Platform over design en techniek in de keukenbranche
Verrassende lancering Librije Backstage: een unieke private dining setting

Verrassende lancering Librije Backstage: een unieke private dining setting

Zintuigen prikkelen, verhalen delen en goede wijnen op tafel

Begin april jl. openden chefkoks en AEG-ambassadeurs Jonnie en Thérèse Boer hun nieuwe concept Librije Backstage. In samenwerking met AEG werd een bijzondere ruimte gecreëerd waar men een ‘uniek kijkje achter de schermen’ kan nemen. In een private dining setting kunnen de gasten onderdeel uitmaken van restaurant De Librije, de verfijnde technieken van de chefs bekijken – die ter plekke de gerechten bereiden – en zelf actief meedoen bij de creatie van een gerecht. Volgens Marsha Vis, verantwoordelijk voor de consumentenmarketing en communicatie bij Electrolux, is dit “een next level ervaring in een setting waar beleving centraal staat.”

De wijnklimaatkast is niet alleen heel praktisch én goed voor de wijnen, maar is ook een lust voor het oog!

De ruimte, waarin de voormalige kookschool Librije’s Atelier zich bevond, is ingericht met topproducten uit het AEG-assortiment, waaronder wijnklimaatkasten, wijnkoelers en SteamPro-stoomovens. De praktische kookschool is omgetoverd tot een bijzonder restaurant waar de zintuigen worden geprikkeld, verhalen worden gedeeld én goede gerechten en wijnen op tafel komen. 

Wijnklimaatkast

Marsha: “Eén van de eyecatchers in dit bijzondere restaurant is de nieuwe wijnklimaatkast van AEG die in 2024 op de markt komt. In dit 178 cm hoge model kunnen wijnen, dankzij de mogelijkheid om verschillende temperaturen in te stellen, optimaal worden bewaard.”

De wijnliefhebber weet het… het etiket moet onbeschadigd blijven!

Wijnklimaatkasten van AEG zorgen per definitie voor een optimale bewaring van wijn,
zonder dat je over een ondergrondse wijn­kelder hoeft te beschikken. Dankzij een stabiele temperatuur, een luchtvochtigheid tussen de
50 en 80%, een trillingsvrije omgeving en een hoogwaardige luchtstroom zorgen de wijnkasten ervoor dat wijn voor een langere periode op smaak blijft. 

Maar er is meer: “De uv-behandelde getinte glazen deuren, het donkere interieur en de uv-vrije led-verlichting voorkomen óók dat schadelijk uv-licht de smaak en kleur van de wijn aantasten. Daarnaast is de wijnklimaatkast voorzien van Perfect Shelving: hoogwaardige uitschuifbare rekken, uitgevoerd met brede houten latten. In tegenstelling tot bij de meeste wijnkasten is Perfect Shelving ontworpen met de ideale afstand tussen de rekken onderling om plaats te bieden aan allerlei soorten flessen, zoals die van je favoriete champagne, Chardonnay, Bordeaux of Riesling. De belangrijke bijvangst? De etiketten worden niet beschadigd!”

De Librije Backstage: een bijzonder concept.

Duurzaamheid 

Zowel bij De Librije, AEG, als partner Arte (fabrikant van stenen werkbladen), staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Dit blijkt uit het feit dat De Librije enkele jaren geleden, naast de gewone, ook een Groene Michelinster kreeg en deze nog steeds heeft behouden. De Groene Michelinster wordt toegekend aan chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst en boegbeeld zijn van een duurzame gastronomie. 

“We ontwikkelen bij AEG al meer dan veertig jaar huishoudelijke apparaten die het milieu zo min mogelijk belasten en bijdragen aan een duurzame lifestyle. Bovendien streven we ernaar om de carbon footprint nog verder te verkleinen: 80% minder CO2-uitstoot bij productie en 25% minder bij onze producten tussen 2015 en 2025, een volledig klimaatneutrale productie in 2030 en een volledig klimaatneutrale waardeketen in 2050”,  aldus Marsha. 

Wat Jonnie zelf vindt? “Wel, lekker eten begint met goede apparatuur!” 

Precies daarom blijft AEG hoofdsponsor van Chefs(R)evolution; een bijzonder food-event dat eens in de twee jaar door De Librije wordt georganiseerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.