Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een professioneel ontwerp  om te overtuigen en de productie aan te sturen

Een professioneel ontwerp om te overtuigen en de productie aan te sturen

Een ontwerp is het belangrijkste hulpmiddel om een succesvolle verkoop te sluiten. Klanten verwachten steeds vaker een fotorealistische 3D-presentatie van hun nieuwe keuken, vormgegeven in hun eigen woning. Hiermee overtuig je ze van je visie en zullen ze vol vertrouwen tot aankoop overgaan.

Zoals steeds is het ook bij een nieuwe keuken belangrijk het bedrijfsproces van ontwerp tot montage zo kort mogelijk en foutloos te houden. Zo is je klant tevreden en werk jij efficiënt. En een tijdsbesparing  kan iedereen toch gebruiken?

Ontwerpen door in te stellen

PaletteCAD is alles-in-een-ontwerpsoftware waarmee je een keuken direct in 3D kan plannen, door gebruik te maken van de aanwezige uitgebreide catalogus. Hierin staan de door jou uitgekozen, of ingestelde kasten, inbouwapparatuur en alles wat je verder in een keuken verwacht. Wanneer je maatwerk levert, zijn deze objecten parametrisch en kan je ze tot in het kleinste detail voor productie voorbereiden. Je hebt ook de mogelijkheid om de objecten uit de catalogus van je eigen leverancier te importeren.  PaletteCAD ondersteunt namelijk alle bekende 2D- en 3D-bestandstypen die je kan importeren en/of exporteren.

Een tekening is snel en eenvoudig te ontwerpen door middel van drag and drop. Bovendien is het mogelijk om het materiaal en de kleur aan te passen door drag and drop. Door de maten van je klant in te voeren in de handige instelmenu’s van onder andere wanden, kozijnen, trappen en nissen, wordt de ruimte in slechts enkele minuten in 3D voor je gecreëerd.

werktekening-keuken-voorbeeld-kopieren

Door een aanzicht op eenvoudige wijze aan te passen zijn ook alle doorsnedes beschikbaar.

 

Handige instelmenu’s

Hierna vul je de ruimte met je ontwerp door de handige instelmenu’s te gebruiken voor de keukenkasten, tegelbekledingen en lichtobjecten. Zo breng je de keuken echt tot leven. Specialistische aanpassingen zijn eenvoudig uit te voeren op alle objecten en texturen. Door de handige lay-out van het programma is er altijd een aanzicht beschikbaar waarin de plaatsing of een bewerking eenvoudig wordt uitgevoerd. PaletteCAD biedt je de oplossing voor een volledige woning en/of bedrijfsinrichting waardoor de mogelijkheden voor elke ruimte en ontwerp onbeperkt zijn.

PaletteCAD biedt catalogi aan van onder meer:

– Beslagleveranciers, zoals Blum, Grass, Häfele, Hettich en Würth;

– Texturen, zoals Egger, Decolegno, Hi-Macs, Cosentino en Pfleiderer;

– Keukenapparatuur van onder andere Bora, Gaggenau, Siemens en Miele;

Daarnaast bevat PaletteCAD bijna alle tegel -, sanitair -, kachel- en haardenmerken uit heel Europa. Deze objecten en materialen worden continu aangevuld met nieuwe producten en merken.

Een vloer- en wandbetegeling stel je naar wens in tot het kleinste detail door de tegel en het legmodel uit te kiezen, de voegmaat in te stellen en het inlegpunt van de eerste tegel in te stellen. Zo wordt ook het aantal gesneden tegels berekend en is van alle aanzichten een tegellegplan beschikbaar.

