Platform over design en techniek in de keukenbranche
Revolutionaire lancering in Planetarium
Dolce Stil Novo Galileo oven.

Revolutionaire lancering in Planetarium

Is ie mooi of is ie mooi? Dat was dé vraag die in juni tijdens de feestelijke lancering van de Galileo, de nieuwe ovenlijn van SMEG, werd gesteld. De bijeenkomst in het Planetarium van Artis was in ieder geval zeer goed bezocht. Niet onlogisch want SMEG had een stevige belofte gedaan: er zou iets revolutionairs het levenslicht zien. Wel, dat werd een geslaagde missie. Toen de wetenschapper Galileo ruim 400 jaar geleden zijn kijker op de hemel richtte, brak er een nieuw tijdperk aan voor de wetenschap. Dat gaat deze ovenlijn ook in de keukenmarkt voor elkaar krijgen: een nieuw tijdperk.

Mooie accessoires zijn onderdeel van het verhaal van SMEG.

We hebben het over SMEG ovens met een nieuwe technologie gebaseerd op slimme algoritmen. Iedereen wordt nu écht een keukenprins. Met Galileo wordt koken slimmer en duurzamer dankzij 10% energiebesparing en dus minder impact op het milieu. Wie wil dat niet horen in een tijdperk waarin we méér dan ooit oog hebben voor de noden van onze planeet? En dát vanzelfsprekend gecombineerd met de wens van bijna iedereen om een gezondere levensstijl na te streven.

Volop drukte tijdens de lancering, velen waren naar Amsterdam gekomen!

De Galileo ovenlijn is verkrijgbaar in vijf categorieën ovens die tot drie kookmethodes combineren.

Zo zijn er drie verschillende ovens met stoom – ook genoemd de Steam Generation  –  een categorie die traditioneel koken combineert met tot wel 100% stoom. Met deze uitzonderlijke combi-ovens is het mogelijk om beter en gezonder eten te bereiden. De Steam100 PRO beschikt bijvoorbeeld over een automatisch watervulsysteem ‘Fill & Hide’ en een smart cooking functie met professionele algoritmes. Daarnaast, de zoge­noemde Omnichef ovens kunnen gezien worden als de perfecte combinatie van traditioneel koken, stoom en het gebruik van een magnetron. Ze zijn het speerpunt van de nieuwe generatie SMEG-ovens. Het is een volledig nieuwe benadering van koken. De toekomst wordt wezenlijk anders met 7 kooktechnieken in één waardoor oneindige mogelijkheden in de keuken ontstaan dankzij professionele algoritmen die tot 70% tijd besparen.

Tijdens de presentatie van Galileo in Artis: natuurlijk werden er smaakvolle gerechten bereid door TV-chef Giovanni Caminita!

Een van de belangrijkste kenmerken en functies van de Omnichef ovens zijn enerzijds een Multistep functie en anderzijds een Multitech functie. “Bij de Multistep functie worden de traditionele, stoom- en magnetron-ovenfunctie in een volgorde achter elkaar geplaatst om het perfecte resultaat van het gerecht te bereiken. Bij de Multitech functie worden verschillende kookmethoden tegelijk gecombineerd. Als voorbeeld kan een traditionele heteluchtfunctie met toevoeging van stoom en magnetron gebruikt worden. Voor de meeste gerechten wordt dit automatisch geregeld en hoef je alleen de hoeveelheden aan het begin van het programma in te vullen.” 

De SpeedwaveXL ovens zijn traditionele ovens met magnetron functies. Met een hoogte van 60cm en een netto inhoud van 65 liter, valt deze SpeedwaveXL in een zeer ruimte categorie combi-magnetronovens. Bovendien zijn er zes speciale functies, waardoor men in de keuken alle ruimte krijgt om onbeperkt alle gewenste creaties op tafel te krijgen.

SMEG heeft daarnaast praktische accessoires ontworpen die deze generatie Galileo-ovens compleet maken. Denk aan de maxi-pan verkrijgbaar in 20 en 50 mm varianten. Maar ook is de ‘omkeerbare’ barbecueplaat een eyecatcher die perfect is voor het bereiden van vlees- en visgerechten.

Het zou dus zomaar kunnen: een nieuwe (r)evolutie in de keuken is begonnen! Het wordt nog leuker voor de consument om een kijkje te nemen in de keukenspeciaalzaken!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.