in elke richting toe.

“Meer energie besparen kan niet”, luidt de boodschap van Naber. “We stemden alle onderdelen van COMPAIR PRIME flow® met de modernste software af op een minimale luchtweerstand en een maximale efficiëntie. De leischoepen in de bochten en de kleine turbulatoren (zoals bij een vleugel van een vliegtuig) werken samen om grote hoeveelheden lucht af te voeren. Bovendien gebeurt dit met een aanzienlijk kleinere geluidsontwikkeling en een duidelijk lager energieverbruik van de afzuigkap.”

Eenvoudig verbinden

Het keukenventilatiesysteem COMPAIR PRIME flow® bestaat uit verschillende componenten die met elkaar worden verbonden. Het ingenieursteam van Naber bekeek tegelijkertijd de montage ervan en kwam ook hier met enkele upgrades. Kern van het systeem is de universele
connector die de verschillende componenten met elkaar verbindt met het N-kliksysteem. “Bijkomende hulpmiddeltjes zoals tape of plakband zijn voltooid verleden tijd want dankzij dit eenvoudige maar geniale kliksysteem ontstaat elke keer opnieuw een luchtdicht circuit”, klinkt het bij de fabrikant. “Ook de montagetijd is minder dan de helft in vergelijking met het huidige systeem. Bovendien heeft elk verbindingsstuk ook een flexibele zone die richtingsveranderingen van 15° in elke richting mogelijk maakt. Zo is deze verbinder meteen ook een probleemoplosser.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Keukenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht