Platform over design en techniek in de keukenbranche
Kiezen voor duurzaam, duurzamer of duurzaamst
De Elevate biedt inductiekoken en afzuiging in één.

Kiezen voor duurzaam, duurzamer of duurzaamst

ATAG Huisshow 2023

De huisshow van ATAG van 2023 gaf een duidelijk beeld van de merken van de ATAG-familie. Dit jaar stond veel in het teken van duurzaamheid. Wat anders was, dan de andere keukeninbouwmerken was dat ATAG je op verschillende momenten laat kiezen. Alle producten zijn duurzaam, maar gebruikers kunnen ook kiezen voor nog duurzamer. De klant beslist en dat vindt men tegenwoordig wel belangrijk.

Met inductiekookplaat Celsius kunnen kookliefhebbers tot op de graad nauwkeurig koken.

A-label vaatwassers

Het premiummerk ATAG toonde een aantal welkome innovaties. Prominent gepresenteerd waren de Premium Green-afwasmachines.
Deze worden uitgebreid met twee A-label vaatwassers. Deze modellen zijn niet alleen erg zuinig, maar maken ook het beste schoon van de toch al uitgebreide vaatwasserfamilie van het inbouwmerk uit Duiven. Tijdens de Green Mode-functie besparen gebruikers zowel water als energie.

De extra brede inductie van Pelgrim geeft alle vrijheden voor de gebruiker.

Inductie met geïntegreerde afzuiging 

Koken is nog altijd populair. Steeds meer mensen koken het liefst, terwijl ze aan het praten zijn met hun aanstaande tafelgenoten. Met de ATAG Elevate™ gaat dit makkelijker dan ooit. Het afzuigsysteem maakt minder dan 60 dB geluid. Hierdoor kan iedereen tijdens het koken rustig de dag met elkaar doornemen. De Elevate™ maakt daarnaast gebruik van een neerwaartse luchtafvoer met een afzuigtoren. Hierdoor zit de ventilatie dichter bij de pannen, iets wat vooral bij hoge pannen interessant is.

Voor wie een Plug & Play inductiekookplaat zoekt voor gebruikers die hun gaskookplaat willen vervangen, kan bij ATAG terecht bij de QuickInstall™-inductiekookplaten. Tevens met geïntegreerde afzuiging.

Pelgrim komt met liefst vier nieuwe inbouwovens.

Koken per graad

ATAG heeft jaren geleden de ambitie uitgesproken om antwoorden te bieden op de vele wensen van de échte hobbykoks. Met Celsius° Cooking™-inductie beantwoordt ATAG vele wensen en vragen. Vanaf nu kunnen gebruikers elk gerecht naast de bekende kookstanden (1 tot en met 12) ook zelfs tot op de graad en seconde nauwkeurig bereiden. En heeft de gebruiker hulp nodig? Dan helpt ATAG Celsius° Cooking™ bij elke stap met duidelijke instructies en videotutorials. 

Slimme keuze

Ook Pelgrim kon trots haar ronde doen met de bezoekers. Naast afwasmachines met A- of B-label, toonde Pelgrim inductiekookplaten met recirculatie afzuiging binnen een assortiment dat zij ‘Slimme Keuze’ noemde. Hier gaan gemak en kookbeleving namelijk goed samen. Dankzij de LightOnly-slider en flex-zones is de kookplaat gemakkelijk te bedienen. De kookbeleving wordt verhoogd met een boostfunctie, warmhoudstand en aankookfunctie. Tot slot gaat de afzuiging automatisch aan dankzij AutoAir.

Zoekt men meer ruimte op de kookplaat dan biedt Pelgrim ook hier uitkomst. De nieuwe A+ inductie biedt namelijk luxe en power tegelijk. A+ inductie is een absolute Slimme Keuze. De IK8093R is 90 cm breed en biedt ruimte voor maar liefst zes flexzones. Iedere kookzone is voorzien van 16 standen, dubbele boostfunctie, AutoGrill, Cheffunctie, smelt- en warmhoudstand en een LightOnly slider. Daarnaast beschikt de plaat over vier automatische kookprogramma’s, zoals pasta koken, stomen en frituren.

ETNA lanceert inductiekookplaat met knopbediening.

Uitbreiding inbouwovens

Ook genoeg nieuwe keuzes bij de inbouwovens van Pelgrim. Met vier nieuwe ovens, waarvan twee met magnetronfunctie (45 cm
en 60 cm), is er voor ieder wat wils. Deze ovens met magnetronfunctie zijn volledig van zwart glas, hebben een zwarte handgreep en zijn te bedienen via touch-control.

De nieuwe O560MAT en de OPASC560ZWA ovens van 60 cm worden standaard geleverd met de nieuwe AirFry-bakmand. Wil men als Pelgrim-consument net even iets meer? Dan is de OPASC560ZWA het topmodel met functies als AssistSteam, AirBake, 22 automatische programma’s, een stoomschoonprogramma, pyrolysefunctie en ConnectLife.

Eerste wijnklimaatkast

Het kon niet uitblijven, maar dat neemt niet weg dat wij deze toevoeging enorm toejuichen. 

Pelgrim kondigt namelijk haar eerste wijnklimaatkast aan. De zwarte onderbouwkast met ConnectLife en push-to-open systeem heeft vier houten uittrekbare legplateaus. Een geribbelde bodem zorgt voor een stabiele plaatsing van de wijnflessen. De touch-
controlbediening met wit leddisplay geeft inzicht in de temperatuur en het luchtvochtigheidspercentage en biedt plaats aan maar liefst
44 flessen van 0,75 liter.

ETNA schenkt aandacht aan de tint matzwart.

Betaalbaar en duurzaam

Bij ETNA konden bezoekers terecht voor liefst meer dan 60 noviteiten. Waarbij ETNA zoveel mogelijk specificaties betaalbaar wil houden. Ook speelde (uiteraard) hier energiezuinigheid een belangrijke rol. In ieder segment zijn er ETNA Energy Heroes te ontdekken. Zoals de VW743HNC inbouw vaatwasser met energieklasse A, ETNA connect, XL-inbouwhoogte en vele luxe specificaties waaronder een tijdsprojectie op de vloer. Maar de AKV678ZWA Side-by-Side koelkast behoort ook tot de Heroes met zijn energielabel C. Qua inbouw koelen toonde ETNA modellen met energie-label D. ETNA lanceert 5-serie inductiekook­-platen in 60, 70 en 90 cm breed. Opvallend is de KI560KZT, een 2-fase kookplaat met knopbediening. Het 90 cm model, de KIF590ZT, heeft tussen de koppelbare linker- en rechterzones een krachtige 3000W zone in het midden en heeft de kenmerkende 3 slidersbediening.

Ovens in modern (mat)zwart

ETNA lanceert een nieuwe matzwarte ovenlijn bestaande uit een multifunctionele oven (OM670MZ), een Pyrolyse model (OP670MZ) voor schoonmaakgemak en een 60 cm oven met magnetronfunctie (MO670MZ) die te combineren zijn met de nieuwe CM650MZ oven met magnetronfunctie. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.