Werkvoorbereiding en productie-aansturing

Omdat de keuken direct in 3D en met intelligente objecten wordt ontworpen, staat alle data uit de tekening meteen voor je klaar. Bestellijsten zijn beschikbaar van onder meer alle meubelbeslag, meubelplaten, keukenapparaten en tegels. De zaaglijst en een geautomatiseerde optimalisatie zijn slechts een menu verder weg. Deze zijn onder andere in Excel of XML-formaat te exporteren en zo eenvoudig te koppelen met ERP-systemen. Alle meubelplaten zijn ook in DXF te exporteren. En als je produceert met een CNC-machine kan je ook kiezen voor de CAM-koppeling van PaletteCAD. Hierdoor wordt van iedere meubelplaat in het hele project met één handeling een volledig ingevuld CNC-programma aangemaakt. Je hoeft na het ontwerpen de plaat alleen nog maar op de machine te leggen om te starten met de productie.

Een duidelijke maatvoeringtekening is belangrijk voor je klant en voor de montage. Hiervoor biedt PaletteCAD een handig werkveld aan waarin je een PDF kan aanmaken. Hier kan je een standaard bladformaat, kader en inrichting instellen. Om deze bladen te vullen kan van alle aanzichten uit de 3D- tekening een foto genomen worden. Deze momentopnames van de planning zorgen ervoor dat van het geheel, of het kleinste detail, een afbeelding gemaakt wordt voor verduidelijking. Zo kan een keuken ook op PDF eenvoudig of juist zeer creatief gepresenteerd worden. De maatvoeringen en alle hoge kwaliteitsweergaven zijn direct beschikbaar voor dit werkveld. Uiteraard kun je heel eenvoudig handmatig, maar ook automatisch, tot in de kleinste detail  maatvoeren in je eigen huisstijl. Dat is het DNA van je eigen ontwerpen volop uitspelen met ongezien gebruiksgemak. Door een aanzicht op eenvoudige wijze aan te passen zijn ook alle doorsnedes beschikbaar.

keuken2-300dpi-kopieren

Klanten verwachten steeds vaker een fotorealistische 3D-presentatie van hun nieuwe keuken, realistisch in hun eigen woning.

 

De presentatie

Een van de belangrijkste onderdelen van iedere bedrijfsvoering is de verkoop. Om deze te ondersteunen biedt PaletteCAD alle presentatiemogelijkheden die te bedenken zijn. Met de, door PaletteCAD ontwikkelde, render-engine kan je waterverf, markeerstift, en (high-end) fotorealistische afbeeldingen genereren. Buiten afbeeldingen kan je ook panorama’s, virtuele tours, films en interactieve vitual-realityomgevingen creëren. Bij dit laatste kan de klant met een VR-bril bewegen in de nieuwe keuken, waarbij hij/zij de kraan aan en uit kan zetten en deuren, kastdeuren en lades kan openen en sluiten.

Tenslotte biedt PaletteCAD sinds kort een digitale SHOWROOM waarin alle ontwerpen opgeslagen kunnen worden. Dit menu kan je naar eigen wens instellen door filters aan te maken zoals bijvoorbeeld prijsklasse, ruimte en/of stijl. Alle bovenstaande presentatiemogelijkheden kan je vervolgens samenvoegen tot één exponaad. Dit alles biedt je onderneming alle middelen om een belevenisvolle en overtuigende verkooppresentatie te geven.

Vraag een demonstratie aan

PaletteCAD is door iedereen te gebruiken. Of je nu een snelle 3D-tekening moet maken in de showroom, als schrijnwerker een maatkeuken levert en de productie hiervan moet voorbereiden, of als aannemer of interieurarchitect een volledige woning wil uittekenen. PaletteCAD biedt je deze mogelijkheden aan.

PaletteCAD Nederland is gevestigd in Nuth in Zuid-Limburg (15 minuten van Maasmechelen). Van daaruit staat de firma voor je klaar, ook voor trainingen en Nederlandstalige helpdesk. Geïnteresseerd? Vraag een online demonstratie aan via Teamviewer of nodig een vertegenwoordiger van PaletteCAD uit op je bedrijf voor een voorstelling van de mogelijkheden.

PaletteCAD is open van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Je kan ons telefonisch bereiken op het nummer +31(0)45 565 07 20. Voor meer informatie: www.palettecad.info. •

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.