Platform over design en techniek in de keukenbranche
Ruimtebesparend en flexibel de “pottekeskast” organiseren
Een situatie zoals ze vandaag voor velen herkenbaar is: chaos in de lade met opbergdozen en microgolfkommetjes.

Ruimtebesparend en flexibel de “pottekeskast” organiseren

De enige schuif die frustratie oplevert, is de pottekeskast. Van Opstal brengt hier een bijzonder handig accessoire van Kesseböhmer voor op de markt. Vaarwel chaos, welkom SpaceFlexx.

Tekst Anastasia Verleysen Beeld Van Opstal

Hoe je de verschillende merken, formaten en vormen aan bewaardozen en microgolfpotten ook opbergt, het is een hele uitdaging om dat ordelijk te laten verlopen. Duits onderzoek toonde aan dat 98 procent van de Duitse bevolking zogenaamde tupperwarepotten in huis heeft. Meer dan 70 procent daarvan is niet tevreden over de manier van stockeren. Tijd voor een oplossing dus. Dat vond ook het Duitse Kesseböhmer. De fabrikant kwam met de SpaceFlexx op de markt, een flexibele en plaatsbesparende manier om lades op een intuïtieve, snelle en makkelijke manier in te delen en te ordenen.

Importeur van meubelbeslag en -accessoires Van Opstal brengt de producten van Kesseböhmer in de Benelux op de markt. Zaakvoerder Jacques Werbrouck licht de nood aan de SpaceFlexx toe: “De probleemstelling is voor iedereen herkenbaar. Het is een uitdaging om allerlei potjes overzichtelijk en ordelijk op te bergen. De vormen en formaten verschillen, de ene keer valt een potje uit de kast, de andere keer zit het klem en kan de lade niet goed sluiten. Kortom: het is een en al chaos. Dat is gedaan met de SpaceFlexx, een eenvoudig en snel te monteren systeem. Zonder gereedschap.”

Een bijzonder intuïtief en flexibel systeem met gepatenteerd Nesttex-textiel.

Hoogstaand textiel

Wat SpaceFlexx uniek maakt is het gepaten­teerde elastische textiel Nesttex. Het is een hoogwaardige stof die zich veilig en flexibel rond de potten nestelt. Het elimineert de kans om er een rommeltje van te maken en de potten kunnen ook niet langer klem zitten of uit de lade vallen. “Bovenal heb je een goed overzicht en zie je in een oogopslag waar het potje zit dat je nodig hebt”, vertelt Jacques. “En er is helemaal geen discipline voor vereist. Je stopt de pot gewoon in de lade en de Nesttex ontfermt zich erover. Het hele systeem is geurloos en stoot vocht af. Is de Nesttex toch vuil? Dan stop je hem eenvoudigweg even in de wasmachine. Het is een kwalitatief product van Duitse makelij en gaat levenslang mee.” SpaceFlexx past in een lade met minimale binnenafmetingen van 472 millimeter breed, 472 millimeter diep en 130 millimeter hoog. Bij de montage kan je beslissen om deze te monteren op een breedte van 472 of 520 millimeter. “Dit verschil in breedte heeft te maken met de vorm van de binnenkant van de ladezijwand”, zegt Jacques Werbrouck. “Er zijn ladezijwanden die afgerond zijn en er zijn ladezijwanden die strak en recht zijn. Je kan de breedte van de Spaceflexx hierop aanpassen. De minimale diepte van de binnenkant van de lade moet 472 millimeter bedragen. Een standaarddiepte bij een lade van vijftig centimeter.”

De binnenafmetingen van de lade komen overeen met een lade die ingebouwd wordt in een standaard kastbreedte zestig centimeter. In bredere lades heb je naast de SpaceFlexx nog voldoende vrije ruimte om andere zaken te stapelen of te stockeren. “SpaceFlexx is bijzonder handig in de keuken, maar ook in andere ruimtes en opbergtoepassingen zoals de badkamer, dressing of speelkamer heeft het zijn nut al bewezen”, besluit Jacques Werbrouck. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.