Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Tijdbesparende behandeling voor tafels en keukenwerkbladen

Het nieuwe Osmo HandXcenter is een optimale en efficiënte oplossing voor grotere binnenruimtes.

Tekst | Osmo Holz und Color GmbH & Co. KG

Beeld | Osmo Holz und Color GmbH & Co. KG

7 juli 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

TopOil -van het merk Osmo- is een kleurloze of gekleurde olie-was combinatie voor het behandelen van keukens, tafels en werkbladen van hout. Deze behandeling op basis van natuurlijke grondstoffen biedt optimale bescherming en is bijzonder goed bestand tegen bijvoorbeeld wijn, bier, cola en koffie. Na droging is TopOil waterafstotend, bestand tegen speeksel- en zweetbestendig volgens DIN 53160 en voedselveilig volgens Euronorm 1186, deel 5/14. Osmo TopOil is dus ook geschikt voor houten oppervlakken die in direct contact komen met voedsel.

Voor de behandeling met Osmo TopOil moet het houtoppervlak schoon en droog zijn. Om de wassen en oliën goed te laten samenwerken, schud je het product voor gebruik goed. TopOil is klaar voor gebruik en hoeft niet verdund te worden. Voor de behandeling wordt een platte kwast, microvezelroller, padhouder plus pads of een pluisvrije doek aanbevolen.

Oplossing voor grotere binnenruimtes

Een andere tijdbesparende methode om houten oppervlakken te behandelen met TopOil is met het nieuwe Osmo HandXcenter. Deze poetsmachine is een optimale en efficiënte oplossing voor grotere binnenruimtes. Het is een zeer efficiënt hulpmiddel voor het
kleuren, maar ook voor het onderhouden of opfrissen van houten oppervlakken die al geolied zijn. Het is uitsluitend bedoeld voor gebruik binnenshuis.

Voor de behandeling met de HandXcenter is een ruwe reiniging van het oppervlak noodzakelijk. TopOil kan dan direct op het hout­oppervlak worden aangebracht. Plaats een witte pad rechtstreeks op de klittenbandschijf, zet de HandXcenter op het hout en schakel deze aan. Door de roterende beweging polijst de HandXcenter de TopOil optimaal in het hout. 

De set bevat vijf pads

Met TopOil behandelde oppervlakken zijn onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen met een vochtige doek. Het is aan te raden om conventionele allesreinigers in de kast te laten, omdat deze oliën en wassen oplossen en daardoor de houtbescherming niet langer gegarandeerd is. Osmo Spray Cleaner werkt beter omdat het de beschermende olielaag niet aantast.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht