Platform over design en techniek in de keukenbranche
Mineral Black is het nieuwe functionele én design-zwart in de keuken!

Mineral Black is het nieuwe functionele én design-zwart in de keuken!

Zwart is in, ook bij de inrichting van keukens. Bij Novy Nederland is het daarom dan ook niet verwonderlijk dat het assortiment intussen diverse zwarte afzuigkappen omvat: Vision, Flatline, Mood, Cloud, Pureline Frame, en Phantom, het nieuwste pareltje. De producent van afzuigkappen, kookplaten én de daarbij behorende verlichting blijft fors investeren in innovatie. Zo wordt het standaard zwart vervangen door het nieuwe Mineral Black, dat de afzuigkappen niet alleen onderhoudsvriendelijker maakt, maar ook het design naar een hoger niveau tilt.

De Novy Phantom is niet alleen een krachtige dampkap, maar ook een verlichtingsarmatuur. Vanaf april is die ook alleen in Mineral Black verkrijgbaar.

Een afzuigkap maakt tegenwoordig meer dan ooit deel uit van de hoogwaardige afwerking van de keuken. De nieuwste generaties van Novy worden dan ook gekenmerkt door een minimalistisch design in combinatie met een fluisterstille, krachtige en vooral ook efficiënte werking.

“De ideeën die we in de markt genereren, worden door onze R&D-afdeling vertaald naar innovaties of verbeteringen aan bestaande producten. Aangezien zwart in is, werden de laatste jaren ook verschillende afzuigkappen in die kleur geïntroduceerd,” zegt Operations Manager Riet de Beer. “Om de onderhoudsvriendelijkheid van onze afzuigkappen te verbeteren, ontwikkelden we het nieuwe Mineral Black. Met deze nieuwe kleur ziet men bijna geen stof meer op de kap. Ook vingerafdrukken zijn minder zichtbaar dan voorheen. Toen we in het ontwikkelproces zaten, stelden we vast dat op die manier ook het design naar een hoger niveau getild werd. Vanaf april wordt het standaard zwart voor al onze afzuigkappen dan ook automatisch omgezet naar Mineral Black.”

Mineral Black is het nieuwe zwart voor de dampkappen van Novy.

Designelement boven het kookeiland 

Dat geldt ook voor de Novy Phantom, de innovatieve afzuigkap voor het kookeiland. Deze hangt in een opvallende transparante box met een lengte van 1300 mm, een breedte van 475 mm en een hoogte van 332 mm. Naast een uiterst efficiënt en vooral stil afzuigsysteem voor geuren, dampen en vetten valt ook de verlichtingsarmatuur op. Dit stukje design zorgt voor een warme, sfeervolle verlichting in de keuken en heeft een functionele, dimbare verlichting boven de kookplaat. 

De transparante box wordt eenvoudig opgehangen aan stalen kabeltjes of met behulp van een metalen framewerk.

“Architecten en ontwerpers krijgen de keuze uit twee uitvoeringen. Zo kan de Novy Phantom aan stalen kabeltjes opgehangen worden. Alle schroeven worden weggewerkt achter handige afdekplaatjes”, licht Riet toe. “Met de frame-uitvoering spelen we echter in op de stijgende vraag naar een industriële look in moderne keukens. Dit metalen framewerk wordt aan het plafond bevestigd, maar laat als constructie een lichte schommeling toe, waardoor onverwachte schokken gemakkelijk en zonder schade geabsorbeerd worden.”

Deze innovatieve oplossing wordt eenvoudig bediend met de afstandsbediening, de ingebouwde InTouch connectie van een Novy kookplaat of de Novy Connect App op smartphone of tablet. “Met deze tool kan de gebruiker de afzuigkap aan- en uitschakelen, het afzuigniveau bepalen, de verlichting activeren of deactiveren én de lichtwarmte (2700 – 4000 K) en intensiteit afstemmen. De app geeft ook aan binnen hoeveel uur het vetfilter het beste gereinigd kan worden en of het koolstoffilter vervangen moet worden. Bovendien komt men via de tool rechtstreeks in de webshop, waar men het benodigde product kan bestellen”, sluit Riet af. “Verder schakelt deze geluidsarme Novy Phantom zichzelf automatisch uit als er gedurende drie uur geen toetsen zijn aangeraakt. Zo voorkomen we dat mensen hun afzuigkap zijn vergeten – omdat ze lekker aan tafel zitten met de heerlijk bereide gerechten – en er energie verloren gaat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.