Platform over design en techniek in de keukenbranche
Roestvrij staal in hart en nieren

Roestvrij staal in hart en nieren

Voeg de passie voor schoonheid en functionaliteit bij de ervaring van drie generaties van eenzelfde familie in het ambachtelijk vormgeven van zuiver roestvrij staal en je krijgt producten die ‘Made in Italy’ ademen.

De gemeente Carpi, niet zo ver van de Italiaanse steden Modena en Bologna, is de thuisbasis van Steel Cucine. De keukenfabrikant waarvan de naam meteen prijsgeeft wat de activiteiten zijn, werd opgericht in 1999 door de familie Po. Maar het familiebedrijf steunt op bijna 100 jaar expertise, het oorspronkelijke bedrijf werd immers door Angelo Po opgericht in 1922. Zijn vakmanschap in het verwerken van roestvrij staal, toen nog voor handgemaakte kachels en later hoogwaardige apparatuur voor restaurants, mondde uit in een vooruitstrevende fabrikant van fornuizen en alle overige apparatuur voor in de keuken. Steel Cucine mikt op zowel binnen- als buitenkeukens met een uitgekiend standaardgamma en productie op maat.

Country Kitchen

Een roestvrijstalen fornuis voor elke stijl van keuken.

 

Staal in verschillende stijlen

Hebben we het over producten voor binnen, dan vallen de fornuizen meteen op. “Fornuizen zijn dan ook onze corebusiness”, klinkt het vanuit Carpi. “Elk toestel is voorzien van een krachtige gasbrander of de nieuwste FLEXzone inductietechniek. Het assortiment bestaat uit vier reeksen (Genesi, Enfasi, Ascot en Oxford), elk met een eigen uitstraling en dus inzetbaar in verschillende keukenstijlen.” De Enfasi-reeks werd recent uitgebreid met twee opvallende nieuwkomers, enerzijds het Steel All Black FLEXzone inductiefornuis en anderzijds het Design40 inductiekookveld.

Dark black and blue grungy wall background for display or montage of product

Steel Cucine: “Stoer en sober, dat is de All Black FLEXzone omschreven in slechts twee woorden. Duurzaam koken op een fornuis dat karakter uitstraalt. Opvallende bedieningsknoppen, voorzien van een silk-touch coating, zorgen tijdens het koken voor een ongekend bedieningsgemak. Op ergo­nomisch vlak maken ze een groot verschil ten opzichte van een tiptoetsbediening.” Het Design40 inductiekookveld kreeg ook robuuste metalen bedieningsknoppen die zeer ergonomisch zijn. Deze worden fraai aan de voorzijde gemonteerd. Het kook­veld zelf is verzonken in het werkblad of erboven­op geplaatst. Het bestaat uit drie krachtige inductiezones en twee krachtige FLEXinductie zones die ideaal zijn voor potten en pannen met afwijkende formaten. Elke inductiezone heeft twaalf standen waarvan er drie voorgeprogrammeerd zijn (42°, 70° en 94°). Vandaag produceert Steel Cucine naast fornuizen ook kookplaten, inbouwovens, a­f-zuig­kappen, koelkasten en zelfs hele keukens.

foto-3-steel-cucine-kopieren

De keukenbeleving tot buiten doortrekken.

 

Let’s go outside

Een eigen keuken, op maat gemaakt van de beschikbare ruimte, of een gasbarbecue in roestvrij staal? Steel Cucine ontwerpt en produceert een heel assortiment producten die elke buitenruimte omtoveren tot een plek waar lekker eten, de gezonde buitenlucht en (soms) een spectaculair uitzicht samenkomen. “Dankzij de modulariteit van onze pro­ducten maken we elke buitenkeuken op maat”, bena­drukt de fabrikant. “We combineren kook­­-elementen, brede opbergvakken, bereidings- en conser­verings­eenheden om zo tot een eigen keuken te komen, zonder in te moeten leveren op beschikbare ruimte. Geen ruimte voor een buitenkeuken? Kies dan zeker uit ons assortiment gasbarbecues. Zoals de rest van ons assortiment perfect tot in detail afgewerkt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.