Platform over design en techniek in de keukenbranche
Keukentrends 2023 op de Küchenmeile
Evora Ceramics Breach.

Keukentrends 2023 op de Küchenmeile

Keukentrends 2023 Mythical Rerooted en Colour Recharge

De liefhebbers weten het: in de zomerperiode komt Dekker Zevenhuizen altijd naar buiten met de keukentrends! Ieder jaar introduceert het bedrijf namelijk nieuwe kleuren die naadloos aansluiten op die trends. Trend forecaster Monique van der Reijden toont alles wat ons wonen en leven beïnvloedt: mode, natuur, auto’s, architectuur en meubels. Dekker Zevenhuizen vangt die ontwikkelingen en vertaalt ze door naar de trends voor de keuken van 2023. Natuurlijk worden deze ook gepresenteerd op de aanstaande Küchenmeile. Maar hier alvast een vooruitblik.

KÜCHENMEILE 2022 – 17 T/M 22 SEPTEMBER
Dekker Zevenhuizen is te vinden tijdens de jaarlijkse Küchenmeile in Löhne in de Architecturwerkstatt. Belangstellenden kunnen zich vanaf 22 juli aanmelden via www.Architekturwerkstatt.com

De trends ontwikkelen zich door en sluiten aan op vorige thema’s, zo stelt Monique. “Woongeluk creëer je altijd zelf. Je eigen welzijn begint thuis. Of dat nu in de badkamer of in de keuken is. Dáár ligt de basis voor de optimale balans tussen het innerlijk en uiterlijk. De trends voor 2023, Mythical Rerooted en Colour Recharge, sluiten aan op die van 2022 en spelen daar nu verder op in.”

Mythical Rerooted

‘Nature is calling’ is bij de eerste door Dekker Zevenhuizen gedefinieerde trend het credo. “Je kunt deze het beste omschrijven als monumentaal en sacraal. Veel lichte kleuren en geografische patronen geven een verrassende boost aan de ruimte. Maar tegelijkertijd is er rust. Kleine – en daardoor verrassende – metaalaccenten in de structuren bedienen het oog voor detail en de mix van structuren is the finishing touch. De zandtinten overheersen. Deze sacrale en serene sfeer in de keuken bevestigt dan ook het ‘puur natuur’ gevoel en verrijkt onze levensstijl. Hightech is vanzelfsprekend de standaard, maar die versmelt bijna naadloos met de natuurlijk, handgemaakte en tijdloze beleving die door de look & feel wordt ingezet. De meest intensief gebruikte ruimte blijft daarmee The Place To Be in de eigen woning, waar je … de rust vindt! En, je medemens.”

“Het was dé keukenverrassing van het jaar. THEWALL® by Dekker Zevenhuizen. Nu ook te zien op de Küchenmeile.”

THEWALL® BY DEKKER
Dekker Zevenhuizen zou Dekker Zevenhuizen niet zijn als ze een veelbelovend ontwerp niet zou door – trekken in een nieuwe presentatie. En dan hebben we het over het innovatieve achterwandsysteem voor de keuken. De clou zit ‘m in de geïntegreerde stroomrails die op vakkundige wijze in de wand zijn verwerkt. Deze maken het mogelijk om een breed scala aan accessoires eenvoudig te integreren, te combineren en te gebruiken. THEWALL® is in verschillende combinaties ook te zien op de Küchenmeile.

Colour Recharge

De tweede trend, Colour Recharge, verschilt wezenlijk van Mythical Rerooted, volgens Monique. Een keuken mag ook wat kleur hebben en springlevend zijn. “De keuken die in deze trendstijl wordt vormgegeven, geeft je energie en activeert. De vormen zijn helder en herkenbaar. En, ze staan op zichzelf. Dat maakt het verrassend dynamisch. Interessant zijn de Pop Art elementen.”

TopLaminate Sandy Gravel.

Er wordt in Colour Recharge – de naam van de trend zegt het al – flink gespeeld met de verschillende kleurvlakken. Daarbij is de activerende kleur blauw zeer ondersteunend aanwezig.

“Door de toevoeging van design elementen krijgt de keuken een ‘kunstzinnig karakter’. Net als het ontwerp dat ontstaat door goed out-of-the-box denken. Er zit lef in. Waar voorheen strakke lijnen inspireerden, zo is het nu juist het doorbreken van die strakke lijnen dat de aandacht trekt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.