Platform over design en techniek in de keukenbranche
Ergonomischer, makkelijker én flexibeler

Ergonomischer, makkelijker én flexibeler

Nieuwe features voor Stoves ‘Deluxe fornuizen

Stoves geeft al haar ‘Deluxe fornuizen’ een upgrade met aanpassingen in het design, een nieuwe ovenindeling én voor de inductiefornuizen de keuze voor het koken op een slimme plaat zonder zones.  Deze upgrade is de uitkomst van een zorgvuldig consumentenonderzoek onder Stoves gebruikers. Naast gebruikersgemak en ergonomie is internationaal gekeken wat koken anno 2023 kenmerkt.

Gebruikersgemak voert de boventoon

Nieuwe technologische snufjes en design zijn in iedere keuken welkom, “mits functioneel en eenvoudig in gebruik”, aldus de ondervraagde Stoves gebruikers. Dat laatste is de belangrijkste reden om de nieuwe Deluxe inductiefornuizen te voorzien van een luxe knopbediening ter vervanging van het huidige Touch Control Panel. Een bediening met knoppen is in geval van bijvoorbeeld een natte kookplaat of vette vingers een stuk eenvoudiger.

Up & down

Alle Stoves Deluxe fornuizen met een breedte van 100cm en 110cm zijn standaard voorzien van maar liefst 4 ovens. De meest gebruikte hiervan blijkt de multifunctionele oven te zijn, die in de huidige fornuizen overal linksonder is geplaatst. Aanleiding om in het nieuwe ontwerp van plek te laten wisselen met de heteluchtoven rechtsboven. Het ergonomische effect is logischerwijs een verminderde belasting voor knieën, rug en schouders.

Misschien niet het eerste waar iemand aan denkt, maar koken doe je ook met je ogen. Voor de leesbaarheid zijn daarom de icoontjes van de ovenindicaties rondom alle knoppen nu zwart in plaats van chroom én is het afleesscherm van het digitale LED display inclusief timer vergroot waarmee de temperatuur exact ingesteld kan worden.

Any pan, anywhere

Stoves gebruikers houden overduidelijk van koken en lekker en gevarieerd eten. Dat vereist flexibiliteit. Vooral als dit veel én verschillende soorten pannen omhelst. Voor de liefhebbers is daarom een ingenieus inductiefornuis ontwikkeld. Een zonder zones zorgt ervoor dat elke pan tijdens het koken moeiteloos verschoven kan worden. De kookplaat herkent de diameter van de pan en heeft een geheugenfunctie zodat het programma weer opgepakt wordt wanneer de pan op een andere plek gezet word.

Voordeel is dat het erg makkelijk koken is met verschillende maten en vormen van pannen; tot maximaal zes in totaal. “Koken op mijn manier” is de ultieme consumentenwens.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.