Platform over design en techniek in de keukenbranche
Events

iF Awards in een onverwacht jasje

naamloos-2-kopieren-3

7 oktober 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het jaar 2020 is er eentje om nooit meer te vergeten. Vele evenementen gingen jammer genoeg niet door en dat was ook zo voor de iF Awards, tenminste toch voor de gala-avond. De prijzen werden wel uitgereikt.

Het zou één van de belangrijkste, en voor de winnaars mooiste, designevents van het jaar moeten worden: de iF Design Award night op 4 mei in Berlijn. En toen kwam Covid-19. Om de gasten te beschermen en om de richtlijnen van de Duitse overheid te volgen werd de prijsuitreiking geannuleerd. Maar de awards worden wel toegekend en aan de laureaten bezorgd. En de organisatie had ook leuk nieuws te melden. Nog nooit waren er zo veel inzendingen. Maar liefst 7.300, ingestuurd door ongeveer 3.400 deelnemers uit 56 landen. Het onafhankelijk panel van 78 experts uit meer dan 20 landen kende het felbegeerde designlabel toe aan 1.453 ontwerpers, bureaus en bedrijven. 75 inzendingen kregen de hoogste onderscheiding, de iF Gold Award 2020.

Traditioneel veel winnaars in het keuken­landschap, met daarbij drie laureaten van een iF Gold Award. Mochten deze ‘Oscar van de designwereld’ in ontvangst nemen: Miele voor haar inductiekookplaat KM7897 FL, Samsung voor haar BESPOKE koelkasten en Grohe voor de SmartControl Kitchen Colors keukenkranen. De jury loofde in haar commentaar deze drie winnaars: “De inductiekookplaat van Miele is een echt plaatje. Het Miele-designteam ontwikkelde een leuke, slimme en inspirerende kookervaring. De ontwerptaal van de BESPOKE koelkasten van Samsung is dan weer minimalistisch en voegt ergonomie naadloos samen met aanpasbare mogelijkheden en gebruiksgemak. Een uitstekend voorbeeld van ingetogen innovatie. Grohe plaatst bij de SmartControl kraancollectie gebruikerservaring centraal. We zijn onder de indruk van de superieure afwerking, de kwaliteit van het ontwerp en hoe naadloos de kraan in elke keuken past.”

Naast deze drie Gold-laureaten is de keukensector goed vertegenwoordigd bij de ‘gewone’ prijswinnaars: Philips, Elica, Whirlpool, BSH, Haier, KitchenAid, Bauknecht, BORA, Pelgrim, Samsung, Miele, Hansgrohe en Franke. De organisatie legt een online designverzameling aan en neemt hierin alle winnaars, Gold en ‘gewone’ op.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Keukenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht