Platform over design en techniek in de keukenbranche
Het geheime ingrediënt in een keuken

Het geheime ingrediënt in een keuken

Kantoren en showroom in het nieuw, het merk zelf dat een update krijgt en een productassortiment dat verder wordt uitgebreid met nieuwe kwaliteitsvolle producten. Dat is de korte samenvatting van een druk feestjaar bij Novy.

Wat begon als een kleine fietsenwinkel in Kortrijk, groeide de voorbije jaren uit tot een gekende fabrikant van dampkappen en kookplaten met zijn hoofdzetel ondertussen in Kuurne. De merknaam Novy bestaat vandaag honderd jaar, een uitstekende reden om terug te blikken op het verleden. Maar de fabrikant greep deze verjaardag ook aan om zichzelf helemaal opnieuw uit te vinden. Nieuwe kantoren en showroom, een uitgewerkt merkverhaal, een nieuwe look, een nieuwe tagline en kwaliteitsvolle producten die dit geheel perfect belichamen.

Afzuigen van de kookdampen waar ze ontstaan met Novy Up.

 

Drie kernwaarden

“Novy is het geheime ingrediënt in elke keuken”, stelt de fabrikant. “Dankzij onze stille en efficiënte dampkappen en kookplaten ontstaat een rustige plek om te koken. Minimalistisch en tijdloos in design, krachtig en stil in gebruik. En vooral, we bieden de gebruikers de vrijheid om creatief aan de slag te gaan. Kortom, zoals onze tagline vanaf heden luidt: Your kitchen’s secret ingredient.” Een internationale campagne met twee gerenommeerde balletdansers onderstreept deze vernieuwde identiteit en de blijvende focus op de kernwaarden kracht, stilte en connectiviteit. “Kracht wordt gedreven door passie”, verduidelijkt Novy. “Elke dampkap en elke kookplaat is het resultaat van state-of-the-arttechnologie en jarenlang vakmanschap. Stilte benaderen we vanuit twee invalshoeken. De stille werking van onze toestellen enerzijds en de visuele rust die we bereiken dankzij het discrete uiterlijk ervan anderzijds. Connect is de koppeling die gemaakt wordt tussen het buikgevoel van de chef en onze drang naar perfectie. Onze slimme technologie laat toe om het koken een leuke ervaring te maken. Waar het voor ons om draait is die connectie: tussen mensen onderling, maar ook tussen dampkap en kookplaat.”

Aanpasbaar systeem

Een jaarlijkse traditie van Novy: een deelname als standhouder aan Batibouw. De fabrikant grijpt de editie dit jaar aan om enkele nieuwe ontwikkelingen voor te stellen. Zo zal de aandacht onder meer gaan naar een nieuwe versie van de Up_Side afzuigdampkap. De originele Up_Side dateert uit 2012. Vandaag brengt Novy een remake van deze afzuigtoren, die gecombineerd kunnen worden met Domino-inductiekookplaten. Novy Up biedt de keuze uit vijf vaste kookopstellingen. “Werkbladafzuiging in combinatie met inductie, wok en teppanyaki”, klinkt het. Deze nieuwe versie ligt qua look volledig in lijn met de andere modellen uit het assortiment werkbladafzuiging. De afzuiging gebeurt bij de afzuigtoren vanuit het werkblad, de dampen worden dus meteen bij de bron opgevangen. Up laat zich manueel bedienen en dankzij de regelbare klep kan het nog gerichter worden gepositioneerd.

Novy: “De meest hardnekkige geurtjes hebben geen schijn van kans.”

 

Schone lucht

Novy zal ook zijn update van de eigen Pure 2.0 recirculatietechnologie voorstellen. “Pure 3.0 is nog duurzamer”, stelt de fabrikant. “Een hele besparing op de energie­factuur aangezien we volledige warmteterug­winning realiseren. Bovendien neutraliseert de gebruikte monoblockfilter tussen 95 en 100 procent van de meest hardnekkige kookgeuren. Onze specialisten ontwikkelden een specifieke natuurlijke coating en die verbetert de efficiëntie van de filter nog meer. Meer zelfs, ook de levensduur wordt verlengd tot maar liefst 900 kookuren. Afhankelijk van de inten­siteit van gebruik spreken we over makkelijk drie tot vijf jaar vooraleer de filter aan vernieuwing toe is. Qua onderhoud top.” Vandaag zijn al enkele Novy-modellen standaard uitgerust met het nieuwste recirculatiesysteem. Bij alle producten is dit mogelijk op aanvraag.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.